KŁAJ!!!!Chore koty proszą o pomoc! Wkrótce dojdą maluchy :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 07, 2010 20:26 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

echhh
serce się kraje, że nie można pomóc wszystkim
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Nie wrz 05, 2010 16:14 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

Koty były dziś koszmarnie głodne. Rzucały się na karmę, zjadły jej tyle (chociaż na śmietniku były tylko trzy!) że musiałam jechać do pobliskiego sklepu i dokupić, bo to co przywiozłam zniknęło na poczekaniu 8O
Niestety od jakiegoś czasu wydaje mi się, że nikt się nimi nie zajmuje, dziś na murku leżały jedynie stare skorupki po jajkach :? W miseczkach (które były tak jak je ostatnio zostawiłam) spleśniała, szara maź :x

Dwa z kotów dały mi się pogłaskać, zwłaszcza milusiński jest piękny czarny kocur, BARDZO PROSZĘ MIEĆ GO NA UWADZE GDYBYŚCIE WIEDZIELI, ŻE KTOŚ CHCE TAKIEGO KOTA ZAADOPTOWAĆ. Z bólem serca go tam zostawiałam, przytulał się, ale naprawdę nie mogę go wziąć do siebie :cry:
Obrazek

To biało-bure najpierw dziczyło, ale potem też się dało pogłaskać, nie wiem czy to nie z desperacji spowodowanej głodem :(
Obrazek

Cała trójeczka
Obrazek

Obrazek

Bure zdystansowane.
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Nie wrz 05, 2010 16:38 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

A z drugiej stronie osiedla spotkałam coś burego (miało kłapciate uszy, może z powodu padającego mu na głowę deszczu, więc nie widziałam czy uszko nacięte) i coś małego białego z niewielkimi znaczeniami
Obrazek

Bure
Obrazek

I najmłodszy przedstawiciel kłajskiej czerady:
Obrazek
Jeśli to dziewczynka, to możemy się niebawem spodziewać kolejnych niechcianych kociaków :(
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Sob wrz 11, 2010 19:46 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

niestety, p. Jan chyba zmienił telefon, dzwoniłam przez kilka dni bezskutecznie więc trzeba będzie jechać w ciemno z karmą.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob wrz 18, 2010 19:05 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

trzymam kciuki za Wasze kociaki
u mnie też ostatnio z adopcjami zastój
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Nie wrz 19, 2010 20:06 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

Killatha pisze:trzymam kciuki za Wasze kociaki
u mnie też ostatnio z adopcjami zastój

Stamtąd nie ma za wiele do adopcji, w tym tygodniu nie było już czarnuszka :| Młode kociaki są dzikie, nie ma co ich uszczęśliwiać na siłę, trzeba dbać aby miały tam zapewnione możliwie dobre warunki i nie rozmnażały się.
Ostatnio przygotowujemy budki na zimę, bo od tego zapewne w dużym stopniu zależy czy koty z Kłaja przeżyją mrozy.

Dzięki, że jesteś na wątku :1luvu: Jakoś o tych kotach świat już zapomniał :(
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Nie wrz 19, 2010 20:13 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

jak tam kociaki? sa szanse na domki?
gerardbutler

Post » Sob wrz 25, 2010 17:47 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

niestety, Pana Jana nadal nie udało się namierzyć, od sąsiadów wiemy, że wraca późno, bo pracuje do 18-stej. Zostawiliśmy 16 kg karmy z prośbą o przekazanie jej Panu Janowi i kontakt do nas a w miejscu gdzie koty zbierają się zostały postawione dwie budki i też zostawione trochę karmy. Koty w polu widzenia dwa ale na tyle daleko, że nie dało się sprawdzić czy miały nacięte uszka :roll:

Tweety

Post » Śro wrz 29, 2010 11:58 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

tak mi przykro biedne koty nikt ich nie chce :(
gerardbutler

Post » Nie paź 03, 2010 19:17 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

nie czytałem całego wątku
jeżeli jest wam potrzebny domek dla kotów mogę jeden wam zaoferować ale musielibyście załatwić sobie kwestię transportu
fotki domku są tutaj:
http://www.fundacjazmienmyswiat.tarnow.pl/gal-domki2008.php

thor

Od: Czw paź 28, 2004 20:51

Post » Nie paź 03, 2010 19:32 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

thor pisze:nie czytałem całego wątku
jeżeli jest wam potrzebny domek dla kotów mogę jeden wam zaoferować ale musielibyście załatwić sobie kwestię transportu
fotki domku są tutaj:
http://www.fundacjazmienmyswiat.tarnow.pl/gal-domki2008.php

witam Cię ponownie u kłajszczaków :) Lutra często jeździ na tej trasie to mogłaby od Ciebie odebrać, bardzo dziękuję :1luvu: A domki super!

Tweety

Post » Pon paź 04, 2010 10:23 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

w takim razie czekam na kontakt
jeden domek moge dać na już

thor

Od: Czw paź 28, 2004 20:51

Post » Sob paź 09, 2010 11:46 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

jako, że domek wiezie Lutra, która za nic nie poradzi sobie sama z jego wytarganiem z samochodu a p. Jan jest chory to przywieziemy domek w tygodniu wieczorem i ustawimy. Okazało się, że pojawiła się 4 kociaków 2-miesięcznych, dzikich okrutnie, wiosna trzeba będzie je wyłapać do ciachnięcia i spróbować zlokalizować mamunię i też łapnąć. Na ten moment koty ponoć radośnie polują więc na karmienie nie przychodzi ich za dużo, ok. 8 sztuk

Tweety

Post » Pon paź 11, 2010 19:02 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

zrobi się zimno i mokro to będą przychodziły częściej
trzymam kciuki za odłowienie i sterylki :ok:

Killatha

Post » Nie paź 17, 2010 17:00 Re: Kłaj.Dzikuski wróciły na wolność.Część nadal tam czeka!!

super profesjonalny domek z fundacji "Zmieńmy świat" został ustawiony na kłajskim osiedlu. Bardzo dziękujemy za wsparcie tamtejszych kociaków :1luvu: Teraz zima powinna być dla nich nieco łatwiejsza do przeżycia.

Tweety

[poprzednia][następna]