TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową-dostal szanse. Ma dom

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 25, 2010 11:56 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. BYTOM-prosba o film

W górę, Tofiku, w górę!! A nóż ktoś Cię wypatrzy :)

A ja postaram się zrobić filmik z Tobą w roli głównej :) tylko niestety w tym miesiącu już nie dam rady :/ ale w przyszłym miesiącu na bank masz wielką rolę do zagrania w moim filmie :) żeby tylko to pomogło w zdiagnozowaniu, co Ci jest, kocie... no a potem może będzie już z górki, leczenie, nowy domek... albo w innej kolejności...

:ok: :kotek: :ok: :ok: :ok: :kotek: :ok: :kotek: :ok: :kotek: :ok: :kotek: :ok:

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

Post » Nie wrz 26, 2010 17:26 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. BYTOM-prosba o film

LSVC pisze:W górę, Tofiku, w górę!! A nóż ktoś Cię wypatrzy :)

A ja postaram się zrobić filmik z Tobą w roli głównej :) tylko niestety w tym miesiącu już nie dam rady :/ ale w przyszłym miesiącu na bank masz wielką rolę do zagrania w moim filmie :) żeby tylko to pomogło w zdiagnozowaniu, co Ci jest, kocie... no a potem może będzie już z górki, leczenie, nowy domek... albo w innej kolejności...

:ok:
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Pon wrz 27, 2010 2:45 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. BYTOM-prosba o film

Podrzucę maluszka. Trzymam ogromne kciuki za niego.
Wierzę, że znajdzie się dla niego dom idealny!

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Pon wrz 27, 2010 8:50 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. BYTOM-prosba o film

Zaczynamy nowy tydzień, oby tylko lepszy :) I już!

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro wrz 29, 2010 8:48 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. BYTOM-prosba o film

Może uda się znaleźć domek... Taki biedulek nieporadny, śliczny... Trzymam kciuki :ok:

^Lil^^

Od: Pon cze 02, 2008 18:59

Post » Śro wrz 29, 2010 11:15 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. BYTOM-prosba o film

czekamy na filmik :)
za kilka dni powinien sie pojawic

natur11

Post » Wto paź 05, 2010 22:00 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. BYTOM-prosba o film

Co tam Toficzku?

tamiss

Post » Śro paź 13, 2010 16:48 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. BYTOM-prosba o film

Umówiłam się dziś na piątkowe południe, żeby zrobić filmik z Tofikiem w roli głównej :)
Trzymajcie kciuki, żeby film wyszedł jak najlepszej jakości :) i przede wszystkim, żeby okazał się pomocny w diagnozowaniu małego :) i żeby w końcu mogło ruszyć jego leczenie...

LSVC

Post » Śro paź 13, 2010 18:10 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. BYTOM-prosba o film

No to trzymam mocno, mega mocno :ok:

tamiss

Post » Śro paź 13, 2010 18:21 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. BYTOM-prosba o film

LSVC pisze:Umówiłam się dziś na piątkowe południe, żeby zrobić filmik z Tofikiem w roli głównej :)
Trzymajcie kciuki, żeby film wyszedł jak najlepszej jakości :) i przede wszystkim, żeby okazał się pomocny w diagnozowaniu małego :) i żeby w końcu mogło ruszyć jego leczenie...

juz zaciskam :ok:
czekamy!

natur11

Post » Pt paź 15, 2010 20:02 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. BYTOM-prosba o film

Dzisiaj filmiku nie udało się nam zrobić, bo musiałam zostać dłużej w pracy (sezon grypowy wciąż trwa, no i ktoś tych chorujących musi zastąpić...), ale już wczoraj umówiłam się z p. Wandą, że przyjedziemy w sobotę rano, więc jutro już NA PEWNO jakiś filmik albo nawet kilka uda nam się nakręcić :) mam tylko nadzieję, że Tofik się nas nie wystraszy i chętnie wcieli się w rolę aktora filmowego...

LSVC

Post » Pt paź 15, 2010 22:19 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. BYTOM-prosba o film

No dobra, do jutra to jeszcze mogę poczekać... :)

tamiss

Post » Pt paź 15, 2010 23:27 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. BYTOM-prosba o film

oby wszystko sie ulozylo jak najlepiej
mocne :ok:

natur11

Post » Sob paź 16, 2010 16:04 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. BYTOM-prosba o film

Podrzucę, coś długo kociak czeka na domek.

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Sob paź 16, 2010 20:54 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. BYTOM-prosba o film

Byliśmy dziś u Tofika :) i jego kompanów :) oto efekt naszej wizyty

http://www.youtube.com/watch?v=6sd1tYsis_k

- nie wiem czy wystarczy taki wrzucony na You Tube czy może potrzebny filmik do odtworzenia w jakimś konkretnym formacie (jak tak, to chyba da się to zrobić)?... filmik posklejany z kilku różnych, robionych aparatem fotograficznym i telefonem, wybraliśmy (a w zasadzie wspaniały narzeczony :) który nawet zawiózł i przywiózł mnie od Wandy, zrzucił filmiki, poskładał w jeden i wrzucił na YT) to, co uznaliśmy za najlepsze. Na nagraniu Tofik jest mokry, bo musiał zostać wykąpany, gdyż niestety jak mu się to często zdarza wywrócił się w kuwecie w kupale swoje i kolegów...
Tofik jest prześlicznym, spokojnym kotkiem, nie ufnym wobec obcych. Jak widać na filmie ma bardzo nie skoordynowany chód, ptraktycznie każda łapka idzie w inną stronę, dodatkowo tył co jakiś czas się wywraca, jakby kot robił fikołka. Najczęściej chodzi przy ścianie, żeby w razie czego móc się o nią oprzeć. Ma spore problemy z jedzeniem, co też widać na filmie - po prostu dziubie jak ptaszek, bo nie jest w stanie schylić spokojnie samej główki, no i oczywiście wysypuje jedzonko z miseczki, ale na szczęście jego kompani pomagają mu sprzątając pozostawione przez niego resztki. Jeżeli chodzi o kuwetę - mały z niej korzysta kładąc się w niej po prostu, niestety nieuniknione jest przy tym pobrudzenie się przez niego siuśkami i kupalami swoimi i innych. A sam niestety Tofik umyś się nie potrafi... Z innymi kotami ma bardzo dobre stosunki, razem się bawią, zaczepiają. Tofik sprawia wrażenie jakby w ogóle nie zdawał sobie sprawy ze swojej niepełnosprawności, ma przesłodki pyszczek i radzi sobie na ile tylko może.
Nie wiem czy ma jakiekolwiek szanse na adopcje, ale pozostaje mieć nadzieje... no i może konsultacja z neurologiem coś mu pomoże. Wierzę w tego kota, ma w sobie ogromną wolę życia, wolę walki - najbardziej to widać jak walczy ze swoim ciałem, żeby iść do przodu, żeby iść mimo wszystko...
Toficzku... liczę na to, że zdarzy się cud, że będzie lepiej...
Ostatnio edytowano Nie paź 17, 2010 6:03 przez LSVC, łącznie edytowano 3 razy

LSVC

[poprzednia][następna]