Zostawili kota w transporterku pod klatką .... DS potrzebny

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 30, 2010 21:27 Zostawili kota w transporterku pod klatką .... DS potrzebny

Kilka dni temu wychodząc rano z psem na spacer moja kuzynka zobaczyła pod klatką transporterek - w środku siedział kot .............. Jak pół godziny później wracała transporterek z kotem nadal pod klatką był ......... Małe mieszkanie, w domu dwa koty - niezbyt lubiące inne koty - i pies, jednak Isia nie miała wątpliwości co ma zrobić 8) Kot wylądował na zabezpieczonym balkonie .......... Wtedy było jeszcze w miarę ciepło i nie padał deszcz i kot prezentował się tak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kot jest bardzo pro ludzki, ale bardzo boi się innych zwierząt ......

Teraz kot jest już w domu - zrobiło się zimno i pada deszcz - został zwabiony podstępem :wink: Mieszka jednak za telewizorem i nie bardzo chce wychodzić :?

Isia starała się kota socjalizować, niestety problemy osobiste na razie ten proces wstrzymały - nie znamy płci kota, nie znamy jego wieku. Na ogólny ogląd kicio nie jest stary - jakieś 2-3 lata. Na balkonie załatwiał się do kuwety.

Kota oczywiście będę ogłaszała, ale może na miau DS się znajdzie :?: :ok:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Czw wrz 30, 2010 21:29 Re: Zostawili kota w transporterku pod klatką .... DS potrzebny

Aleksandra59 pisze:Kilka dni temu wychodząc rano z psem na spacer moja kuzynka zobaczyła pod klatką transporterek - w środku siedział kot .............. Jak pół godziny później wracała transporterek z kotem nadal pod klatką był ......... Małe mieszkanie, w domu dwa koty - niezbyt lubiące inne koty - i pies, jednak Isia nie miała wątpliwości co ma zrobić 8) Kot wylądował na zabezpieczonym balkonie .......... Wtedy było jeszcze w miarę ciepło i nie padał deszcz i kot prezentował się tak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kot jest bardzo pro ludzki, ale bardzo boi się innych zwierząt ......

Teraz kot jest już w domu - zrobiło się zimno i pada deszcz - został zwabiony podstępem :wink: Mieszka jednak za telewizorem i nie bardzo chce wychodzić :?

Isia starała się kota socjalizować, niestety problemy osobiste na razie ten proces wstrzymały - nie znamy płci kota, nie znamy jego wieku. Na ogólny ogląd kicio nie jest stary - jakieś 2-3 lata. Na balkonie załatwiał się do kuwety.

Kota oczywiście będę ogłaszała, ale może na miau DS się znajdzie :?: :ok:

:!:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw wrz 30, 2010 21:36 Re: Zostawili kota w transporterku pod klatką .... DS potrzebny

Aleksandra59 pisze:Kilka dni temu wychodząc rano z psem na spacer moja kuzynka zobaczyła pod klatką transporterek - w środku siedział kot .............. Jak pół godziny później wracała transporterek z kotem nadal pod klatką był .........

:?
Nigdy nie zrozumiem ludzi...

Kot śliczny, mam nadzieję, że znajdzie dobry i kochający dom :ok:

Mereth

Od: Pon paź 01, 2007 10:43

Post » Czw wrz 30, 2010 21:41 Re: Zostawili kota w transporterku pod klatką .... DS potrzebny

wierzyć się nie chce, że ludzie ot tak po prostu robią takie rzeczy :x
Wiem, że nie to jest teraz najważniejsze, ale czy Kitek dostał jakieś imię?
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Czw wrz 30, 2010 21:59 Re: Zostawili kota w transporterku pod klatką .... DS potrzebny

No to już jest szczyt :? paranoja :?

Ale w sumie już lepiej, że podrzucili (i miał go kto zabrać) niż oddali do schronu gdzie by odszedł :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt paź 01, 2010 6:20 Re: Zostawili kota w transporterku pod klatką .... DS potrzebny

I tak szczęście, że w lesie nie wylądował...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt paź 01, 2010 19:38 Re: Zostawili kota w transporterku pod klatką .... DS potrzebny

Na razie udało się poznać płeć koteczka - CHŁOPAK i to kastrowany (no bo nie śmierdzi) :wink: Nie jest to efekt wizyty u weta, tylko wynik dobrego wzroku mojego młodego kuzyna, który zauważył - w trakcie intensywnego mycia się kociusia - pewien atrybut męskości 8O 8O

Na razie kocio imienia nie ma, ale intensywne myślenie nad stosownym nazwaniem kota trwają ......

Aleksandra59

Post » Pt paź 01, 2010 21:00 Re: Zostawili kota w transporterku pod klatką .... DS potrzebny

Ha, byłam pewna, że to koczur, bo wyraz pyszczka ma koczura (a nie kotki).
Facet absolutnie w moim typie, CUDOWNY :1luvu:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto paź 05, 2010 20:40 Re: Zostawili kota w transporterku pod klatką .... DS potrzebny

Niektóre niekastrowane kocury w ogóle nie śmierdzą.
Więc nie wiadomo, czy on ma tylko wydmuszki 8)
...

CoToMa

Post » Wto paź 05, 2010 21:08 Re: Zostawili kota w transporterku pod klatką .... DS potrzebny

CoToMa pisze:Niektóre niekastrowane kocury w ogóle nie śmierdzą.
Więc nie wiadomo, czy on ma tylko wydmuszki 8)

Ma wydmuszki :lol: :lol: I ma imię - Baffi :mrgreen: Po włosku to wąs No bo Baffi ma bardzo charakterystyczne wąsy - z jednej strony pysia białe, a z drugiej czarne :D :D

Kicio coraz lepiej się czuje - pies Toffi kocha kota :wink: niestety gorzej z pozostałymi dwoma futrami - czują chyba zagrożenie :mrgreen: Bo w mojej ocenie Baffi DS już ma :ok: Tylko moja kuzynka Isia jeszcze nie do końca ma tę świadomość :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Aleksandra59

Post » Śro paź 13, 2010 7:59 Re: Zostawili kota w transporterku pod klatką .... DS potrzebny

Aleksandra59 pisze:Bo w mojej ocenie Baffi DS już ma :ok: Tylko moja kuzynka Isia jeszcze nie do końca ma tę świadomość :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Czy kuzynka jest już świadoma? 8)
...

CoToMa

Post » Śro paź 13, 2010 18:50 Re: Zostawili kota w transporterku pod klatką .... DS potrzebny

CoToMa pisze:
Aleksandra59 pisze:Bo w mojej ocenie Baffi DS już ma :ok: Tylko moja kuzynka Isia jeszcze nie do końca ma tę świadomość :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Czy kuzynka jest już świadoma? 8)

Ponieważ nie ma odzewu na ogłoszenia - coraz częściej słyszę, że Baffo CHYBA u niej zostanie :wink: Relacje "stare" koty - pies - "nowy" kocio w ocenie Isi jeszcze nie do końca zadowalające, ale osobiście chciałabym takie relacje pomiędzy moimi zwierzakami mieć :mrgreen:

Aleksandra59