Sezon katarkowy się rozpoczą, nie tylko u ludzi, u nas tez pół stada kicha i prycha
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Dulencja pisze:Ano, nie wiadomo...
Dziś Maryś miała pobraną krew, został wyciśnięty mocz do badań, po południu idziemy na rtg.
Maryś nie wymiotuje, załatwia się, ma apetyt, w trakcie "napadu" nie zwija się, nie wykręca, nic takego, po prostu zaczyna nagle miauczeć, potem (tak jak dzisiaj w nocy) krzyczeć. Daje się dotykać wtedy, bo sama masuję jej brzuszek delikatnie. Nie spadła nigdzie, nie uderzyła się mocno (nie zauważyłam czegoś takiego).
Qrczę, poza tymi "napadami" Maryś jest normalną Marysią, bez żadnych zmian w zachowaniu.
Gibutkowa pisze:Dulencja pisze:Ano, nie wiadomo...
Dziś Maryś miała pobraną krew, został wyciśnięty mocz do badań, po południu idziemy na rtg.
Maryś nie wymiotuje, załatwia się, ma apetyt, w trakcie "napadu" nie zwija się, nie wykręca, nic takego, po prostu zaczyna nagle miauczeć, potem (tak jak dzisiaj w nocy) krzyczeć. Daje się dotykać wtedy, bo sama masuję jej brzuszek delikatnie. Nie spadła nigdzie, nie uderzyła się mocno (nie zauważyłam czegoś takiego).
Qrczę, poza tymi "napadami" Maryś jest normalną Marysią, bez żadnych zmian w zachowaniu.
Dulencja a może skurcze? Poziom magnezu, potasu może by zrobić - jeśli nic nie wyjdzie z badań krwi. Ona ma te napady na leżąco? Mieciu nie ma "napadów" ale zdarza mu się pomiaukiwać i kuleć jak długo leży, a jest do tego brzydka pogoda to mu stawy sztywnieją i takie przykurcze ma (on ma bo jest połamańcem). Kciuki za Maryś![]()
![]()
Dulencja pisze:Marysia miała testy (powtarzane) i był "-".
Zobaczymy, co w wynikach krwi.
Gibutkowa pisze:Dulencja pisze:Marysia miała testy (powtarzane) i był "-".
Zobaczymy, co w wynikach krwi.
A robiłaś poziom potas/magnez? To też z krwi. I chyba łatwiejsze do wykonania niż rtg. Może to by dało jakiś obraz... Jest jeszcze takie badanie (nie wiem czy u kotów też) przy chorobie reumatycznej (reumatoidalne zapalenie stawów) - to się nazywa badanie na przeciwciała przeciwjądrowe - też z krwi.
A kiedy wyniki krwi?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 89 gości