Czarne Diabły Tasmańskie, Fabrycy ma DS!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 23, 2010 8:01 Re: Czarne Diabły Tasmańskie, Felek w DS, Shrek w drodze!

Kotki powoli się docierają, mają dziś na to cały dzień :twisted: . Shrek rano schował mi się do szafy, nawet nei wiem kiedy i ze 2 razy oblazłam mieszkanie na kolanach, zanim wpadłam na pomysł żeby tam zajrzeć . A w środku brązowe, zdziwione oczy, miauuu?

Obrazek Obrazek

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw wrz 23, 2010 9:09 Re: Czarne Diabły Tasm., Felek w DS, Liza Trawis Shrek szukają!

Salvadore - rozbroiłeś mnie :piwa: :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt wrz 24, 2010 19:38 Re: Czarne Diabły Tasm., Felek w DS, Liza Trawis Shrek szukają!

Witam wszystkie kibicujące Cioteczki .. i Wujków!
Uff, ledwo dzisiaj żyję ... pogoda śliczna a ja jakaś przymulona :roll: . Koty się dogadały, tzn są jeszcze pojedyncze fuknięcia i zaczepki, ale bez dramatu. Wyjeżdżam na weekend - dzięki uprzejmości zakładu pracy obejrzę Kraków niewysokim kosztem - i myślę, że dadzą sobie radę z dochodzącą opieką. To tylko 2 dni i 1 noc.
Byłam dziś ze Shrekiem na konsultacji u veta odnośnie podrażnionych uszu. Dobra wiadomość jest taka, że na grzyb to nie wygląda. Zła, że może być to genetyczna skłonność do takich stanów zapalnych na tle naczyniowym - ponoć słabo rozpoznany zespół, leczony tylko objawowo :roll: . Mogą na to wskazywać bardzo mocno zarysowane naczynia krwionośne - moim zdaniem, tak było tylko w gabinecie, pod wpływem stresu. W każdym razie mam obserwować kota a vet ma zajrzeć do niedawno czytanego artykułu w literaturze fachowej, czy aby nie przeoczył jakiejś nowej możliwości leczenia. Ja mam nadzieję, ze nawet o ile ją znajdzie, to się nie przyda i cała afera to będzie tylko stan zapalny po pobycie na ulicy. Czego sobie i Wam życzę!
Do poniedziałku ... może niedzieli wieczór, ale wątpię :mrgreen:

alix76

Post » Nie wrz 26, 2010 18:34 Re: Czarne Diabły Tasm., Felek w DS, Liza Trawis Shrek szukają!

Kraków - jak zawsze - nastrojowy? :D
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie wrz 26, 2010 19:46 Re: Czarne Diabły Tasm., Felek w DS, Liza Trawis Shrek szukają!

Agneska pisze:Kraków - jak zawsze - nastrojowy? :D

Trzeba było zabrać foty kotów i poprosić o azyl :mrgreen: Dłuzej w nastrojowej atmosferze człek by posiedział :wink:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie wrz 26, 2010 20:46 Re: Czarne Diabły Tasm., Felek w DS, Liza Trawis Shrek szukają!

Ja wiem dlaczego Kraków. i nie chodziło wcale o dziewicze odwiedziny u smoka. .....

salvadoredali67

Od: Śro wrz 22, 2010 17:21

Post » Nie wrz 26, 2010 20:48 Re: Czarne Diabły Tasm., Felek w DS, Liza Trawis Shrek szukają!

Zakupy w Sukiennicach? 8)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie wrz 26, 2010 22:44 Re: Czarne Diabły Tasm., Felek w DS, Liza Trawis Shrek szukają!

Jestem, ledwo żywa, ale jestem. Tempo wycieczki było piorunujące, ale liznęłam Krakowa, powąchałam Kazimierz a dzisiaj zwiedziłam Wieliczkę. W związku z wrażeniami z tej ostatniej mam pewne plany odnośnie moich dróg oddechowych, Gołąbeczki i groty solnej w okolicy :twisted: - zobaczymy tylko, co z tego wyjdzie.
Salvadore & co - spieszę was uspokoić, sarkofag jest duży, ciężki i nie podskakuje :twisted: . Można spać spokojnie ...

alix76

Post » Pon wrz 27, 2010 8:42 Re: Czarne Diabły Tasm., Felek w DS, Liza Trawis Shrek szukają!

:lol:

salvadoredali67

Post » Pon wrz 27, 2010 10:38 Re: Czarne Diabły Tasm., Felek w DS, Liza Trawis Shrek szukają!

Bardzo pozytywne info Siostro :mrgreen: :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro wrz 29, 2010 7:18 Re: Czarne Diabły Tasm., Felek w DS, Liza Trawis Shrek szukają!

Jakieś ciężkie dni mam teraz, także proszę o wybaczenie nieciągłości wpisów ...
Liza dorobiła się biegunki, paskudnej wodnistej, w poniedziałek byłyśmy u veta :twisted: , walczyła z kroplówką jak lwica :twisted: . Wczoraj mamusia zarabiała pieniążki na veta :twisted: , ale Liza wieczorem była już lepsza, dopraszała się smakołyków, tylko w kuwecie dalej zielono i cuchnąco. Dzisiaj idziemy do veta :twisted: .
Shrek - z uszkami to raczej błahy stan zapalny mieszków łojowych, powoli ustępuje, uff - śpi w łóżk. Jak umiem liczyć, to spałam dzisiaj z 5-ma kotami. Czas zamówić drugie łóżko.
Trawis coraz gorzej wojuje z rezydentką - w piątek chyba go zabiorę, jak dobrze pójdzie, to na podmianę ze Shrekiem (też nie wiadomo, czy udaną??) jak gorzej, to mam od piątku 6 kotów w kawalerce. Czas wpisać się na wątek o zbieraczkach ...
A jak na razie telefony ani maile się nie gotują od chętnych na kotki :twisted:

alix76

Post » Czw wrz 30, 2010 20:36 Re: Czarne Diabły Tasm., Felek w DS, Liza Trawis Shrek szukają!

Witam wszystkie Cioteczki i Wujków!
Trawisek radzi sobie nieźle - wczoraj zwinął część mięsa przeznaczonego na obiad dla Ojca :twisted: . W ramach działań wychowawczych dostał napoczęty kawałek :mrgreen: . Ojciec stratę przyjął z godnością.
Liza lepiej, doopcia gorzej :roll: - dostała antybiotyk, którego nie chce brać. Bardzo nie chce :roll: .
Shrek nieźle, śpi w łóżku, uszka się goją. Jutro mam wolne, popracuję nad fotami w świetle dziennym. Dalej chudy jak szczapa, ale nad tym pracujemy.
CDT umiarkowanie zachwycone ilością gości w tym sezonie, ale dzielnie gromadzą zapasy na zimę. Głównie footra, ale zawsze ...
No i zagadka dla naszych kibiców: kot jest kim?

Obrazek

alix76

Post » Czw wrz 30, 2010 21:51 Re: Czarne Diabły Tasm., Felek w DS, Liza Trawis Shrek szukają!

alix76 pisze:Witam wszystkie Cioteczki i Wujków!
Trawisek radzi sobie nieźle - wczoraj zwinął część mięsa przeznaczonego na obiad dla Ojca :twisted: . W ramach działań wychowawczych dostał napoczęty kawałek :mrgreen: . Ojciec stratę przyjął z godnością.
Liza lepiej, doopcia gorzej :roll: - dostała antybiotyk, którego nie chce brać. Bardzo nie chce :roll: .
Shrek nieźle, śpi w łóżku, uszka się goją. Jutro mam wolne, popracuję nad fotami w świetle dziennym. Dalej chudy jak szczapa, ale nad tym pracujemy.
CDT umiarkowanie zachwycone ilością gości w tym sezonie, ale dzielnie gromadzą zapasy na zimę. Głównie footra, ale zawsze ...
No i zagadka dla naszych kibiców: kot jest kim?

Obrazek

mój znajomy pyton rozpozna po smaku który jest który.. ...

salvadoredali67

Post » Czw wrz 30, 2010 21:53 Re: Czarne Diabły Tasm., Felek w DS, Liza Trawis Shrek szukają!

pozdrowienia od shreka dla shreka. :1luvu:

salvadoredali67

Post » Czw wrz 30, 2010 21:56 Re: Czarne Diabły Tasm., Felek w DS, Liza Trawis Shrek szukają!

salvadoredali67 pisze:
alix76 pisze:...Obrazek

mój znajomy pyton rozpozna po smaku który jest który.. ...

A już kiedyś je próbował :?: :lol:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

[poprzednia][następna]