OTW-Dzieciaki...Prosze o zamknięcie watku!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 27, 2010 19:07 Re: OTW-Norek i Norka tj.norowce jeziorne w DT u smarti!Dzięki:)

smarti pisze:Kuwetkują pięknie choć troszkę za rzadko :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

nifuroksazyd moze podac? Bo za dużo za dobrego jedzenia i jelitka siadaja.Poza tym robaliska swoje robią.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon wrz 27, 2010 19:09 Re: OTW-Norek i Norka tj.norowce jeziorne w DT u smarti!Dzięki:)

a co to?nie znam?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon wrz 27, 2010 19:24 Re: OTW-Norek i Norka tj.norowce jeziorne w DT u smarti!Dzięki:)

takie żółte w tabletkach lub syropi :mrgreen: .Tabletki mozna kupić bez recepty. Najlepsze na luźne kopale , na stany zapalne jelit.
zawsze to stosuję.Nie węgiel,nie smectę czy insze jeśli zachodzi podrażnienie ukałdu pokarmowego. Wet mi to przepisuje jak mam problematyczne koty.To tak w skrócie.
Obrazek

ASK@

Post » Pon wrz 27, 2010 19:31 Re: OTW-Norek i Norka tj.norowce jeziorne w DT u smarti!Dzięki:)

Aśka, napisz jeszcze jak przekonujesz do połknięcia koty tzw. bezdotykowe :roll: chyba że u Ciebie nie występuja takowe :|
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Wto wrz 28, 2010 6:47 Re: OTW-Norek i Norka tj.norowce jeziorne w DT u smarti!Dzięki:)

Ja-Ba pisze:Aśka, napisz jeszcze jak przekonujesz do połknięcia koty tzw. bezdotykowe :roll: chyba że u Ciebie nie występuja takowe :|

nie,u mnie same łagodne i przytulaśne :mrgreen: Takie,które zmieniają sie w kwiożercze wilkoałki jak widzą mnie z tabletką.
Z reguły udaje mi sie podac w jedzeniu, tylko kwestia utrafienia w czym (i zmarnowania kilku tabletek). Jak nic nie wychodzi rozpuszczam na gęsto i podaję strzykawką, a jak i to zawodzi to też rozpuszczam ale tak na bardzo gęsto i przednie łapy smaruję.Czyscioch wyliże. Syropki bezpośrednio do pyszczka. Małe koty tak do 7 m-cy za grzbiet po matczynemu i do gory nogami.Owinąć czymś jak mocno niezdowolonego można.Najlepsze są swetry z dziurami bo pazury sie plączą.Taki tobołek omotany jest jak kaftanem bezpieczeństwa.Starsze tez tak robiłam,ale z powodu ich większej desperacji i siły nie opisze dalszych czynności bo za dręczycielkę i molestowaczkę będę posądzana :mrgreen:
W każdym razie jest ciężko, co każdy kociarz wie. Teraz mam 3 chore i duzo czasu mi zajmuje podanie leków. Wolę zastrzyki choć po ostatnich chudych 6 tygodniowych eMkach ręce mi sie trzęsą.

Jak Norki i parkingowy sie miewa?
Obrazek

ASK@

Post » Wto wrz 28, 2010 8:07 Re: OTW-Norek i Norka tj.norowce jeziorne w DT u smarti!Dzięki:)

ASK@ pisze:
Ja-Ba pisze:Aśka, napisz jeszcze jak przekonujesz do połknięcia koty tzw. bezdotykowe :roll: chyba że u Ciebie nie występuja takowe :|

nie,u mnie same łagodne i przytulaśne :mrgreen: Takie,które zmieniają sie w kwiożercze wilkoałki jak widzą mnie z tabletką.
Z reguły udaje mi sie podac w jedzeniu, tylko kwestia utrafienia w czym (i zmarnowania kilku tabletek). Jak nic nie wychodzi rozpuszczam na gęsto i podaję strzykawką, a jak i to zawodzi to też rozpuszczam ale tak na bardzo gęsto i przednie łapy smaruję.Czyscioch wyliże. Syropki bezpośrednio do pyszczka. Małe koty tak do 7 m-cy za grzbiet po matczynemu i do gory nogami.Owinąć czymś jak mocno niezdowolonego można.Najlepsze są swetry z dziurami bo pazury sie plączą.Taki tobołek omotany jest jak kaftanem bezpieczeństwa.Starsze tez tak robiłam,ale z powodu ich większej desperacji i siły nie opisze dalszych czynności bo za dręczycielkę i molestowaczkę będę posądzana :mrgreen:
W każdym razie jest ciężko, co każdy kociarz wie. Teraz mam 3 chore i duzo czasu mi zajmuje podanie leków. Wolę zastrzyki choć po ostatnich chudych 6 tygodniowych eMkach ręce mi sie trzęsą.

Jak Norki i parkingowy sie miewa?

:roll: :roll: :roll:

no dobra, a jak podac kotu INTELIGENTNEMU na dokładkę? a na poważnie - czy ten syrop ma jakis smak? bo smecta ostatnio robiona jest jedynie w wersji pomarańczowej, kompletnie niejadalnej dla kotow.
Obrazek

Ja-Ba

Post » Wto wrz 28, 2010 8:49 Re: OTW-Norek i Norka tj.norowce jeziorne w DT u smarti!Dzięki:)

chyba nie,to zawiesina dość gęsta. Tabletkę rozpuść i posmaruj przednie łapki.
Obrazek

ASK@

Post » Wto wrz 28, 2010 8:57 Re: OTW-Norek i Norka tj.norowce jeziorne w DT u smarti!Dzięki:)

ASK@ pisze:chyba nie,to zawiesina dość gęsta. Tabletkę rozpuść i posmaruj przednie łapki.

przednie łapki Mikitki, podobnie zresztą jak tylne, przemieszczają się "przydreptujaco" w sposób uniemożliwiający smarowanie :ryk: ale spróbujemy dodać do whiskasa supreme którego małpiatka jedna uwielbia :D
Obrazek

Ja-Ba

Post » Wto wrz 28, 2010 9:58 Re: OTW-Norek i Norka tj.norowce jeziorne w DT u smarti!Dzięki:)

Norkowce do góry po domki!!!!
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Wto wrz 28, 2010 13:52 Re: OTW-Norek i Norka tj.norowce jeziorne w DT u smarti!Dzięki:)

ale gdzie przednie łapki-między paluszkami ? bo z poduszek to chyba się połowa wytrze w podłoże to trzeba by ze dwa razy więcej a jak utrafić?

pierwsza porcja miziania odbębniona-Noka zadowolona-robi rozkładówkę(wczoraj mężowi zrobiła baranka :D ),Norek znosi głaski z dużym strachem i niechęcią-nie chce się rozmiziać..no i już po chwili od mmiziania syczy na mnie od nowa.
Parkingowy-będę pisać Stróż,bo krócej-syczy na początku-po przymusowym pogłaskaniu buczenie mieszało się z pomiaukiwaniem-chyba ze strachu...ale pozwolił na masaż brzusia to chyba idziemy do przodu.
Dostał room service pod sam ryjek w postaci conva-tuczę go bo ma wystające kosteczki.
Nadal wygląda brudno i bidno.
Norki wyglądają coraz ładniej-chyba więcej się myją bo mniej się boją.

Całe towarzystwo za dwa tygonie w pon.będzie po pierwszym szczepieniu więc może smigac do domu,czyli chyba już czas na ogłoszenia-pamiętacie że wyjeżdżam 15-go wieczorem a więc moga być u mnie tylko do 14-go wieczór. :kotek: :kotek: :kotek:
Ostatnio edytowano Wto wrz 28, 2010 14:02 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Wto wrz 28, 2010 13:58 Re: OTW-Norek i Norka tj.norowce jeziorne w DT u smarti!Dzięki:)

smarti pisze:ale gdzie przednie łapki-między paluszkami ? bo z poduszek to chyba się połowa wytrze w podłoże to trzeba by ze dwa razy więcej a jak utrafić?

na wierzch stópek - u ludzi to się chyba sródstopie nazywa :roll:
Obrazek

Ja-Ba

Post » Wto wrz 28, 2010 14:14 Re: OTW-Norek i Norka tj.norowce jeziorne w DT u smarti!Dzięki:)

Ja-Ba pisze:
smarti pisze:ale gdzie przednie łapki-między paluszkami ? bo z poduszek to chyba się połowa wytrze w podłoże to trzeba by ze dwa razy więcej a jak utrafić?

na wierzch stópek - u ludzi to się chyba sródstopie nazywa :roll:

Wcierać należy w futerko na nożynkach z przodu.Można wypecać całe nónie od paluszków po górę.Ale futro.Nie strzepie sie ,nie wytrze i nie odpadnie.

Iwona foty rób maluszkom na duś, to ogłoszenia będą.
Obrazek

ASK@

Post » Wto wrz 28, 2010 14:20 Re: OTW-Norek i Norka tj.norowce jeziorne w DT u smarti!Dzięki:)

z przodu cze z boku od wewnętrznej-rozpuszczać w wodzie czy lepiej się lepi jak w mleku?

ok ,rzeczywiście,może jutro będzie sesja-bo na razie to one jeszcze nikogo nie zachwycą-raczej odstraszą...no może tylko Norka jakoś wygląda,bo reszta to na razie zaropiałe maszkaronki a i umyć jeszcze dziś mi pysiów nie pozwolą-jeszcze ze dwa miziania muszę zastosować..

w razie tragedii z brakiem domków koło mnie jest sklep-może go znasz-przedrukuję Ci z innego wątku.-wiem że to ostateczność,ale nie byłabym aż tak nieufna wobec tej metody-jeśli oczywiście nie ma żadnej innej szansy.

smarti

Post » Wto wrz 28, 2010 14:36 Re: OTW-Norek i Norka tj.norowce jeziorne w DT u smarti!Dzięki:)

smarti pisze:ok ,rzeczywiście,może jutro będzie sesja-bo na razie to one jeszcze nikogo nie zachwycą-raczej odstraszą...no może tylko Norka jakoś wygląda,bo reszta to na razie zaropiałe maszkaronki a i umyć jeszcze dziś mi pysiów nie pozwolą-jeszcze ze dwa miziania muszę zastosować..

w razie tragedii z brakiem domków koło mnie jest sklep-może go znasz-przedrukuję Ci z innego wątku.-wiem że to ostateczność,ale nie byłabym aż tak nieufna wobec tej metody-jeśli oczywiście nie ma żadnej innej szansy.

A co masz na myśli z tym sklepem? :)
Zdjęcia maszkaronów mogą wzbudzić litość, mogą w pierwszych ogłoszeniach zadziałać na tę stronę emocji. :wink:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto wrz 28, 2010 14:41 Re: OTW-Norek i Norka tj.norowce jeziorne w DT u smarti!Dzięki:)

smarti pisze:Mój pomysł polegał na tym że mam obok bardzo fajny sklep ogrodniczy-raczej centrum ogrodnicze,bo jest to na obszarze 5 tys.km kw..Jego właścicielka od zawsze wystawia bidy-znajdy w pudłach do wzięcia.Są dwa pudła w jednym psiaki w drugim kociaki-ja sama mam od niej 2 kicie.
Rozmawiałam z nią i ona się zgadza abym przywoziła do niej kociaki które szukają domu ale na noc
trzeba zawsze je zabierać-
Tu te zwierzęta biorą ludzie tacy jak ja-czyli z domków z ogródkami-bloków tu w ogóle nie ma w promieniu 10 km.
Tyle tylko że nie ma żadnej umowy,nie można w żaden sposób sprawdzić warunków itd.Można tylko polegać na obsłudze sklepu czyli głównie rodzinie właścicieli-kochających zwierzęta ludziach-że nie oddadzą zwierzaka komuś kto im się nie spodoba.
To jest sklep o opinii drogiego -nawet chyba najdroższego w okolicy i ktoś kto nie ma ogrodu to nie ma tu w ogóle po co przyjechać-pieszo też nie ma jak przyjść,więc wszelkie pijaczki biorące koty "na skórki" też odpadają.
w ten sposób mogłyby pójść głównie kociaki i b. młode kicie bo jak wiadomo starsze są "niechodliwe"
No i tylko do końca jesieni bo zimą tam ludzie mniej przyjeżdząją-nie wiem nawet czy oni na zimę nie zamykają-muszę to sprawdzić bo nie pamiętam..

to jest mój pomysł z innego wątku-chciałam wyciągać kicie ze schronu w Ostródzie skąd mam Mrusię ale dziewczyny się nie zgodziły ze względu na to że schron musi mieć umowę.
ale naszych Norek i stróża to nie dotyczy więc w razie ostateczności to myślę że to też jest jakieś wyjście-niedoskonałe ale gdy nie ma lepszego to może..-nie wiem-co myślicie..?

Agneska-jeszcze jedno pytanie-te kicie które wiozłaś w sobotę to jak miały obie na imie?

smarti

[poprzednia][następna]