paski są takie:
http://animalcare.pl/poch-papierki-wskaÂźnikowe-lakmusowe-obojĂŞtne-10szt-p-2228.html
pokazuja tylko jaki jest odczyn moczu, nie wskazuja konkretnego ph
dzieki za rady

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Agnieszka16 pisze:Paskami sprawdzam pH, ostatnie badanie osadu u weta też nie wykazało kryształów
ziuta.m pisze:hejka mam kotka z kryształkami. Ostatnio wyczytała na forum że takie kotki wychodzą z tego i nie muszą być na specjalistycznych karmach. Czy to prawda? bo ja myślałam zresztą wet mi tak powiedział że takie kotki są na specjalnych karmach do końca a każde zjedzenie jakiegoś innego pokarmu może spowodować nawrót. Ja już nie wiem kto ma rację zgubiłam się
ziuta.m pisze:mój kotek choruje już jakieś 2 lata i średnio co pół roku lądowaliśmy u weta, trochę się uspokoiło gdy zaczął wcinać urinary ale ostatnio coś innego się do niego przypałętało i musiał przejść na karmę hillsa c / d (bo urinary ma za dużo soli) co zrobił z wielką chęcią aż sama byłam w szoku bo on jest wybredny i to bardzo. Na karmie urinary był rok a teraz jest od niedawna na c / d i nadal ma jakieś kryształy w moczu. Mam wyniki ale się kompletnie na nich nie znam. Wet mi powiedziała że ma jakieś szczawiany, wcześniej też je miał no i stwierdziła że będzie musiał być do końca już na specjalistycznej karmie. Na szczęście od roku odpukać jeszcze się nie "zatkał" a tak było co pół roku. Teraz trochę się martwię bo kotek ma cały czas wysokie leukocyty i w żaden sposób nie można mu tego zbić, no i do tego białko w moczu ale już wiem że nie ma niewydolności nerek.
norwesko pisze:Przede wszystkim - białka w moczu to przebiałkowanie (lub jego początek).
norwesko pisze:Wysokie leukocyty najczęściej oznaczają, że coś niedobrego dzieje się w jelitach.
norwesko pisze:Druga sprawa - czy miał robione badanie na FIP? Oznaką tego też są podwyższone leukocyty. No i - czego nie życzę - wysokie leukocyty to jeden z objawów białaczki (tfu tfu).
pixie65 pisze:norwesko pisze:Przede wszystkim - białka w moczu to przebiałkowanie (lub jego początek).
norwesko pisze:Wysokie leukocyty najczęściej oznaczają, że coś niedobrego dzieje się w jelitach.
![]()
norwesko pisze:Druga sprawa - czy miał robione badanie na FIP? Oznaką tego też są podwyższone leukocyty. No i - czego nie życzę - wysokie leukocyty to jeden z objawów białaczki (tfu tfu).
Na czym polega badanie na FIP![]()
Co do białaczki...
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510 i 75 gości