Dom poszukuje młodego kocurka (rudy, tygrysek, whiskas)-W-wa

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt paź 01, 2010 15:44 Dom poszukuje młodego kocurka (rudy, tygrysek, whiskas)-W-wa

cytuję maila, którego dostałam dzisiaj od sympatycznej Pani:

"Poszukuję kotka (kocura) w kolorze rudym lub tygrysim (szaro biały, lub rudo biały), najlepiej w wieku 6 - 8 miesięcy,nauczonego czystości, o łagodnym usposobieniu (mam 2 dzieci - 10 i 3 lata). Oczywiście kontakt z kotem młodszego dziecka będzie kontrolowany, żeby nikomu nie stała się krzywda, ale dobrze by było, gdyby kot był łagodny i dobrze znosił obecność dziecka."

kto zgłasza kandydatów? - dobrze byłoby, żeby kocurek był już wykastrowany, bo to taki akurat odpowiedni wiek...... :D

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pt paź 01, 2010 16:02 Re: Dom poszukuje młodego kocurka (rudy, tygrysek, whiskas)-W-wa

mamy maluchy.. na forum to chyba tylko Jacuś i Michaś.. bo reszta dziewczyny, a Kacperek czarny viewtopic.php?f=13&t=116282

próbuję dodzwonić się do Andzeliki
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pt paź 01, 2010 18:12 Re: Dom poszukuje młodego kocurka (rudy, tygrysek, whiskas)-W-wa

A u mnie jest biało-srebrny chłopaczek dokładnie w wieku ok 7-8 m-cy, bardzo proludzki i traktorkujący. Ma ładne oczka z ciemnym "makijażem". Lubi głaski i noszenie na rękach, niestety boroczek musi siedzieć sam, nie moge go połączyć z moimi kotami a nas całymi dniami nie ma :( Biednego nasze psy zapędziły na świerka - zadbany, widać że był domowy ale nikt się nie zgłosił na ogłoszenia - wg sąsiadki wyrzucił go ktos juz jakiś czas temu.

Więc jakby coś - może i jego państwo rozważą? Jak będzie zapotrzebowanie - dam foty.

Jajka wciąż posiada.
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Pt paź 01, 2010 20:43 Re: Dom poszukuje młodego kocurka (rudy, tygrysek, whiskas)-W-wa

ja mam dwa kocurki - Teodora i Lucka, pręgowane buraski, półroczne, zdrowe, wykastrowane, łagodne
może by się Pani skusiła na dwa? jak ma dwoje dzieci dla każdego byłoby po jednym

ObrazekObrazek
AnielkaG

Post » Pt paź 01, 2010 22:23 Re: Dom poszukuje młodego kocurka (rudy, tygrysek, whiskas)-W-wa

Oj, oj...moja znajoma znalazła wywalonego domowego rudaska, ok. 5-6 m-cy.
Bardzo miziasty, ufny, kuwetkowy.

Ide szukac fotek...
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Pt paź 01, 2010 22:26 Re: Dom poszukuje młodego kocurka (rudy, tygrysek, whiskas)-W-wa

Obrazek
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Sob paź 02, 2010 12:48 Re: Dom poszukuje młodego kocurka (rudy, tygrysek, whiskas)-W-wa

Kasia D. pisze:Oj, oj...moja znajoma znalazła wywalonego domowego rudaska, ok. 5-6 m-cy.

Ide szukac fotek...

Kasiu - czy kocurek jest wykastrowany i czy jesteście w razie w stanie zapewnić transport kotka do Warszawy? Muszę przesłać Pani komplet informacji o każdym kandydacie :).

joluka

Post » Sob paź 02, 2010 13:27 Re: Dom poszukuje młodego kocurka (rudy, tygrysek, whiskas)-W-wa

W Mińsku koło W-wy jest rodzeństwo, które pilnie szuka domu.
Kociaki maja ok 6 miesięcy, to zdjęcia kocurka
Obrazek
Obrazek

Przed adopcją dziewczyny mogą go odrobaczyć i wykastrować o ile miński wet zgodzi się go ciachnąć [nie kastruje tak małych :? ]
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Sob paź 02, 2010 13:29 Re: Dom poszukuje młodego kocurka (rudy, tygrysek, whiskas)-W-wa

joluka pisze:
Kasia D. pisze:Oj, oj...moja znajoma znalazła wywalonego domowego rudaska, ok. 5-6 m-cy.

Ide szukac fotek...

Kasiu - czy kocurek jest wykastrowany i czy jesteście w razie w stanie zapewnić transport kotka do Warszawy? Muszę przesłać Pani komplet informacji o każdym kandydacie :).

Jeszcze nie, ale jak trzeba to wytniemy.
Transport do Wawy mam w każdy weekend.
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Sob paź 02, 2010 15:07 Re: Dom poszukuje młodego kocurka (rudy, tygrysek, whiskas)-W-wa

Shrek - ok. roku, wykastrowany, ciekawski, skłonny do zabawy kocurek. Do obejrzenia i zapoznania z dziećmi w Warszawie.

Obrazek Obrazek Obrazek

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob paź 02, 2010 15:36 Re: Dom poszukuje młodego kocurka (rudy, tygrysek, whiskas)-W-wa

Tu jest taki kawaler. Str 37
viewtopic.php?f=1&t=114605&p=6477375#p6477375

Z wątku:
przeplyw pisze:Galeryjka samotnika biednego - WEŹCIE MNIE OD TEGO POTWORA - MIAUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

To ten z pierwszego planu

przeplyw pisze:Został mi tylko jeden mały kot. Jeden jedyny samotny chłopczyk!!! typu whiskas
Całkiem zsocjalizowany.
- na łapki - proszę bardzo
- traktorek przy głaskaniu - natychmiast
- lustro - zaatakować tamtego kota!
- położyć się obok ludzia - oczywiście, i też zaraz zasnąć, pomrukując słodko

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Sob paź 02, 2010 15:45 Re: Dom poszukuje młodego kocurka (rudy, tygrysek, whiskas)-W-wa

MaybeXX pisze:Tu jest taki kawaler. Str 37
viewtopic.php?f=1&t=114605&p=6477375#p6477375

Z wątku:
przeplyw pisze:Galeryjka samotnika biednego - WEŹCIE MNIE OD TEGO POTWORA - MIAUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

To ten z pierwszego planu

przeplyw pisze:Został mi tylko jeden mały kot. Jeden jedyny samotny chłopczyk!!! typu whiskas
Całkiem zsocjalizowany.
- na łapki - proszę bardzo
- traktorek przy głaskaniu - natychmiast
- lustro - zaatakować tamtego kota!
- położyć się obok ludzia - oczywiście, i też zaraz zasnąć, pomrukując słodko

A jest to naprawdę piękny, kochany koteczek, świetnie zsocjalizowany przez fantastycznych ludzi. Szczerze polecam do adopcji.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie paź 03, 2010 19:22 Re: Dom poszukuje młodego kocurka (rudy, tygrysek, whiskas)-W-wa

joluka pisze:cytuję maila, którego dostałam dzisiaj od sympatycznej Pani:

"Poszukuję kotka (kocura) w kolorze rudym lub tygrysim (szaro biały, lub rudo biały), najlepiej w wieku 6 - 8 miesięcy,nauczonego czystości, o łagodnym usposobieniu (mam 2 dzieci - 10 i 3 lata). Oczywiście kontakt z kotem młodszego dziecka będzie kontrolowany, żeby nikomu nie stała się krzywda, ale dobrze by było, gdyby kot był łagodny i dobrze znosił obecność dziecka."

kto zgłasza kandydatów? - dobrze byłoby, żeby kocurek był już wykastrowany, bo to taki akurat odpowiedni wiek...... :D

Florek (bo takie robocze imię dostał, żeby nie być Kotem Bezimiennym) nadaje się rewelacyjnie. Jest troszkę młodszy, bo ma 4 miesiące.
Łagodny
Kuwetkowy
Przyjazny do zdziecinniałego Przepływa - czyli do dzieci też

Od miesiąca żyje z psem, wprawdzie przez kratę klatki, ale jak wyjdzie to robi do psa "tygrysa". Pies by się chciał zaprzyjaźniać, ale Florek tego jeszcze nie rozumie.
Traktorek, jak go weźmiesz na ręce w sekundzie i wcale nie chce uciekać, chociaż świata ciekaw bardzo.
Za niedługo będą aktualne fotki.
TCNLK - czyli ten co nie lubi kotów
http://marchewki.eu/

przeplyw

Od: Wto lip 20, 2010 22:21

Post » Nie paź 03, 2010 20:05 Re: Dom poszukuje młodego kocurka (rudy, tygrysek, whiskas)-W-wa

A tu fotki Florka z przed chwilki:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

To gdzie mam go przywieźć, oczywiście mogę za chwileczkę, autko już odpaliłem ???
TCNLK - czyli ten co nie lubi kotów
http://marchewki.eu/

przeplyw

Od: Wto lip 20, 2010 22:21

Post » Nie paź 03, 2010 21:28 Re: Dom poszukuje młodego kocurka (rudy, tygrysek, whiskas)-W-wa

Kochani - wszystko powysyłane, jak dostanę jakąś odpowiedź to dam znać na pewno!!! Dziękuję za zgłoszenia!

joluka

[następna]