Puchate, piękne,a la NORWESKIE kotki! Oswajamy, leczymy. DS!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie wrz 26, 2010 22:14 Re: Puchate, piękne,a la NORWESKIE kociaki i kotka!DS, PILNIE DT

Jaś&Małgosia pisze:Przyuważyłam takie cóś:
http://www.adopcjakota.pl/adopcja-kota- ... bA==.html#

Piękny kocur...

i na dachowca nie wygląda
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Nie wrz 26, 2010 22:20 Re: Puchate, piękne,a la NORWESKIE kociaki i kotka!DS, PILNIE DT

Ktoś chce oddać chyba jeszcze kotkę. Na fotce ledwo widać, ale ona chyba też ma bujniejszą kitę... Mam tylko nadzieję, że koty dobrze trafią i nie uda im się po drodze zaliczyć schroniska...
Obrazek
"Nawet najmarniejszy kot jest arcydziełem stworzenia" L. Da Vinci

Jaś&Małgosia

Od: Czw lis 19, 2009 23:30

Post » Nie wrz 26, 2010 22:23 Re: Puchate, piękne,a la NORWESKIE kociaki i kotka!DS, PILNIE DT

A oto piękna Frida!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Nie wrz 26, 2010 22:24 Re: Puchate, piękne,a la NORWESKIE kociaki i kotka!DS, PILNIE DT

Zapomniałam dodać, że nie tylko mruczy, barankuje i wywala brzusio, ale i zawzięcie ugniata - najchętniej kanapę lub powietrze :)
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Nie wrz 26, 2010 22:27 Re: Puchate, piękne,a la NORWESKIE kociaki i kotka!DS, PILNIE DT

Chyba nikt się nie dziwi, dlaczego bez namysłu zdecydowałyśmy się i jej znaleźć domek jak przyszła za maluchami... Jedną zimę przeżyła, ale dalej nie wiadomo...
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Nie wrz 26, 2010 22:43 Re: Puchate, piękne,a la NORWESKIE kociaki i kotka!DS, PILNIE DT

Brawo, brawo, brawo :-)

Zdjęcia super......o ugniataniu nic nie wiem...( lekka zazdrość mi w głosie pobrzmiewa;-) ) muszę Zuzke dopytać.....
Ja mam tylko takie pytanie ( a kto Wam zabroni ?!) w sensie mieć trzeciego kota.

Aaa i przekaż Jasiowi, że mam już pewien trop tukana, słowo! :ryk: :twisted:
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie wrz 26, 2010 22:44 Re: Puchate, piękne,a la NORWESKIE kociaki i kotka!DS, PILNIE DT

Jaś&Małgosia pisze:Ktoś chce oddać chyba jeszcze kotkę. Na fotce ledwo widać, ale ona chyba też ma bujniejszą kitę... Mam tylko nadzieję, że koty dobrze trafią i nie uda im się po drodze zaliczyć schroniska...

No i ze są pokastrowane.......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Nie wrz 26, 2010 23:23 Re: Puchate, piękne,a la NORWESKIE kociaki i kotka!DS, PILNIE DT

Przecudne ma te szmaragdowe oczyska! Jest w nich coś magicznego i egzotycznego, a na dodatek wspaniale kontrastują z tą rudością wokół jej mordki. CUDO! :1luvu:

larentia

Od: Śro lis 11, 2009 12:45

Post » Nie wrz 26, 2010 23:49 Re: Puchate, piękne,a la NORWESKIE kociaki i kotka!DS, PILNIE DT

Neigh pisze:Ja mam tylko takie pytanie ( a kto Wam zabroni ?!) w sensie mieć trzeciego kota.

No bo miały być dwa... :) Zabroni - jedynie rozsądek :lol: Stwierdziliśmy, że w momencie zostawiania sobie tymczasów na ds - musimy zacząć się o siebie martwić ;) Kilka kociastych już nam po drodze zapadło w serce, ale że trafiły na dobrych ludzi - to poszły w świat. Na razie jesteśmy na etapie "zobaczymy", ale ds jak najbardziej szukać będziemy... :)
Jak nam tu jeszcze tukan dojdzie, to będzie wesoło 8)

Frida leży teraz koło mnie i wreszcie zasypia. Przed chwilą załączyło jej się wieczorne gadulstwo. Chyba miała w planach jakąś nocną wycieczkę, jakieś spotkanie na dworzu, a tu nici... Ale miaukoliła trochę pod drzwiami i oknem.

Aaa i zapomniałam napisać jakie ona śmieszne odgłosy wydaje z siebie. Miau u niej nie uświadczysz. Ciągle tylko: "ałe" i "oj". Ale wczoraj wieczorem uśmialiśmy się, jak powiedziała "ajlawju" :ryk: No dosłownie :)
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Pon wrz 27, 2010 7:31 Re: Puchate, piękne,a la NORWESKIE kociaki i kotka!DS, PILNIE DT

Mówiłam, ze jest rozmowna - stąd wpis ( jak do nas trafiła ), że zdążyła nam już całe życie opowiedzieć.
I uprzedzałam, że wieczorem sie robi bardziej rozrywkowa.....widać nocne życie dziewczyna prowadziła:-)

Jednak uparcie twierdzę, że dom staly powinien byc mocno uczulony na wolę ucieczki........i stawiam na niewychodzący. Niestety wola włóczęgi to w niej na dłuuugo zostanie. Moze mieć niestety własny pomysł na życie przez jakiś czas jeszcze.
Jakaś pani do mnie z allegro napisała, ze chce ją adoptować. Poprosiłam o wiecej szczegółów dt. domu + czy dom wychodzący + wyrażenie na wizytę przedadopcyjną. Jeśli odpowie, to przekaże namiary.

Acha i chciałam oficjalnie oświadczyć: Małe u nas na dt zaczyna szukać domu. Z grupy "dzikie" przeniosła się do grupy "czasem strachliwe".
Bardzośmy dumne z naszych efektów pracy.

Obrazek

Neigh

Post » Pon wrz 27, 2010 8:03 Re: Puchate, piękne,a la NORWESKIE kociaki i kotka!DS, PILNIE DT

[quote="Jaś&Małgosia"]A oto piękna Frida

Obrazek

Frida jest przecudna,nie wiem jak to jest ,że niektórzy mają takiego farta,że do domu trafiają coraz to oryginalniejsze kociska
Teraz Frida wcześniej Furba :1luvu:
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Pon wrz 27, 2010 9:12 Re: Puchate, piękne,a la NORWESKIE kociaki i kotka!DS, PILNIE DT

Zwróćcie uwagę, jakie ona ma potężne stopy:-)

Obrazek

Neigh

Post » Pon wrz 27, 2010 10:59 Re: Puchate, piękne,a la NORWESKIE kociaki i kotka!DS, PILNIE DT

Jaś&Małgosia pisze:Chyba nikt się nie dziwi, dlaczego bez namysłu zdecydowałyśmy się i jej znaleźć domek jak przyszła za maluchami... Jedną zimę przeżyła, ale dalej nie wiadomo...

Kicia piękna :) Dobrze, że jest w domku i ma spokój, pewnie szybko znajdzie DS.

Sylwia M.

Od: Wto lip 27, 2010 17:36

Post » Pon wrz 27, 2010 11:03 Re: Puchate, piękne,a la NORWESKIE kociaki i kotka!DS, PILNIE DT

No cudo :1luvu:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pon wrz 27, 2010 11:20 Re: Puchate, piękne,a la NORWESKIE kociaki i kotka!DS, PILNIE DT

Jestem od rana zasypywana zapytaniami o adopcję....

Jak dotąd jeden dom mi się podoba......reszta na drzewo:-)

Obrazek

Neigh

[poprzednia][następna]