SchronWro Wrocławscy seniorzy szukają domów!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 30, 2010 20:06 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

gabi.cezar pisze:
molly88 pisze:
gabi.cezar pisze:pragnę również się dołączyć z kciukami za te księżniczki :ok:

:ok:

a może chcesz dołączyć do kociaj skarbonki :arrow: viewtopic.php?f=1&t=117404

Zapraszamy :mrgreen: :mrgreen: Każdy koci Anioł sie przyda :)

ponieważ jestem niezbyt obyta ze sprawami komuterowo-internetowymi nie umiem znaleźć nr konta skarbonki... :oops: :oops: :oops: proszę o pomoc :oops:

Halo.
Konto kociej skarbonki potrzebne.

Nie widzę go w wątku, do którego prowadzi link.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw wrz 30, 2010 20:09 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

Mulesia pisze:
Halo.

Na PW wysyła Mruczeńka, bo ona jest skarbnikiem :)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw wrz 30, 2010 20:14 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

Gibutkowa pisze:
_leśna_ pisze:Właśnie się dowiedziałam że podobno 7 kotów nowych doszło do schroniska...
Ludzie masowo oddają myśląc chyba że to kuźwa świetne miejsce dla zwierząt

:roll:

Ta świetne :roll: :x a tak świetne że dzisiaj straciliśmy kota :cry:
Ludzi tak oddać i zamknąć w klatkach z setkną innych... :x

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw wrz 30, 2010 20:50 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

Gibutkowa pisze:
Mulesia pisze:
Halo.

Na PW wysyła Mruczeńka, bo ona jest skarbnikiem :)

hej , dzięki za zainteresowanie, przelew puszczony
(2 tyg temu byliśmy z tz w schronie zawieźć karmę i kocyki, fakt warunki lepsze niż na skarbowców, ale
za ŻADNE SKARBY ŚWIATA nie skazalibyśmy naszego Ludwika, ani innego
stworzenia na taki los, co jest z tymi ludźmi, co tak masowo oddają zwierzęta?
aż żal nam tyłki ściska :( )
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Pt paź 01, 2010 5:59 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

Ludzie nie potrafią być odpowiedzialni - podejmują się zająć zwierzęciem, a jak im przeszkadza to je oddają, wyrzucają :(
a najgorsze,że te biedna zwierzęta tak bardzo cierpią - zamiast mieć wygodne życie
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pt paź 01, 2010 7:46 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

CatAngel pisze:
Gibutkowa pisze:
_leśna_ pisze:Właśnie się dowiedziałam że podobno 7 kotów nowych doszło do schroniska...
Ludzie masowo oddają myśląc chyba że to kuźwa świetne miejsce dla zwierząt

:roll:

Ta świetne :roll: :x a tak świetne że dzisiaj straciliśmy kota :cry:
Ludzi tak oddać i zamknąć w klatkach z setką innych... :x

Te media, które tak "reklamowały" nowe wrocławskie schronisko dla zwierząt powinny zaraz potem puścić/wydrukować coś o tym jakim szokiem, a często nawet wyrokiem śmierci (zwłaszcza, wbrew pozorom dla KOTÓW) jest opuszczenie ich przez opiekunów i pozostawienie ich nawet w najwspanialszym schronisku.

Czy nie można by jakoś załatwić tego, aby dystrybutorzy prasy dostarczali zwroty gazet do schroniska? (Ale pewnie to tak jest jak z czerstwym chlebem czy skonfiskowanymi podróbkami firmowych ciuchów czy też innych dóbr-lepiej zniszczyć niż dać biednemu...).

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Pt paź 01, 2010 8:44 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

może jest ktoś kto ma dojście do prasy i jakiś artykuł o tym jakim strasznym miejscem dla zwierząt jest nawet najlepszy i najpiękniejszy schron :-( może to chociaż do części ludzi dotrze :-(
ma ktoś jakieś dojścia?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pt paź 01, 2010 8:53 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

mawin pisze:może jest ktoś kto ma dojście do prasy i jakiś artykuł o tym jakim strasznym miejscem dla zwierząt jest nawet najlepszy i najpiękniejszy schron :-( może to chociaż do części ludzi dotrze :-(
ma ktoś jakieś dojścia?

myślę że prasa chętnie się interesuje od czasu do czasu tym co w schronisku....ale skoro od szefostwa słyszy same superlatywy....
może by jakieś ogłoszenia ? Gibutkowa kiedyś takie ładne ułożyła dla Dieguska..... pamiętam, odbiło się echem....sporo ludzi pytało.....albo nawet jak na diego sie nie decydowali, to poszli po innego kota do schronu :oops:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt paź 01, 2010 9:13 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

http://wroclaw.naszemiasto.pl/artykul/5 ... ,id,t.html

wyczytałam dziś na stronie - może kilka zwierząt znajdzie ciepły kącik

ale opinia, że ktoś może przyjść nietrzeźwy przeraziła mnie
Obrazek

Edytka1984

Post » Pt paź 01, 2010 9:41 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

Edytka1984 pisze:http://wroclaw.naszemiasto.pl/artykul/595296,wroclaw-zabierz-psa-lub-kota-ze-schroniska-na-slazowej,id,t.html

Wcale się nie dziwię że tak napisali. Widziałam już takich dwóch delikwentów w schronie na gazie. Pogonili ich ale co boruty narobili i ludzi wystraszyli i nawywrzeszczali się to masakra... :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt paź 01, 2010 9:44 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

skąd się biorą tacy kretyni na tym świecie :?: :roll: oby nie było więcej takich delikwentów :evil: ...i oby jak najwięcej zwierzaków znalazło domeczki :ok:
Obrazek

Edytka1984

Post » Pt paź 01, 2010 13:50 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

Gibutkowa pisze:
Edytka1984 pisze:http://wroclaw.naszemiasto.pl/artykul/595296,wroclaw-zabierz-psa-lub-kota-ze-schroniska-na-slazowej,id,t.html

Wcale się nie dziwię że tak napisali. Widziałam już takich dwóch delikwentów w schronie na gazie. Pogonili ich ale co boruty narobili i ludzi wystraszyli i nawywrzeszczali się to masakra... :roll:

No cóż, może przyjść ktoś trzeźwy, ale to co potem się dzieje ze zwierzęciem wziętym ze schroniska, to chyba nie bardzo wiadomo...
Ci pijący bardzo lubią zwierzęta często, ale nie zawsze się nimi dobrze zajmują zwłaszcza jak są nie w formie.
Dużo takich przypadków niestety znam z widzenia.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Pt paź 01, 2010 17:26 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

Co do wizyty w schronie - ja będę tradycyjnie w niedzielę między 10 a 11 :) W sobotę nie mogę, bo mam pierwsze zajęcia :mrgreen:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pt paź 01, 2010 17:37 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

A co się stało z tymi kotami (nie widziałam ich w nowym schronie):

ten miał złamaną miednicę

Obrazek

a ten chore nerki

Obrazek
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pt paź 01, 2010 17:40 Re: SchronWro - w ciągu jednego dnia doszły 22 koty!!! fot. s. 9

Nowe domki znalazły koty które ogłaszałam pare dni wcześniej więc mam nadzieje że tym białym tez się poszczęści
...Także trzymam za :kotek: :kotek: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

[poprzednia][następna]