Behemot IV

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 28, 2010 21:58 Re: Behemot IV

Sę zagoszczę :kotek:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto wrz 28, 2010 22:29 Re: Behemot IV

Po cichutku poczytam. :kotek:

ola19

Od: Czw gru 21, 2006 22:10

Post » Śro wrz 29, 2010 7:42 Re: Behemot IV

Secret ja też nosze ze sobą apteczkę w torebce, z racji posiadania dziecięcia, które miewa awarie. I tak, w apteczce musi być; coś przeciwbólowego, coś na gardło do ssania, Espumisan na wzdęcia, żel odkażający Rivel, zestaw plasterków, bandaż elastyczny i szwy klejone, a ponad to chusteczki higieniczne w ilościach hurtowych, chusteczki nawilżane, szczoteczka do zębów (Zuzy) mała pasta do zębów, podkładkę higieniczna na toaletę (bo czasem się zachce dziecięciu w sklepie, a na pozycję aerodynamiczną, to jeszcze jest za mała, zaś mój kręgosłup nie wytrzymuje jej podnoszenia :roll: ) 2 podpaski (to już dla mnie) i scyzoryk, (bo czasem się przydaje). Ten zestaw ratunkowy mam zawsze przy sobie, a poza tym zawsze w torebce mam miętowe gumy do żucia i często jakiś soczek dla Zuzi. Jakkolwiek torebka moja waży pół tony, to już nie raz życie mi uratowała 8)
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Śro wrz 29, 2010 7:58 Re: Behemot IV

Moja rodzina z zawartosci mojej walizki (bo nazwa torebka nie zasluguje juz) sie zawsze smieje, ale nie moge inaczej.
Sorry Georg-inia, ja nie chcialam. Cos mnie pobodlo wczoraj. Niektorzy tez na mnie Monk mowia, ale duzo ludzi nawet nie obchodzi jakie przyczyny moga byc. Ja tez potrafie czlowieka w szuflade wsadzic, chociaz nie wiem, jaki jest do konca. Taki jest juz czlowiek.
Na weekend planuje zmiane torebki, moze zdjecie zrobie, zebyscie mialy sie z czego posmiac. Nawet w Tchibo kupilam sobie dwa segregatory do torebek, bo latwiej i szybciej sie zmienia. http://www.discounto.de/Angebot/2-Tasch ... zer-27384/ Wyglada to tak

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Śro wrz 29, 2010 7:59 Re: Behemot IV

P. S.: AYO jak sie dzis czujesz?

SecretFire

Post » Śro wrz 29, 2010 8:00 Re: Behemot IV

Georg-inia pisze:
mmk pisze:Jaki Monk? :roll:

detektyw Adrien Monk, taki serialik. Secret, nie chciałam Cię urazić :oops: głupi żart, przepraszam

Myślałam, że jakiś lekarz :oops:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Śro wrz 29, 2010 8:03 Re: Behemot IV

Secret, nikomu nic do tego, co nosisz w torebce. To Twoja prywatna sprawa. No chyba, że nosisz tam siekierkę :wink:
Edit - zajrzałam do mojej torebki :strach: Zdecydowanie muszę zrobić tam przegląd i porządek. Mój zestaw jest dość podobny do pomponmamy, poza rzeczami typowo dla dziecka. Za to mam dodatkowo tabletki rozkurczowe i uspokajające. Te drugie nie raz mnie uratowały :wink:
Ostatnio edytowano Śro wrz 29, 2010 8:07 przez mmk, łącznie edytowano 1 raz

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Śro wrz 29, 2010 8:06 Re: Behemot IV

pomponmama pisze:Secret ja też nosze ze sobą apteczkę w torebce, z racji posiadania dziecięcia, które miewa awarie. I tak, w apteczce musi być; coś przeciwbólowego, coś na gardło do ssania, Espumisan na wzdęcia, żel odkażający Rivel, zestaw plasterków, bandaż elastyczny i szwy klejone, a ponad to chusteczki higieniczne w ilościach hurtowych, chusteczki nawilżane, szczoteczka do zębów (Zuzy) mała pasta do zębów, podkładkę higieniczna na toaletę (bo czasem się zachce dziecięciu w sklepie, a na pozycję aerodynamiczną, to jeszcze jest za mała, zaś mój kręgosłup nie wytrzymuje jej podnoszenia :roll: ) 2 podpaski (to już dla mnie) i scyzoryk, (bo czasem się przydaje). Ten zestaw ratunkowy mam zawsze przy sobie, a poza tym zawsze w torebce mam miętowe gumy do żucia i często jakiś soczek dla Zuzi. Jakkolwiek torebka moja waży pół tony, to już nie raz życie mi uratowała 8)

aaa, to inna bajka :ok: moja torebka zawiera co prawda z lekka inny zestaw - bardziej "męski" chyba, ale ja dzieciów nie posiadam. Za to mina moich kolegów z pracy - a pracuję w większości z facetami - podczas poszukiwań zagubionej BARDZO WAŻNEJ I DROGIEJ ŚRUBKI czy czegoś w tym rodzaju - bezcenna: wpadło pod biurko? nie widać? bardzo proszę latareczkę. Jest? ale nie można siegnąć? może magnesik? służę panom. 8) do tego posiadam mały śrubokręt, wielofunkcyjny scyzoryk i odmrażacz do zamków (przydatny zwłaszcza w lipcu :oops: ) Z babskich - pudełeczko z tamponami, plasterki z opatrunkiem, krople do oczu, podróżny zestawik do soczewek kontaktowych i zapasowe antygwałtki.
Ogólnie bajzel mam w torbie, że proszę siadać :roll: Secret, te segregatory to jakaś genialna sprawa 8O czy je się jakoś przyczepia do torebki od środka?
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro wrz 29, 2010 8:14 Re: Behemot IV

Georg-inia pisze:
moja torebka zawiera co prawda z lekka inny zestaw - bardziej "męski" chyba,

No po takim "męskim" wstępie spodziewałam się że poinformujesz nas o zestawie prezerwatyw smakowych, jakimś lubrykancie, pompce do penisa, afrodyzjaku w kropelkach i wibratorze g-spot 8O Rozczarowałaś mnie... :? :wink:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro wrz 29, 2010 8:22 Re: Behemot IV

A swoją drogą pamiętam jak będąc na wczasach wyciągnęłam mój nóż, (a nie jest to maleńki damski scyzoryk, tylko poważna kosa 8) )celem skrócenia patyczka od balonika mojemu dziecku. Siedziałyśmy akurat w restauracji czekając na obiad, a panowie przy stoliku obok na widok mojego ekwipunku umilkli, spojrzeli na mnie z nieco lękliwym szacunkiem i potem słyszałam jak jeden mówi szeptem "ty widziałeś? 8O mamuśka... 8O 8O 8O " :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Śro wrz 29, 2010 8:41 Re: Behemot IV

:ryk: :ryk: :ryk:

Panienki widac doskonale sie bawią :wink:

Oprócz kluczy do wszystkich mozliwych drzwi, terminarza, perfum, kosmetyczki z lekami [na płucka, przeciwbólowe, ranigast, uspokajajace], wielofunkcyjnego otwieracza, ładowarki do telefonu mam jeszcze metrówke firmy stanley w metalowej obudowie [20m] :mrgreen:

Bakteria więdnie w oczach - nie wie z kim zadarła :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro wrz 29, 2010 8:42 Re: Behemot IV

Dodatkowo do zawartosci pomponmamy, mam jeszcze zawartosc Georg-iniany... :oops: Dzieci tez nie mam, ale wszystko sie przyda. A ja juz sie niestety znalazlam ile razy w sytuacji, gdzie takie rzeczy sa potrzebne. Kiedys w szkole przyszedl na srodku lekcji kolega do naszej klasy i sie pyta, czy Dorota jest. Ja na to, tak tu. On, czy mam ze soba zestaw do szycia. Ja: tak. To prosze daj, bo mi spodnie pekly.

Te segregatory sa rozne. Mozna kupic taka torebke, ktora jest cholernie droga, i wymienia sie tylko wierzch a reszta zostaje. http://www.michebag.com/pages/how-to To jest ta. Cholernie drogie ale fajny system.

Te, ktore pokazalam sa bardziej pod kosmetyczki, ale wszystko ukladasz ladnie i walisz w torebke. Ja mam ten problem, ze mam duzo torebek, ale mi sie nie chce wiecznie wszystko przekladac, a z tym idzie szybciutko.

SecretFire

Post » Śro wrz 29, 2010 8:43 Re: Behemot IV

AYO jest :dance:

SecretFire

Post » Śro wrz 29, 2010 8:49 Re: Behemot IV

Mnie siekiera nie dobijesz - spoko :mrgreen:

W kwestii torebek to pomijając wizytowe uważam, że w porządnej damskiej torebce musi sie zmieścić pół litra tak, zeby nie było widać :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro wrz 29, 2010 8:50 Re: Behemot IV

AYO pisze:Mnie siekiera nie dobijesz - spoko :mrgreen:

W kwestii torebek to pomijając wizytowe uważam, że w porządnej damskiej torebce musi sie zmieścić pół litra tak, zeby nie było widać :twisted:

W mojej musi się zmieścić litr, bo jeszcze soczek dla Zuzi... :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

[poprzednia][następna]