Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lilly-samo zycie :o)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 28, 2010 14:31 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly

Tak, w sobote chce isc. Predzej nie dam rady. Przed urlopem swienie mnie zawalaja, zebym tylko nie poszla wypoczeta na urlop :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Wtedy miala na innej lapce, ale w zasiegu jezyka. Podniesione to nie jest. Ach, nie wiem, zobacze, co wetka powie. A zdjecie mozesz zapomniec. Jak ja jej ledwo ta lapka potrzymam, zeby sama zobaczyc. 8O

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Wto wrz 28, 2010 14:39 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly

Będzie dobrze :ok: Nie martw się. A w pracy mogliby naprawde dac Ci spokój ... ech :roll:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto wrz 28, 2010 14:43 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly

To tu jest normalne Psiama. Jest znane, ze ide na urlop, ale trzeba na ostatnia minute wszystko zrobic. Az sie rzyyyyy... chce. Trudno, zaraz mam koniec i nie chce sie denerwowac. Musze po srajtasme jechac, bo ostatnia rolka w domu wisi, a Lillutek uwielbia ten mieciutki papier do jedzenia.

SecretFire

Post » Wto wrz 28, 2010 14:47 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly

Lilusia wie co dobre :ok: :mrgreen: Ja tez lubię mięciutki, najbardziej taki 4-warstwowy :wink:

ZMykam, bo zaraz mi sklep zamkną z dobrym chlebkiem. Pa :1luvu:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto wrz 28, 2010 14:55 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly

Ja tez za 5 minut znikam. Ide teraz jeszcze siusiu, bo do domu nie dojade i bede miala mokre pantalony, jak Ty :mrgreen:
Pa pa, do wieczorka.

SecretFire

Post » Wto wrz 28, 2010 17:24 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly

Jaka pogoda i Ciebie Dorotko?
U nas nadal ponuro i mokro. :twisted:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto wrz 28, 2010 18:16 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly

Cześć z wieczorka!
7cccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc
ccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc
ccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccdf]
[sdddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
vb0000000003222222222222222222222222;'//////////////////////////.p; \ - to nadają Nietoperki :)

Dorotko, trzymam kciuki za wizytę u wet :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto wrz 28, 2010 18:37 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly

psiama pisze:U Lili może to też być alergia, choć stałe umiejscowienie tego czegoś jest dość zastanawiajace. Można spóbować przestawić ją na jakiś czas na łagodne jedzenie. Nie wiem co jej dajesz, ale np. na razie sam kurczak z marchewką, rosołek, lekkie suche i obserwować.

Dokładnie!
Mój Kuba miał kiedyś podejrzenie alergii. Analizowaliśmy wówczas wszystkie zmiany, które mogły wystąpić w domu - nowa karma, nowy proszek do prania, środek do sprzątania, czy cokolwiek z czym mógł mieć kontakt. Ostatecznie to nie była alergia, tylko wyjątkowo uparte zapalenie ucha. Teraz wiemy, że to kubusiowa reakcja na stres :roll:
Przyczyn może być bardzo dużo :?

Gdzieś mi się obiło o uszy, że ktoś kąpał kota w nizoralu z powodu grzybicy :roll: Można spróbować samą łapkę potraktować takim szamponem.

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Wto wrz 28, 2010 18:55 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly

:oops: Moze Wasze koty to ze soba dadza zrobic, ale watpie, ze Lilly po pierwszym razie w ogule bedzie do mnie podchodzic. Jak mieli kk to musialam z nia na zastrzyki chodzic, bo tabletki mozna zapomniec. Te miejsce zrobilo sie spore. W sobote na 9-ta mam termin do baby-wetki, bo old-wetka ma operacje wazna. Jakas psina. Co sie moglo zmienic? Wiecznie robotnicy od poczatku maja, z przerwami. Ostatnie tygonie ale bardzo wiele i wiele szumu na fasadzie, bo ogrzewanie kleili a to szura. Zarelko ma te same co Emil, Hill`s Sensitive cos tam, woda ta sama, mebli nie zmienialam (oprocz lozka). Nie mam zielonego pojecia.

SecretFire

Post » Wto wrz 28, 2010 19:00 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly

Gdzieś mi się obiło o uszy, że ktoś kąpał kota w nizoralu z powodu grzybicy

Ja kąpałam Niunię w Nizoralu. :wink:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto wrz 28, 2010 19:03 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly

Dorotko, spróbuj może Animonda Integra Sensitive, jeśli się okaże, że to alergia.
U moich niektórych futer też sierść przy ogonie się przerzedziła, zamierzam wypróbować tę karmę:
http://www.kuchniapupila.pl/kot/karmy_d ... 1245805440

Dla moich kotów ma też tę zaletę, że tylko 24% białka.

Erin

Post » Wto wrz 28, 2010 19:09 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly

Nietoperki super napisaly za Ciebie Iza. Pomiziaj ich :-)
Bede teraz probowac, z tym ze tak nie bardzo wiem, w jakis odstepach to wystepuje. Na innej lapce bylo o wiele miejsze i dopiero zauwazylam, jak juz bylo zagojone. Teraz mnie ten widok jakos przeraza. Jestem przez los obdazona do tej pory, ze im sie nic wiekszego nie dzialo. Akurat szperam po necie i szukam wszystko na ten temat.

SecretFire

Post » Wto wrz 28, 2010 19:17 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly

Kociaki dziękują :1luvu:
Ty swoje też pomiziaj :1luvu: :kotek: :1luvu:

Erin

Post » Śro wrz 29, 2010 7:50 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly

Dzien dobry Wam :1luvu:

Zmoglo mnie wczoraj i potem jeszcze telefonowalam :1luvu: :1luvu: :1luvu: , tak ze droga dluga byla do forum...
*wzdech...*

Lilly pilnuje, zeby dalej nie rozlizywala, ale caly dzien tego tez nie moge robic, bo mnie nie ma w domu. Co bedzie, jak wetka powie, ze ona jest na mnie uczulona??? :crying: :crying: :crying:
Ok, sobote musze odczekac. Dzis mialam okazje to lepiej obejrzec, bo raniutko taka mocno zaspana jeszcze do mnie przyszla (na WC) i sie ulozyla tak mi na rekach :1luvu: , ze moglam ja miziac i rozciagac we wszystkie strony. (Yoga dla poczatkujacych) Wiec wyglada to tylko lyso ale nie zluskowane albo zmienione. Po prostu wylizana siersc i wszystko. Druga nozke obejrzalam i tam juz absolutnie nic nie ma. Cale reszte cialka tez ladnie. Siersc pulchna i zadbana. Moja ksiezniczka jest pewnie depresyjna... Jak to bedzie wlasnie to, to bede sie troszczyc o krople Bacha.

SecretFire

Post » Śro wrz 29, 2010 8:02 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly

Witajcie Słonka! :)
Dobrze, że z łapką lepiej :ok: A Lilly na pewno nie jest na Ciebie Dorotko uczulona.

Erin

[poprzednia][następna]