Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
shalom pisze:Oj widzę, że te grzybki to częste u kotów. Trochę mnie to pocieszyło. Ja u swojej kotki zauważyłam, że coś się nagle zaczęło dziwnie zmieniać i czytając forum wywnioskowałam, żemoże to być grzybica. A wetka potwierdziła. Jako, że kotka dopiero tydzień temu była szczepiona to szczepionkę na grzybka dostanie za tydzień, podobno trzeba odczekać 2 tygodnie, a narazie mam jej przemywać zmienione miejsca jakimś roztworem, roztworem o dostałam coś jakby żel w strzykawce do rozpuszczenia w wodzie. I tym raz na dwa dni mam przemywać.Trochę to rzadkoczy smarowanie w takiej częstotliwości coś da?
shalom pisze: A moja Frejka ma narazie na szczęście w sumie niewielkie zmiany, tylko przy pyszczku zaczerwienienie, troche jakby futerko się przerzedziło i jakby zajady miała, tak to wygląda. czasem jakies ciemne kropki, takie mini strupki. No ale gdyby nie to, że intensywnie przyglądam się moim kotom to ktoś mógłby tego nawet nie zauważyć na moim miejscu
mely pisze:shalom pisze: A moja Frejka ma narazie na szczęście w sumie niewielkie zmiany, tylko przy pyszczku zaczerwienienie, troche jakby futerko się przerzedziło i jakby zajady miała, tak to wygląda. czasem jakies ciemne kropki, takie mini strupki. No ale gdyby nie to, że intensywnie przyglądam się moim kotom to ktoś mógłby tego nawet nie zauważyć na moim miejscu
Witajcie, u mojej kotki zauważyłam coś podobnego - małe ciemne strupki na brodzie. Na początku myślałam, że może sama się podrapała albo w ferworze zabawy poturbował ją brat ale już ze 2-3 tygodnie je ma, więc to nie to. Czyli to może być grzybica?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 74 gości