Rosyjska niebieska-białaczka?-ma dom u córki EWY!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 27, 2010 23:02 Re: ALARM Rosyjska niebieska-białaczka,powrót na ulicę.POMOCY!!!

Właśnie jakoś bym to podmieniła, dlatego poczekam do jutra na Natalie...

Tymczasem trzymam na noc :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto wrz 28, 2010 8:04 Re: ALARM Rosyjska niebieska-białaczka,powrót na ulicę.POMOCY!!!

nie mam wprawy w tekstach do ogłoszeń, dlatego prosze o opinie dziewczyny które to robią.... nie wiem jak będzie lepiej, może Rakea ma dobry pomysł.

Proszę o radę.

Kicia ma czas do 9 października, potem wraca na ulicę!

Tusinka

Od: Pon cze 04, 2007 15:43

Post » Wto wrz 28, 2010 8:17 Re: ALARM Rosyjska niebieska-białaczka,powrót na ulicę.POMOCY!!!

Ona jest niebieska i napewno znajdzie domek...Ostatnio tutaj na miau niebieski szybko poszedł.
Ja jestem cały czas więc, czekam tylko na tą treść i będę ją puszczać w Polskie :ok:

CatAngel

Post » Wto wrz 28, 2010 8:56 Re: ALARM Rosyjska niebieska-białaczka,powrót na ulicę.POMOCY!!!

Białaczka nie taka straszna znowu jak się ją "maluje" :wink: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto wrz 28, 2010 10:37 Re: ALARM Rosyjska niebieska-białaczka,powrót na ulicę.POMOCY!!!

Wiadomości od koteczki: wczoraj miała gorszy dzień - wyraźnie ją bolało. Sama zapakowała się w kąt transportera i tam leżała w kłębek zwinięta. Nie zawoziłam jej do veta, bo ustaliliśmy telefonicznie, że właśnie zaczynają się wchłaniać szwy, co boli, a ona ma znacznie więcej szwów niż przy zwykłej sterylce. amochód to dla niej duży stres. Nakarmiłam ją strzykawką i dałam środek przeciwbólowy. Sika normalnie, do kuwety. Kupa już normalna, bez biegunki. W pyszczku chyba znacznie lepiej, bo już tak nie czuć jak miauczy. To pewnie efekt antybiotyku i innego, kociego jedzenia.

Dzisiaj jest lepsza. Znów nakarmiłam odżywką ze strzykawki. Sama popiła trochę kociego mleka. Ma Feliwaya w kontakcie, ale jest smutna, choć mruczy jak ją drapię. Dziś pojadę do veta i podamy Zylexis. Immunodol, po rozkruszeniu, udaje mi się jej podawać.
Pozdrawiam Wszystkich, Ewa

Ewa z Wawra

Od: Nie lip 04, 2010 21:17

Post » Wto wrz 28, 2010 10:43 Re: ALARM Rosyjska niebieska-białaczka,powrót na ulicę.POMOCY!!!

Uważaj z tym Immunodolem, bo moje białaczkowe kicie, obie, go nie tolerują!
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Wto wrz 28, 2010 10:57 Re: ALARM Rosyjska niebieska-białaczka,powrót na ulicę.POMOCY!!!

Kasiu - czym objawia się nie tolerowanie immunodolu przez Twoje kicie? pytam z ciekawości, bo moja białaczkowa Muszelka jechała praktycznie cały czas na immunodolu (z przerwą na Zylexis) - i nie zauważyłam nietolerancji.... (chyba, że coś przeoczyłam :oops: )

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto wrz 28, 2010 10:59 Re: ALARM Rosyjska niebieska-białaczka,powrót na ulicę.POMOCY!!!

Zaglądam co u koteczki i mocno trzymam za nią kciuki :1luvu:
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Wto wrz 28, 2010 11:02 Re: ALARM Rosyjska niebieska-białaczka,powrót na ulicę.POMOCY!!!

U moich to jest osłabienie, wymioty, brak apetytu, i praktycznie tylko leżą zwinięte w kłębek.
Nietolerancje na Immunodol, ma też moja kotka astmatyczka.
Oczywiście nie uogólniam tutaj wszystkich, ale trzeba mieć to na uwadze.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto wrz 28, 2010 11:36 Re: ALARM Rosyjska niebieska-białaczka,powrót na ulicę.POMOCY!!!

CatAngel pisze:Piękna Rosjanka szuka PILNIE domku

Rosjanka została zabrana z osiedla gdzie żyła w piwnicy, przeganiana przez ludzi.
Kotka została wysterylizowana. Jest czysta, umie korzystać z kuwety.
Nie sprawia problemów, okazuje uczucia, nie wybrzydza przy misce...
Niestety podejrzewa się iż koteczka ma białaczę...Kotka jest w trakcie powtórnych badań...
które potwierdzą bądź wykluczą jej chorobę.
Bardzo niecierpliwie wypatruje swojego własnego domu i rąk do głaskania. Jeżeli Rosjanka podbiła twoje serce to PODARUJ JEJ DOM!! Nie pozwól aby wraciła na ulice!!!
Istnieje także możliwość dowozu kota

Kontakt :Warszawa
mail...
tel...

Dziewczyny taki ułożyłam tekst co myślicie, Nie jestem na bieżąco na wątku(siedzie na ogłoszeniach) więc jak coś to dopiszczcie co tam chcecie :mrgreen: .
I rano zrobię jej ogłoszenia :)

:?:

CatAngel

Post » Wto wrz 28, 2010 13:43 Re: ALARM Rosyjska niebieska-białaczka,powrót na ulicę.POMOCY!!!

ja bym tylko dodała że " niebieska" rosjanka-to niby jasne ale podkreśla jej urodę :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto wrz 28, 2010 14:41 Re: ALARM Rosyjska niebieska-białaczka,powrót na ulicę.POMOCY!!!

hop rosjaneczko!

Tusinka

Od: Pon cze 04, 2007 15:43

Post » Wto wrz 28, 2010 15:23 Re: ALARM Rosyjska niebieska-białaczka,powrót na ulicę.POMOCY!!!

CatAngel pisze:
CatAngel pisze:Piękna Niebieska Rosjanka szuka PILNIE domku

Rosjanka została zabrana z osiedla gdzie żyła w piwnicy, przeganiana przez ludzi.
Kotka została wysterylizowana. Jest czysta, umie korzystać z kuwety.
Nie sprawia problemów, okazuje uczucia, nie wybrzydza przy misce...
Niestety podejrzewa się iż koteczka ma białaczę...Kotka jest w trakcie powtórnych badań...
które potwierdzą bądź wykluczą jej chorobę.
Bardzo niecierpliwie wypatruje swojego własnego domu i rąk do głaskania. Jeżeli Rosjanka podbiła twoje serce to PODARUJ JEJ DOM!! Nie pozwól aby wraciła na ulice!!!
Istnieje także możliwość dowozu kota

Kontakt :Warszawa
mail...
tel...

Dziewczyny taki ułożyłam tekst co myślicie, Nie jestem na bieżąco na wątku(siedzie na ogłoszeniach) więc jak coś to dopiszczcie co tam chcecie :mrgreen: .
I rano zrobię jej ogłoszenia :)

:?:

Natalia ja dam takie ogłoszenie bo widze, że nikt się nie sprzeciwia :mrgreen: poza tym ona ma mało czasu :!:
wieczorkiem podeśle linki

CatAngel

Post » Wto wrz 28, 2010 16:32 Re: ALARM Rosyjska niebieska-białaczka,powrót na ulicę.POMOCY!!!

dziewczyny,bardzo proszę-wspomóżcie Herszta albo przynajmniej podtrzymajcie :roll: :ok:
viewtopic.php?f=1&t=117517
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

[poprzednia][następna]