Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
tak sie cieszę i ..uffff
kordoniu, będziemy miały o nim wiadomości na bieżąco, mam nadzieję? prosimy o wieści po pierwszych oględzinach kotka, co z jego oczkiem, etc. dt będzie miał u Muttki ? idę na watek poczytać jeszcze
ALICJA Borgelt pisze:Biedny Temiś, ja Bożenko nie dałabym rady patrzeć jak on się męczy, na sam widok krwi mdleję![]()
Ale to tylko ja...
gosiaa pisze:Jurand, kociak ma jakieś 12 tygodni i całe swoje życie spędził w lecznicy, do której przyjechał z oczkami w tragicznym stanie.
Koty przychodziły, jechały do domku, przychodziły następne, również jechały do domku, a Jurand siedzi i czeka.
Czasami cichutko odezwie się z klateczki, halo, ja też tu jestem, też czekam na dom, dlaczego nikt mnie nie zauważa, czy dlatego że mam chore oczki, dlatego że oczki nie wyglądają tak ładnie jak u zdrowego kota, dlatego że nie widzę tak dobrze jak inne koty...
Nie wiem dlaczego, nie umiałam mu odpowiedzieć na to pytanie, nie umiałam mu odpowiedzieć na pytanie, dlaczego cały jego świat, świat który zna, to klateczka w lecznicy. Nie wie co to łóżko w którym można się wylegiwać, co to bieganie po dywanach, wchodzenie na kolana jak ma się na to ochotę, nie zna tego.
Nie zna, bo nikt mu tego nie pokazał, wiadomo, lekarze tam pracują, nie mogą mu poświecić zbyt wiele czasu.
A on cały czas czeka, żeby wziąć go na rączki, przytulić i szepnąć do uszka, jedziemy do domu Mały...
BOZENAZWISNIEWA pisze:ALICJA Borgelt pisze:Biedny Temiś, ja Bożenko nie dałabym rady patrzeć jak on się męczy, na sam widok krwi mdleję![]()
Ale to tylko ja...
Wiem,ze to nie watek Temida, ale chyba podjełam decyzje o eutanazji...Dzisiaj miał straszny atak ...o 15.20 i do tej pory wymiotuje krwia...Nie bede go meczyła.W poniedziałak pojedziemy do lekarza i podejmiemy decyzje po badaniach ....
alareipan pisze:BĄBEL to jeden z recydywistów w warszawskim schronisku. Nie ma jednego oczka, ale za to ma... gluta do pasa, przepuklinę i jajka![]()
Bąbel trafił do schronu w styczniu. Wielokrotnie leczony. Bez perspwktyw na wyleczenie w schronisku.
Jeśli my mu nie pomożemy, nic mu już nie pomoże![]()
Bąbel jest młody. I bardzo miły! Rozgadany miziaczek. Bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem.
Jeśli ktoś zdecydowałby się dać Bąblowi kąt stały lub tymczasowy, Never obiecała załątwić mu szpitalik.
SPRAWA BĄBLA JEST NAPRAWDĘ PILNAWierzcie mi na słowo
![]()
To jest Bąbel:
alessandra pisze:tak sie cieszę i ..uffff![]()
kordoniu, będziemy miały o nim wiadomości na bieżąco, mam nadzieję? prosimy o wieści po pierwszych oględzinach kotka, co z jego oczkiem, etc. dt będzie miał u Muttki ? idę na watek poczytać jeszcze
BOZENAZWISNIEWA pisze:Witam z rana i miłego dnia życzę...na słotne dni ślepaczki ogrzeją kolanka...Kto adoptuje ślepinkę?
niebieskawck
Aniu...kotek sie dostosuje.Ja zawsze tak robie,ze umieszczam kotka w jednym miejscu, u mnie jest to sypialnia...On tam sie przyzwyczaja, ma kuwetke, jedzonko....Kiedy juz zapozna sie z tym miejscem i bedzie sie poruszał sprawnie wtedy otwieram drzwi i sobie wychodzi.
Dla mnie takim cudakiem był Lepek..kot bez oczu.Przyjechał w niedziele i po dosłownie godzinie z DT zwiedził cały dom...i bezbłednie od razu sie go "nauczył"...Przypadek mojego innego kotka Temidka jest zupełnie inny...To zalezy od kota...Daj mu czas..zeby wszystkie potrzebne mu rzeczy (kuwetka, miski)miał pod przyslowiowa reka...Będzie dobrze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot], tygrys16 i 98 gości