Amerykański "bobtail" krótkowłosy-jest już w dt w W-wie :)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon wrz 27, 2010 9:51 Re: Amerykański bobtail krótkowłosy-PILNIE TRANSPORT K-CE-W-WA

Dojechał, dojechał.

Jest wspaniały, bez dwóch zdań. Noc spędził w kuchni, ale rano go wypuściłam, bo widzę, że jest wyluzowany. Nie ma sensu trzymać go w samotni.
Je, kuwetkuje, mruczy, zwiedza...... tyle na razie.

Moje koty dostały już totalnej szajby! :twisted:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

spinca

Od: Pon paź 19, 2009 12:49

Post » Pon wrz 27, 2010 11:13 Re: Amerykański bobtail krótkowłosy-PILNIE TRANSPORT K-CE-W-WA

to się cieszę :) tyle świata musiał ostatnio zwiedzić, ciekaw po jakiemu on rozumuje ;)

Bakeneko

Od: Wto cze 10, 2008 11:19

Post » Pon wrz 27, 2010 11:33 Re: Amerykański bobtail krótkowłosy-PILNIE TRANSPORT K-CE-W-WA

no to :ok: :ok: :ok: za nowego lokatora!!!! oby się szybko dogadał z rezydentami... - czy on na DT, czy od razu na DS....?

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pon wrz 27, 2010 18:11 Re: Amerykański bobtail krótkowłosy-PILNIE TRANSPORT K-CE-W-WA

Bardzo jestem ciekawa wieści o królewiczu...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pon wrz 27, 2010 20:50 Re: Amerykański bobtail krótkowłosy-PILNIE TRANSPORT K-CE-W-WA

anita5 pisze:Bardzo jestem ciekawa wieści o królewiczu...

ja też :D

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto wrz 28, 2010 8:17 Re: Amerykański bobtail krótkowłosy-PILNIE TRANSPORT K-CE-W-WA

Wieści zbyt dużo nie mam, powiem szczerze. Za diabła nie wiem jaki ten kot ma charakter..... Z pewnością to nie on jest stroną zaczepną w tym związku. Raczej unika reszty towarzystwa.
Niby przychodzi się pogłaskać, ale trwa to chwilę i traci zainteresowanie. Odchodzi ode mnie jednak bez przekonania.....
No, mówię Wam, że nic nie umiem o nim powiedzieć. Chyba za wcześnie, albo rzeczywiście on jakiś nietypowy.

Jedno jest pewne, niebywale gadatliwe stworzenie, dziwny ma ten miauk, może nie po naszemu on miauczy ;)

joluka pisze:czy on na DT, czy od razu na DS....?

Mam dylemat, nie będę ukrywać. Na razie nie jest najlepiej między nim a Furkotem, ale Furcik musi swoje odwarczeć, za każdym razem jest to samo, więc mam nadzieję, że i tu mu przejdzie po prostu.

Cały biały to zawsze było moje marzenie, co prawda długowłose, ale ten już jest, może to przeznaczenie..... no nie wiem, nie mogę Furkota nie brać pod uwagę, przecież to jego dom. Ale swoją drogą Furkot to egoista, no! ;)

Jakieś tam fotki mam, więc wstawię, ale nie jest najłatwiejszą rzeczą pod słońcem zrobić dobre zdjecie białemu kotu. To już wiem.

No i najważniejsze na koniec............. tradycyjnie, Puszek dostał nowe imię :twisted:
Nie może nazywać się jakoś normalnie, to chyba oczywiste............... wiec nazywa się teraz Bobby Brown.
Nie pytajcie dlaczego, nie mam pojęcia :oops: Jak wyszedł z transportera to już się tak nazywał i tyle :)

spinca

Post » Wto wrz 28, 2010 20:29 Re: Amerykański bobtail krótkowłosy-PILNIE TRANSPORT K-CE-W-WA

No halo! Czyta nas ktoś?

spinca

Post » Wto wrz 28, 2010 20:43 Re: Amerykański bobtail krótkowłosy-PILNIE TRANSPORT K-CE-W-WA

Czyta, oczywiście :)
Bobby Brown :lol:
Cieszę się, że jest w miarę ok, mam nadzieję, że Furkot go zaakceptuje, no...
Gadatliwy to on jest bardzo, nie wiem, czy jak dojdzie do siebie zupełnie nie okaże się że ma lekkie adhd :wink:

Co do dt/ds, to przecież nie ma chyba pośpiechu w decydowaniu. Na razie Bobby Brown jest w dt :)
Nie ma co naciskać, jeżeli okaże się, że to TEN kot, który miał zostać rezydentem, to po prostu zostanie...

Kciuki ogromne za dogadanie się z Furkotem :)
Oprócz tego ok - je, kuwetuje?
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Wto wrz 28, 2010 21:12 Re: Amerykański "bobtail" krótkowłosy-jest już w dt w W-wie :)

Z Furkotem już jest lepiej.

Tak, kuwetkuje, je, pije. Nawet szczotka była grana, chociaż bez wielkiej miłości. Słabo się jeszcze myje, ale może potrzebuje czasu. A może jest brudasem? Nie wiem jeszcze.

spinca

Post » Śro wrz 29, 2010 8:40 Re: Amerykański "bobtail" krótkowłosy-jest już w dt w W-wie :)

Obiecane fotki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na innym wątku toczy się dyskusja na temat bieli futra w obiektywie. Potwierdzam, że Bobby Brown nie jest tak śnieżnobiały w rzeczywistości. Nadal słabo się myje.... co zrobić? Czekać, wykąpać czy tresować? :twisted:

spinca

Post » Śro wrz 29, 2010 8:52 Re: Amerykański "bobtail" krótkowłosy-jest już w dt w W-wie :)

Przylazłam sobie za spincą :mrgreen:
Śliczny ten Bobby Brown :) Ty go spinca odstresuj, wydaj do naj-domku i zwalniaj miejsce w DT :twisted:
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Śro wrz 29, 2010 8:54 Re: Amerykański "bobtail" krótkowłosy-jest już w dt w W-wie :)

Tak naprawdę to on mógłby iść od razu. Nie ma traumy, nie jest zestresowany, jedyne co mi nie pasuje, to że się nie myje.
No i muszę do końca ustalić co z tymi jajkami, bo tradycyjną metodą to on kastrowany na pewno nie był. Ale nie śmierdzi, nie znaczy, ucho przycięte..... taka zagadka!

spinca

Post » Śro wrz 29, 2010 8:58 Re: Amerykański "bobtail" krótkowłosy-jest już w dt w W-wie :)

no piękny jest..... :1luvu: - dylematowi ani trochę się nie dziwię.... :wink: :twisted:

czasami ze stresu koty przez jakiś czas się nie myją a czasami rzeczywiście są brudasami - szczególnie podobno kocurom przytrafia się ta przypadłość.... (ciekawe czemu... :twisted: :twisted: :twisted: )

moje małe rude siajstwo dopiero po wypraniu niestety zaczęło się samo domywać - tak, jakby brzydziło się polizać swoje upaprane i śmierdzące futerko...... :roll:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro wrz 29, 2010 9:01 Re: Amerykański "bobtail" krótkowłosy-jest już w dt w W-wie :)

on zdecydowanie wyglada na white sugar :mrgreen:
i :ok: za aklimatyzcję :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Śro wrz 29, 2010 20:04 Re: Amerykański "bobtail" krótkowłosy-jest już w dt w W-wie :)

Wykastrowany to ten pan nie jest na 100%. Poza wetem, ja to stwierdzam 8O tego zapachu nie da się pomylić z niczym :?

Gdyby ktoś miał życzenie dorzucić grosik do kastracji, lub podzielić się talonem, proszę się nie krępować.
Taki apelik lokalny!!!!!!!!

spinca

[poprzednia][następna]