K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto wrz 28, 2010 21:00 Re: KOCIA CHATKA - zapraszamy do 11 części wąteczku

:ryk: Paweł o której ty byłeś w Chatce - wszystkie koty zaspane.
A szylkrunia to ma niezłego zbója w oczach :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto wrz 28, 2010 21:05 Re: KOCIA CHATKA - zapraszamy do 11 części wąteczku

Około 14 , panna była raczej zestrachana ? , wystraszona ? , chowała się w kącie boksu gdy się tylko do niej zbliżałem :roll: .
Generalnie raczej kichające było całe kocie towarzystwo :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Wto wrz 28, 2010 21:27 Re: KOCIA CHATKA - zapraszamy do 11 części wąteczku

Dorota Wojciechowska pisze::ryk: Paweł o której ty byłeś w Chatce - wszystkie koty zaspane.
A szylkrunia to ma niezłego zbója w oczach :D

Nimfa to ogolnie ma jakies niereformowalne spojrzenie :roll: Dziekuje za fotki napewno jakies sobie zawlaszcze :wink:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto wrz 28, 2010 21:28 Re: KOCIA CHATKA - zapraszamy do 11 części wąteczku

Witam Wszystkich :1luvu:
do Chatki podrzuciłam 140 strzykawek i 170 igieł, rękawiczki lateksowe resztę sprzętu w piątek doniosę
niestety stan Zapałka jest :cry: ...... jest z nim naprawdę źle tylko mocno trzymane kciuki mogą jeszcze pomóc :ok:

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Wto wrz 28, 2010 21:30 Re: KOCIA CHATKA - zapraszamy do 11 części wąteczku

Oj :ok: :ok: :ok: :ok: już w niedzielę nie było za wesoło.
A Baśka daje mu kroplówki :?:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Wto wrz 28, 2010 21:35 Re: KOCIA CHATKA - zapraszamy do 11 części wąteczku

No normalnie zobaczcie co Iweta robi z Bogdanem 8O Obrazek... :ryk:
Więcej zdjęć na jej wątku :ryk:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Wto wrz 28, 2010 21:41 Re: KOCIA CHATKA - zapraszamy do 11 części wąteczku

Dorota Wojciechowska pisze:No normalnie zobaczcie co Iweta robi z Bogdanem 8O Obrazek... :ryk:

widzialam i wiem .Biedny Bogdan pakuje go w torebki i wysyla to Afryki jako karma dla rybek :mrgreen:

mar_tika

Post » Wto wrz 28, 2010 21:46 Re: KOCIA CHATKA - zapraszamy do 11 części wąteczku

[quote="Bona44"]Witam Wszystkich :1luvu:
do Chatki podrzuciłam 140 strzykawek i 170 igieł, rękawiczki lateksowe resztę sprzętu w piątek doniosę
niestety stan Zapałka jest :cry: ...... jest z nim naprawdę źle tylko mocno trzymane kciuki mogą jeszcze pomóc :ok:[/quote

dziekujemy :1luvu: zapalek jest pod kontrola Lupusa.Baska tylko go nawadnia na kociarni.Mam nadzieje ze jakos sie pozbiera :ok: Trzymac kciuki :ok: teresa jezdzi z nim codziennie do lecznicy

mar_tika

Post » Wto wrz 28, 2010 22:58 Re: KOCIA CHATKA - zapraszamy do 11 części wąteczku

witam
pozwoliłem sobie umieścic w tym wątku viewtopic.php?f=13&t=117422&start=0&hilit=persiczka informacje o persiczce z kociej chatki
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Śro wrz 29, 2010 6:49 Re: KOCIA CHATKA - zapraszamy do 11 części wąteczku

Bona44 pisze:Witam Wszystkich :1luvu:
niestety stan Zapałka jest :cry: ...... jest z nim naprawdę źle tylko mocno trzymane kciuki mogą jeszcze pomóc :ok:

biedny Zapałek :(
trzymam kciukasy mocno zaciśnięte za jego zdrówko
Dorota Wojciechowska pisze:No normalnie zobaczcie co Iweta robi z Bogdanem 8O Obrazek... :ryk:

hahahahah,
mój też tak się pcha do różnych koszyczków, pudełek czy miseczek tylko że się już nie mieści :)
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Śro wrz 29, 2010 11:01 Re: KOCIA CHATKA - zapraszamy do 11 części wąteczku

Co tu za śmich-chichy z mojego Bogusia :evil: Boguś karmą dla rybek i do tego w Afryce 8O :evil: Się proszę nie wyśmiewać bo poszczuje Bogdankiem :mrgreen: Obrazek
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Śro wrz 29, 2010 11:11 Re: KOCIA CHATKA - zapraszamy do 11 części wąteczku

Witam.
1. Po dzisiejszym dyżurze mam wrażenie, że Zapałek powoli nam gaśnie. Jest w nim jeszcze wola życia - widać ją w oczach i gestach, którymi broni się przed ludzką interwencją. Jest jednak bardzo słaby, nie potrafi już ustać na nogach. Zrobiłam ile mogłam: podałam lekarstwo (ale go zwymiotował), wymyłam mu oczy z ropy, nos z wydzielin, futro i łapki z odchodów, nakarmiłam na siłę gerberkiem. Zmieniłam posłanie (usunęłam koszyk), żeby mógł się wygodniej rozciągnąć, podłożyłam ciepły termofor i nakryłam ręcznikiem, żeby jak najwięcej się grzał. Mały jednak wychodzi z pieleszy, pokłada się w kuwecie i szybko się wyziębia - to już sama skóra i kości. Moim zdaniem absolutnie niezbędne jest podanie mu (oprócz lekarstw) solidnej porcji glukozy i witamim, które go wzmocnią i pozwolą dojść do siebie, nie tylko w tej chorobie, ale i po ostatniej kuracji antybiotykowej.

2. Nasz Burbon przestał jeść. Przyczyną może być nie tylko katar, który ma, ale jakiś stan zapalny w pyszczku. Już w niedzielę Basia zwróciła uwagę, że małemu wycieka stamtąd ropa.

3. Nie zostawiłam dziś Tani miski z wodą. Mijało się to z celem, bo Tania uprawiała futbol.

4. Nie mamy już gąbek kuchennych. Warto też pomyśleć o nowych szczotkach do kuwet - te które są już ledwo "zipią".

Agnieszka Zawada

Od: Pt maja 07, 2010 15:49

Post » Śro wrz 29, 2010 11:31 Re: KOCIA CHATKA - zapraszamy do 11 części wąteczku

Z tego co piszesz Agnieszko wynika, że faktycznie Zapałek musiałby dostać kilka, częstych ciepłych porcji kroplówki z glukozy + witaminy + coś przeciwwymiotnego prócz tego co ma teraz -a co w ogóle ma? On by chyba musiał być w jakimsszpitaliku albo na dt u kogoś - pod ciągłą opieką... :cry:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro wrz 29, 2010 12:22 Re: KOCIA CHATKA - zapraszamy do 11 części wąteczku

Mara S pisze:Z tego co piszesz Agnieszko wynika, że faktycznie Zapałek musiałby dostać kilka, częstych ciepłych porcji kroplówki z glukozy + witaminy + coś przeciwwymiotnego prócz tego co ma teraz -a co w ogóle ma? On by chyba musiał być w jakimsszpitaliku albo na dt u kogoś - pod ciągłą opieką... :cry:

Ja praktycznie od soboty z przerwą w niedzielę jeżdżę z nim do weta dziś też mam jechać, dostaje antybiotyk, dostał steryd, lek przeciwbiegunkowy ale widzę że go zwymiotował, dziś też muszę z nim jechać ale niestety nasyapi do dopiero około godz. 18 chyba że ktoś ma czas i zabierze go wczesniej do lecznicy ja niestety nie dam rady.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro wrz 29, 2010 13:29 Re: KOCIA CHATKA - zapraszamy do 11 części wąteczku

Przedstawiłam dziś sytuację Zapałka lekarce, u której leczę swoje zwierzaki. Wg. niej w stanie takiego wycieńczenia niezbędna jest (cyt.) "intensywna kuracja kroplówkowa". Czy możemy sobie na nią pozwolić?

Agnieszka Zawada

Od: Pt maja 07, 2010 15:49

[poprzednia][następna]