*anika* pisze:A Frotka moja (plazmocytarne zapalenie jamy ustnej) właściwie je już tylko językiem, boi się strasznie dotknąć karmą do zębów

pewnie ją boli bardzo... nie ma już kilku przednich ząbków (tych najmniejszych), same wypadły. A resztę pewnie będzie trzeba za jakiś czas wyrwać

O tyle dobrze, że nadal chce jeść suche, a że ona chuda strasznie (2,5 kg) i wybredna, to tym gorzej (jak trzeba będzie wynajdywać jakieś paszteciki, które raczy tknąć).
Cholera... Taki młodziutki kot i już to plazmocytarne świństwo

...?
Aniko, zapewne zdajesz sobie sprawę z faktu, że ta choroba jest wstrętna, niewdzięczna i zwykle bardzo trudna do zaleczenia - w przypadku mojej Królewny zaczęło się od 'końskich' sterydów w dużych dawkach, przez kilkakrotne odkamienianie zębów i wyrywanie ich na raty, potem znów sterydy... Nie wiem, co by się jeszcze stało i czy mój Busiaczek dzisiaj by jeszcze żył
(bo mogło ją zabić albo wytrwałe głodowanie, albo efekty uboczne podawanych coraz częściej sterydów), gdybym w końcu z polecenia Marcelibu nie trafiła do wspaniałej, mądrej wetki Małgosi. Doktor Małgosia po pierwsze zaleciła nam skuteczny i ZNACZNIE dłużej niż inne działający lek
(też steryd, ale ponoć najłagodniejszy z możliwych), a po drugie: ostatecznie przekonała do usunięcia całej reszty zębów. Od tamtego czasu lekki stan zapalny powtórzył się jeszcze z raz czy dwa, ale krótka seria Calcortu bez problemu go zlikwidowała.
Kiedy przypominam sobie, co Busia miewała w pyszczku
(jedną wielką krwawiącą ranę) i jaka z tego powodu była wtedy wychudzona, przechodzą mnie ciarki.
Dlatego serdecznie polecam Ci przejechać się z Frotką do doktor Małgosi do Wilawetu. Nie wiem, jak teraz przyjmuje, także proszę telefon do lecznicy: 642 77 55, pytaj o dyżury doktor Małgosi Ściskalskiej.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie

Nunku[`] krowinko najpiękniejsza

Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]