Torina. Wielka Osobowość w Wielkim Serca Domu:)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 03, 2010 8:39 Re: Torinek Okrąglinek i Felicja zwana Felą. Domku, przybywaj!

I co z domkiem? :roll:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie paź 03, 2010 10:04 Re: Torinek Okrąglinek i Felicja zwana Felą. Domku, przybywaj!

Domku?

KAsia Amy

Od: Nie sty 03, 2010 21:17

Post » Nie paź 03, 2010 12:07 Re: Torinek Okrąglinek i Felicja zwana Felą. Domku, przybywaj!

Fela jest taka sliczna, ze musi miec domek, no bez jaj... :roll:

margaretka2002

Od: Śro lis 11, 2009 22:38

Post » Nie paź 03, 2010 17:04 Re: Torinek Okrąglinek i Felicja zwana Felą. Domku, przybywaj!

Napisałam długiego posta.... i zjadło :roll:

Jutro porozmawiam na spokojnie z domkiem Toriny, bo pozostały jeszcze dwie kwestie do omówienia: kwestia kuwety i alergia. Narazie skupiłam się na charakterze. Poinformowałam panią że Torina miewa humory, że sama nie wskakuje na kolana, tylko trzeba ją gdzieś "przydybać" i sprawdzić, czy jest w dobrym nastroju, że jest indywidualistką nie przepadającą za kontaktem "na siłę", etc, etc. Pani spokojnie mnie wysłuchała i stwierdziła że u tricolorek to normalne, i akceptuje Torinę taką, jaką jest. Sama mam taką kotkę, przychodzi na mizianie kiedy ma ochotę, a na każdą próbę "kontaktu" ze strony człowieka, reaguje sykiem, albo warczeniem. Ostatecznie pacnie łapą, ale najczęściej woli się wycofać. Kotów oczywiście nie cierpi, reaguje bardzo podobnie i z agresją. Torina jest jednak trochę inna - z jednej strony, widzę że ona CHCE kontaktu z człowiekiem, chce być miziana, głaskana i tulona, a z drugiej jednak, woli się wycofać, poleżeć na telewizorze (teraz na drapaku) i spokojnie poobserwować otoczenie z bezpiecznej odległości. Napewno przyczyniły się do tego różne zabiegi, liczne wizyty u weterynarza, podawanie paskudnych leków, etc, etc. niestety, nieuniknione z racji jej alergii. Być może Torina na nowo się otworzy i zaufa, rozkwitnie, tylko potrzeba czasu, którego nie mogę jej teraz dużo poświęcić ze względu na naszego nerkowego Kaya. Narazie opieka nad Toriną ogranicza się tylko do sprzątnięcia jej osobistej kuwety i nakarmienia, ewentualnie kilku głasków... na szczęście Torina jest łakoma, przybiega na dźwięk wysypywanej do miski karmy, wtedy zapomina o strachu i można ją spokojnie głaskać. Z kuwetą jest trochę skomplikowana sprawa, Torina załatwia się tylko do kuwet, wyłożonych gazetami, ale potrafi też nasiusiać poza kuwetą czy zrobić kupę, wczoraj załatwiła się obok zlewu, a dokładniej przed szafką na śmieci, gazety miała czyste, dostęp swobodny, czyli problem ewidentnie tkwi w głowie. Nie karcę, nie przeganiam, przemywam zanieczyszczone miejsce domestosem, ale już wiem, że za kilka dni znajdzie sobie nowe... nie wiem co o tym myśleć. Chyba trzeba się będzie z tym pogodzić.

No nic, pożyjemy, zobaczymy. Jeśli znajdzie się domek, który naprawdę pokocha Torinę taką, jaką jest, czyli z wpadkami, z alergią, i z charakterem... to będę bardzo, bardzo szcześliwa. Póki co, nie robię sobie zbędnych nadziei, i powoli przyzwyczajam się do myśli, że Torina u nas zostanie. Jako piąty rezydent.

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Nie paź 03, 2010 18:26 Re: Torinek Okrąglinek i Felicja zwana Felą. Domku, przybywaj!

Jakby Pani zależało na trikolorce, ale jednak minusiki Toriny trochę ją przytłoczyły (oby tak nie było!), to przypominam, że na domek czeka też Buka z milanowskiego schroniska...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie paź 03, 2010 18:33 Re: Torinek Okrąglinek i Felicja zwana Felą. Domku, przybywaj!

Domek wygląda na wyrozumiały, jeżeli na humorki koteńki się zgadza i akceptuje. Tylko czy wpadki kuwetkowe też zaakceptuje? A jak się pani zapatruje na leczenie kotki - w sensie alergia, problemy skórne, ranki itp.? Na pewno trzeba dać pani szansę i wypytać o wszystko. A nuż to TEN DOMEK? Cameo, trzymam kciuki bardzo bardzo mocno! Za trafne wybory! :kotek:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Nie paź 03, 2010 19:18 Re: Torinek Okrąglinek i Felicja zwana Felą. Domku, przybywaj!

trzymam kciuki, żeby Torinie się udało :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pon paź 04, 2010 14:27 Re: Torinek Okrąglinek i Felicja zwana Felą. Domku, przybywaj!

Rozmawiałam. Domek adoptował kotkę z Warszawskiego Palucha, bo potrzebował kota na już, na zaraz, z racji tego, że w domu panują gryzonie, a kot miał za zadanie odstraszyć swoją obecnością myszy i szczury, żeby się tam nie "zalegały". Domek zaakceptowałby Torinę nawet z tą alergią, ale nie mam pewności, czy Torina zaczełaby tam polować, ona nie przepada za zabawą, a jej ulubioną rozrywką jest tylko spanie i jedzenie. Szukamy dalej...

Byłam z Felicją u weterynarza. Ponieważ nie miałam o tej godzinie "wolnego" samochodu, pojechaliśmy autobusem, ale i tak czułam się, jakbym nie wiozła żadnego kota. Kompletna cisza w torbie, mimo zamieszania panującego (jak to zwykle bywa) w autobusie. Zrobiliśmy Feli USG, bo weterynarz przeraził się na widok jej olbrzymiego brzucha. Opis USG brzmi bardzo nieciekawie, ale wetka uspokoiła mnie, że wszystko jak w jak najlepszym porządku i nie mam się tym przejmować. Oto rzeczony opis "Znacznie wypełniony pęcherz moczowy, bez złogów. Przepełnione płynną treścią i gazem jelita. Wątroba i nerki bez zmian. Kiedy w trakcie USG, padło słowo "płyn", to lekko się przeraziłam, ale ponieważ spojówki wyglądały bardzo ładnie i kot miał apetyt (nawet aż za wielki), to odetchnełam z ulgą. Felicja została odrobaczona, dostałam dla niej Ultradiar, a dzisiaj wezmę jeszcze Intestinala (dzięki Moniko za radę :1luvu: ) acha, i waży 4 kg (wcześniej ważyła 3,7 kg) znaczy że przytyła.

Pozdrawiamy wszystkich w ten piękny, słoneczny dzień :D

Cameo

Post » Pon paź 04, 2010 14:33 Re: Torinek Okrąglinek i Felicja zwana Felą. Domku, przybywaj!

Tak bym chciala, zeby moja mama zdecydowala sie na kota, ale teraz to chyba jeszcze za wczesnie. Jest tuz przed przeprowadzka... :( Fela bylaby idealna... :roll: Mam nadzieje, ze szybko ktos ja wypatrzy bo jest przepiekna.

margaretka2002

Od: Śro lis 11, 2009 22:38

Post » Pon paź 04, 2010 18:42 Re: Torinek Okrąglinek i Felicja zwana Felą. Domku, przybywaj!

Będę ogłaszać Felicję, tylko najpierw musi wyzdrowieć.

Pierwsza dawka tabletki już podana, a Torina siedzi na drapaku i warczy, kiedy głaszczę ją po pleckach :mrgreen: :lol:

Cameo

Post » Pon paź 04, 2010 23:14 Re: Torinek Okrąglinek i Felicja zwana Felą. Domku, przybywaj!

wczoraj byl Swiatowy Dzien Zwierzat, wiec z tej okazji zycze wszystkiego naj kociego, zdrowka i milosci :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Buziam i miziam na miaudobranoc :*:*:*:*:*

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon paź 04, 2010 23:18 Re: Torinek Okrąglinek i Felicja zwana Felą. Domku, przybywaj!

Kociara82 pisze:wczoraj byl Swiatowy Dzien Zwierzat, wiec z tej okazji zycze wszystkiego naj kociego, zdrowka i milosci :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Buziam i miziam na miaudobranoc :*:*:*:*:*

To ja razem z Tobą :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto paź 05, 2010 13:12 Re: Torinek Okrąglinek i Felicja zwana Felą. Domku, przybywaj!

Pojawił się cień nadziei, na domek dla którejś z moich dziewczynek (Torina lub Buka). Właśnie prowadzę gg korespondencję z domkiem.

Cameo

Post » Wto paź 05, 2010 13:18 Re: Torinek Okrąglinek i Felicja zwana Felą. Domku, przybywaj!

no, kotunie, :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: niech sie poszczesci choc jednej z was :ok: :ok: :ok: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

[poprzednia][następna]