K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 29, 2010 13:52 Re: KOCIA CHATKA - zapraszamy do 11 części wąteczku

Agnieszka Zawada pisze:Przedstawiłam dziś sytuację Zapałka lekarce, u której leczę swoje zwierzaki. Wg. niej w stanie takiego wycieńczenia niezbędna jest (cyt.) "intensywna kuracja kroplówkowa". Czy możemy sobie na nią pozwolić?

Ależ jak najbardziej możemy sobie pozwolić.Kroplówek mamy na kociarni od cholery tylko pytanie kto mu je poda.Baska podaje mu raz dziennie kroplówy z duphalite.Jak bedzie miał wenflon moge podjeżdżać w ciągu dnia i go nawadniać.Czyli dostałby dwa razy dziennie kroplówkę.Ktoś jeszcze chętny do pomocy?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro wrz 29, 2010 13:54 Re: KOCIA CHATKA - zapraszamy do 11 części wąteczku

Agnieszka Zawada pisze:Przedstawiłam dziś sytuację Zapałka lekarce, u której leczę swoje zwierzaki. Wg. niej w stanie takiego wycieńczenia niezbędna jest (cyt.) "intensywna kuracja kroplówkowa". Czy możemy sobie na nią pozwolić?

najlepiej by było zeby znalazła się osoba, która weźmie Zapałka do siebie, nie ma innego wyjścia i zapewni mu taką opiekę. Inaczej kot pewnie nie przeżyje.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro wrz 29, 2010 15:47 Re: KOCIA CHATKA - zapraszamy do 11 części wąteczku

Nie ma się co zżymać. Wszystko o czym piszę ma przecież charakter informacyjny. Skoro teraz (i być może tylko teraz) niezbędna jest taka właśnie forma odżywiania (leczenia) niech robi to lekarz, u którego Zapałek i tak, dzięki Teresie, bywa każdego dnia.

Agnieszka Zawada

Od: Pt maja 07, 2010 15:49

Post » Śro wrz 29, 2010 16:22 Re: KOCIA CHATKA - zapraszamy do 11 części wąteczku

Agnieszka Zawada pisze:Nie ma się co zżymać. Wszystko o czym piszę ma przecież charakter informacyjny. Skoro teraz (i być może tylko teraz) niezbędna jest taka właśnie forma odżywiania (leczenia) niech robi to lekarz, u którego Zapałek i tak, dzięki Teresie, bywa każdego dnia.

Jeżeli kot dostawałby w lecznicy kroplówki to i tak nawadniany byłby max dwa razy dziennie.Czyli raczej nie można powiedzieć o intensywnej terapii kroplówkowej.
I nie zżymam się tylko informuję że Zapałek dostaje u nas na kociarni kroplówki i jestem chętna do pomocy jak wet założy mu wenflon :?

mar_tika

Post » Śro wrz 29, 2010 16:44 Re: KOCIA CHATKA - zapraszamy do 11 części wąteczku

Teraz w telewizji jest program Celownik- nt. schroniska w Kielcach- sytuacja podobna jak w Sosnowcu, wziął się za nich Wojewódzki Lekarz weterynarii
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Śro wrz 29, 2010 16:48 Re: KOCIA CHATKA - zapraszamy do 11 części wąteczku

majencja pisze:Teraz w telewizji jest program Celownik- nt. schroniska w Kielcach- sytuacja podobna jak w Sosnowcu, wziął się za nich Wojewódzki Lekarz weterynarii

Chyba nawet gorsza :cry:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Śro wrz 29, 2010 16:52 Re: KOCIA CHATKA - zapraszamy do 11 części wąteczku

Stan Zapałka jest b.ciężki.Jutro odemnie jedzie persica do adopcji.Jezeli Zapałek do jutra przezyje wezmę go do siebie na tymczas

mar_tika

Post » Śro wrz 29, 2010 16:53 Re: KOCIA CHATKA - zapraszamy do 11 części wąteczku

mar_tika pisze:Stan Zapałka jest b.ciężki.Jutro odemnie jedzie persica do adopcji.Jezeli Zapałek do jutra przezyje wezmę go do siebie na tymczas

:ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro wrz 29, 2010 17:34 Re: KOCIA CHATKA - zapraszamy do 11 części wąteczku

mar_tika pisze:Stan Zapałka jest b.ciężki.Jutro odemnie jedzie persica do adopcji.Jezeli Zapałek do jutra przezyje wezmę go do siebie na tymczas

no to trzymam kciuki żeby przeżył
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Śro wrz 29, 2010 18:07 Re: KOCIA CHATKA - zapraszamy do 11 części wąteczku

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Śro wrz 29, 2010 19:33 Re: KOCIA CHATKA - zapraszamy do 11 części wąteczku

Niestety Zapałek odszedł na rekach Teresy w lecznicy.Przyszły wyniki sekcji .Niestety nic nie mogłyśmy zrobić .To był FIP!

Druga wiadomość nieco lepsza .Mamy nowe pomieszczenie.Jutro podpisujemy umowę :ok:

mar_tika

Post » Śro wrz 29, 2010 20:04 Re: KOCIA CHATKA - zapraszamy do 11 części wąteczku

mar_tika pisze:Niestety Zapałek odszedł na rekach Teresy w lecznicy.Przyszły wyniki sekcji .Niestety nic nie mogłyśmy zrobić .To był FIP!

Druga wiadomość nieco lepsza .Mamy nowe pomieszczenie.Jutro podpisujemy umowę :ok:

No właściwie nie wiem co napisać, stan Zapałka był cięzki jak jechałam z nim do lecznicy, jeszcze myślałam że może coś można zrobić, ale w lecznicy dosłownie zaczął mi konać na moich rekach :cry: strasznie płakał... nie mogę nawet pisać :cry: jak dla mnie traumatyczne przeżycie :cry: jak napisała Marta to był wg weta FIP.pojawiła się żótaczka, zmiany w płucach, jelitach płyn w płucach jelitach :cry:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro wrz 29, 2010 20:05 Re: KOCIA CHATKA - zapraszamy do 11 części wąteczku

[quote="mar_tika"]Niestety Zapałek odszedł na rekach Teresy w lecznicy.Przyszły wyniki sekcji .Niestety nic nie mogłyśmy zrobić .To był FIP!

Bardzo, bardzo mi przykro :cry:

Agnieszka Zawada

Od: Pt maja 07, 2010 15:49

Post » Śro wrz 29, 2010 20:07 Re: KOCIA CHATKA - zapraszamy do 11 części wąteczku

:cry: :cry: :cry:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro wrz 29, 2010 20:12 Re: KOCIA CHATKA - zapraszamy do 11 części wąteczku

Agnieszka Zawada pisze:
mar_tika pisze:Niestety Zapałek odszedł na rekach Teresy w lecznicy.Przyszły wyniki sekcji .Niestety nic nie mogłyśmy zrobić .To był FIP!

Bardzo, bardzo mi przykro :cry:

Kazdy kot który u nas odchodzi tak naprawde zostaje w naszych sercach na zawsze.
Najważniejsze jest że walczymy o nie do końca .Dzięki temu te koty odchodzą kochane ,a nie tak jak w schronisku zapomniane i porzucone przez człowieka

mar_tika

[poprzednia][następna]