Amerykański "bobtail" krótkowłosy-jest już w dt w W-wie :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 30, 2010 8:17 Re: Amerykański "bobtail" krótkowłosy-jest już w dt w W-wie :)

A może w Koterii ktoś mógłby mi pomóc załatwić miejsce????

No Dziewczyny, pomóżcie mi, bo Bobby Brown wyląduje znowu w samotni. Całe mieszkanie już mam wyprane, jak na święta, śmierdzi jak idź stąd, a moje koty zgłupiały całkiem.

POMOCY MI TRZEBA!!!!!
ObrazekObrazekObrazekObrazek

spinca

Od: Pon paź 19, 2009 12:49

Post » Czw wrz 30, 2010 8:41 Re: Amerykański "bobtail" krótkowłosy-jest już w dt w W-wie :)

Spinca - z tego co słyszałam (bo nigdy nie miałam bezpośredniej styczności z Koterią) trzeba tam zadzwonić i zamówić termin kastracji, mówiąc, że ma się do wykastrowania bezdomnego kota - oni nie wnikają, skąd ten kot - ale jak się powie, że szykuje się go do adopcji to nie robią problemów (nie ma także "rejonizacji" - sterylizują koty z całego kraju).

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw wrz 30, 2010 8:49 Re: Amerykański "bobtail" krótkowłosy-jest już w dt w W-wie :)

Dzięki :)

Dzwoniłam, ale kazali mi zadzwonić za 20 minut. Może się to uda....

spinca

Post » Czw wrz 30, 2010 8:51 Re: Amerykański "bobtail" krótkowłosy-jest już w dt w W-wie :)

:ok: :ok: :ok: :ok:

joluka

Post » Czw wrz 30, 2010 9:24 Re: Amerykański "bobtail" krótkowłosy-jest już w dt w W-wie :)

Mamy na miau wątek białasów?

spinca

Post » Czw wrz 30, 2010 14:54 Re: Amerykański "bobtail" krótkowłosy-jest już w dt w W-wie :)

Niektorzy z Koterii tez tu sobie czytaja. Jezeli kot jest lagodny i nie wyglada na bezdomnego to wnikaja i to bardzo-trzeba o tym informowac dzwoniac!

cziko3

Od: Wto lut 10, 2009 18:50

Post » Czw wrz 30, 2010 15:03 Re: Amerykański "bobtail" krótkowłosy-jest już w dt w W-wie :)

cziko3 pisze:Niektorzy z Koterii tez tu sobie czytaja. Jezeli kot jest lagodny i nie wyglada na bezdomnego to wnikaja i to bardzo-trzeba o tym informowac dzwoniac!

chyba nie zrozumiałam...? - wiem, że niektórzy z Koterii czytają i bardzo się z tego powodu cieszę - ale wiem też, że Koteria sterylizuje nie tylko koty z ulicznych łapanek, ale także koty bezdomne przygarniane do DT - czy napisałam nieprawdę? taką prawdę też im zapewne Spinca powie!

a to że jest łagodny?????? 8O - poza tym co to znaczy "nie wygląda na bezdomnego"????? - a jak wg Ciebie Cziko3 wygląda kot, którego właściciel umarł???????????? 8O 8O 8O

joluka

Post » Czw wrz 30, 2010 16:14 Re: Amerykański "bobtail" krótkowłosy-jest już w dt w W-wie :)

Powiedziałam, że przygarnęłam Bobbiego Browna na DT, że mam dwa swoje, że u mnie nie zostanie, że przetrzymam go po kastracji tyle ile będzie trzeba, a potem będę mu szukać domu.
Pani, która ze mną rozmawiała poinformowała mnie tylko o tym, że przytną mu ucho, bo takie mają zasady. A ja nie mam nic przeciwko. Z tego powodu przecież dom, który się w nim zakocha, nie zrezygnuje..... chyba.
Powiedziała oczywiście, że oni istnieją głównie dla kotów wolnożyjących, ale skoro zapisała mnie na 14 października, to chyba Bobbie się kwalifikuje.

spinca

Post » Czw wrz 30, 2010 16:42 Re: Amerykański "bobtail" krótkowłosy-jest już w dt w W-wie :)

Spinca - z tego co słyszałam (bo nigdy nie miałam bezpośredniej styczności z Koterią) trzeba tam zadzwonić i zamówić termin kastracji, mówiąc, że ma się do wykastrowania bezdomnego kota - oni nie wnikają, skąd ten kot - ale jak się powie, że szykuje się go do adopcji to nie robią problemów (nie ma także "rejonizacji" - sterylizują koty z całego kraju).

Nie o to chodzi,ze Koteria nie przyjmie takiego kota-chodzi mi bardziej o to,ze napisalas trzeba zadzwonic i powiedziec,ze ma sie bezdomnego kota-oni nie wnikaja-tylko o to-niektorzy czytajac moga sobie pomyslec,ze mozna zadzwonic i wcisnac jakas nieprawde i w ten sposob wykastrowac sobie swojego domowego kotka. Tylko o to. Oczywiscie,ze na pewno bedzie przyjety taki kot i ze koty bezdomne moga byc oswojone-chodzi tylko o to,ze trzeba zawsze mowic jaka dokladnie jest sytuacja i wtsdy nie ma problemu.Jak ktos kreci to wczesniej czy pozniej prawda wyjdzie na jaw. To wszystko.

cziko3

Post » Czw wrz 30, 2010 18:27 Re: Amerykański "bobtail" krótkowłosy-jest już w dt w W-wie :)

cziko3 pisze:Spinca - z tego co słyszałam (bo nigdy nie miałam bezpośredniej styczności z Koterią) trzeba tam zadzwonić i zamówić termin kastracji, mówiąc, że ma się do wykastrowania bezdomnego kota - oni nie wnikają, skąd ten kot - ale jak się powie, że szykuje się go do adopcji to nie robią problemów (nie ma także "rejonizacji" - sterylizują koty z całego kraju).

Nie o to chodzi,ze Koteria nie przyjmie takiego kota-chodzi mi bardziej o to,ze napisalas trzeba zadzwonic i powiedziec,ze ma sie bezdomnego kota-oni nie wnikaja-tylko o to-niektorzy czytajac moga sobie pomyslec,ze mozna zadzwonic i wcisnac jakas nieprawde i w ten sposob wykastrowac sobie swojego domowego kotka. Tylko o to. Oczywiscie,ze na pewno bedzie przyjety taki kot i ze koty bezdomne moga byc oswojone-chodzi tylko o to,ze trzeba zawsze mowic jaka dokladnie jest sytuacja i wtsdy nie ma problemu.Jak ktos kreci to wczesniej czy pozniej prawda wyjdzie na jaw. To wszystko.

sorry - ale najwyraźniej źle mnie zrozumiałaś :evil: - nie sugerowałam absolutnie, żeby kręcić i "wciskać" im nieuprawnionego kota (tym bardziej, że BB jak najbardziej uprawniony :mrgreen: ), chodziło tylko o to, że nie trzeba w żaden sposób udowadniać bezdomności - bo wystarczy powiedzieć, że to tymczas (powiedzieć - mam zawsze na myśli powiedzieć szczerze!) - czy ja naprawdę gdziekolwiek zasugerowałam, że Spinca ma cokolwiek nakłamać?????? 8O

i żeby było jasne - mam ogromny (coraz zresztą większy) szacunek do działalności Koterii - i nigdy nie namawiałabym do niecnego wykorzystywania ich wartościowej działalności! - tak zresztą jak niczyjej.... :? - nie ukrywam, że Twoje podejrzenie trochę mnie dotknęło...

joluka

Post » Czw wrz 30, 2010 18:39 Re: Amerykański "bobtail" krótkowłosy-jest już w dt w W-wie :)

Ok. To przepraszam. Mowie jak to moze byc odebrane przez inne osoby,ktore tak jak ja czytaja Twoje wypowiedzi pierwszy raz. Na forum wchodza rozne osoby. Pozdrawiam.

cziko3

Post » Czw wrz 30, 2010 18:53 Re: Amerykański "bobtail" krótkowłosy-jest już w dt w W-wie :)

spinca pisze:A może w Koterii ktoś mógłby mi pomóc załatwić miejsce????

No Dziewczyny, pomóżcie mi, bo Bobby Brown wyląduje znowu w samotni. Całe mieszkanie już mam wyprane, jak na święta, śmierdzi jak idź stąd, a moje koty zgłupiały całkiem.

POMOCY MI TRZEBA!!!!!

a ja przepraszam za niefortunną wypowiedź! miała tylko uświadomić Spince, że w Koterii nie trzeba "załatwiać miejsca" - mam nadzieję, że nikt inny jej opacznie nie odebrał :oops:

w takim razie zawieszenie broni :wink: :D - pozdrawiam!

joluka

Post » Czw wrz 30, 2010 20:27 Re: Amerykański "bobtail" krótkowłosy-jest już w dt w W-wie :)

A bo ja wiedziałam, że tam tak po prostu?! Nikt mnie dotąd nie zaskoczył niekastrowanym kotem.... :?
Teraz zastanawiają mnie tylko wszystkie okołowarszawskie prośby o dofinansowanie sterylek..... ale ja się w ten cyrk nie mieszam.

spinca

Post » Czw wrz 30, 2010 20:50 Re: Amerykański "bobtail" krótkowłosy-jest już w dt w W-wie :)

Ta mała trikolorka od Neigh była szczepiona? Jest jakoś izolowana? Bo kot, który był w schronisku dopiero co, chodzi luzem...

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw wrz 30, 2010 21:02 Re: Amerykański "bobtail" krótkowłosy-jest już w dt w W-wie :)

Była szczepiona, nie jest izolowana.

spinca

[poprzednia][następna]