Bułkownik i Trun(i)a - wiosna idzie, koty szaleją.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 23, 2010 6:51 Re: Zimno, mokro a kot grzeje - cd. Na Dzikim Wschodzie

8O :ryk:
Jakis wyjatkowo jentelegentny ten kurier był :mrgreen:

Ja zamawiam ciuchy z katalogu, czasem tez zamawia moja mam. Mamy to samo nazwisko i mieszkamy niedaleko siebie. Kurier sie tak wycwanił, ze wszystko niesie do mojej Matki bo ja łatwiej zastać. Rzecz w tym, ze to sa przesyłki pobraniowe więc opier... kiedys gościa, że Matuli głowe zawraca i drenuje jej kieszeń a on mi na to, że ona sama zaproponowała, ze zapłaci, żeby dwa razy nie chodził :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw wrz 23, 2010 19:00 Re: Zimno, mokro a kot grzeje - cd. Na Dzikim Wschodzie

Kurierzy to zło :twisted: Choć taki "pocztowy" kurier (ten co to paczki targa) był jakieś pół godziny temu - jednak można przychodzić o przyzwoitych porach c'nie?
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Czw wrz 23, 2010 19:30 Re: Zimno, mokro a kot grzeje - cd. Na Dzikim Wschodzie

Ania a te cienie z bazarku to doszły dla Twojej sister? Bo jak nie, to możemy zaraz zacząć narzekać na listonoszy :twisted:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw wrz 23, 2010 19:34 Re: Zimno, mokro a kot grzeje - cd. Na Dzikim Wschodzie

villemo5 pisze:Ania a te cienie z bazarku to doszły dla Twojej sister? Bo jak nie, to możemy zaraz zacząć narzekać na listonoszy :twisted:

Doszły, doszły ;) Jak myślisz, czym wymalowałam ślepia na ostatnie wesele? :P
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Pt wrz 24, 2010 19:23 Re: Zimno, mokro a kot grzeje - cd. Na Dzikim Wschodzie

Tyyyyyyyyyyyyyyyyyyy??
A to chyba dla siostry miały być? :mrgreen:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt wrz 24, 2010 21:40 Re: Zimno, mokro a kot grzeje - cd. Na Dzikim Wschodzie

villemo5 pisze:Tyyyyyyyyyyyyyyyyyyy??
A to chyba dla siostry miały być? :mrgreen:

Ee tam , spodobały mi się :D
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Nie wrz 26, 2010 16:22 Re: Zimno, mokro a kot grzeje - cd. Na Dzikim Wschodzie

Macie dowód, że ostra zima się zbliża:

Obrazek

Oto kotka mojej siostry, niejaka Guma. Guma normalnie posiada nogi, dość krótkie, ale jednak są. W tym momencie tak się rozrosła, że fałdy przykrywają jej łapy podczas siedzenia :strach: :mrgreen:
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Nie wrz 26, 2010 17:30 Re: Zimno, mokro a kot grzeje - cd. Na Dzikim Wschodzie

AniHili pisze:Macie dowód, że ostra zima się zbliża:

Obrazek

Oto kotka mojej siostry, niejaka Guma. Guma normalnie posiada nogi, dość krótkie, ale jednak są. W tym momencie tak się rozrosła, że fałdy przykrywają jej łapy podczas siedzenia :strach: :mrgreen:

Naciągła się...jak to Guma :ryk:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Nie wrz 26, 2010 17:33 Re: Zimno, mokro a kot grzeje - cd. Na Dzikim Wschodzie

Asia_Siunia pisze:
AniHili pisze:Macie dowód, że ostra zima się zbliża:

Obrazek

Naciągła się...jak to Guma :ryk:

Guma to dlatego, że kocica aportuje co się da, z upodobaniem do gumek-myszek do ścierania :lol:
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Nie wrz 26, 2010 18:48 Re: Zimno, mokro a kot grzeje - cd. Na Dzikim Wschodzie

Guma jest the best :ok: Co za mądrość w oku :mrgreen:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Nie wrz 26, 2010 18:52 Re: Zimno, mokro a kot grzeje - cd. Na Dzikim Wschodzie

psiama pisze:Guma jest the best :ok: Co za mądrość w oku :mrgreen:

Z ta mądrością to bym polemizowała :P Poza tym Guma jest największym (i jedynym) wrogiem Mścisława.

Btw. mój TZ ma teorię na temat Mścisława - otóż twierdzi, że Mścisiek, żyjąc jeszcze na Śląsku (Opole to Śląsk?) łaził po kopalni (i stąd ma czarne poduszki), a o 4:55 rano wstawał na szychtę (i stąd jego galopy o tejże nieludzkiej godzinie) :P
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Nie wrz 26, 2010 18:56 Re: Zimno, mokro a kot grzeje - cd. Na Dzikim Wschodzie

Aaaaaaaa :mrgreen: po wnikliwszym przyjrzeniu się widze w oczyskach knucie jakiegos planu. Jak Mscisiek osbie radzi ? :roll: Wkraczasz czasem ? :mrgreen:

Grunt to dobra teoria :ok: :mrgreen:
Obrazek

psiama

Post » Nie wrz 26, 2010 19:08 Re: Zimno, mokro a kot grzeje - cd. Na Dzikim Wschodzie

psiama pisze:Aaaaaaaa :mrgreen: po wnikliwszym przyjrzeniu się widze w oczyskach knucie jakiegos planu. Jak Mscisiek osbie radzi ? :roll: Wkraczasz czasem ? :mrgreen:

Grunt to dobra teoria :ok: :mrgreen:

Mścisiek jest przez większość roku jedynakiem ;) Niestety jak w zeszłoroczne święta gościł u rodziców, to starł się z Gumą (jedyna bojowa sztuka z trzech kotów tam-bylczych). To "starcie" okazało się zaś wojną czterodniową - rozdzielone drzwiami wyły i szarpały te nieszczęsne drzwi i ojcu spać nie dawały :roll: Do tej pory jak jedno wyczuje na człowieku zapach drugiego to się wścieka. Co lepsze, dwa pozostałe koty olały temat - małoletni wówczas Roman okazał się luzakiem, który przyjmuje postawę poddańczą do wszystkiego, co przewyższa go wzrostem, a Lisz - dyżurna pierdoła usiłował niepostrzeżenie przemknąć, więc dostał "awansem" i od Mściśka i od Gumy.
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Nie wrz 26, 2010 19:53 Re: Zimno, mokro a kot grzeje - cd. Na Dzikim Wschodzie

Jak nic dwa osobniki alfa: alfica i alf :mrgreen: Jak nic iskrzenie pewne. Tak juz bywa, ale czasem też cos sie zmienia :ok: .
Obrazek

psiama

Post » Nie wrz 26, 2010 20:04 Re: Zimno, mokro a kot grzeje - cd. Na Dzikim Wschodzie

psiama pisze:Jak nic dwa osobniki alfa: alfica i alf :mrgreen: Jak nic iskrzenie pewne. Tak juz bywa, ale czasem też cos sie zmienia :ok: .

Taak, 2 x ZuO w paski :lol: W porównaniu z nimi pozostałe dwa wykazują śladową inteligencję - serioserio. Lisz to takie "przepraszam, że żyję" z rzucaniem się na drzwi i okna, jak zostanie sam w domu i dziwactwami typu jedzenie tylko wtedy, jak w misce jest nasypane "z górką". Roman wiecznie gdzieś pędzi, chudy jak więzień z Oświęcimia, no ale jak ma byc tłusty, jak nie ma czasu na jedzenie?

Jeśli będę się kiedyś dokacać (oby tak), to muszę wyszukać Mściśkowi godnego "przeciwnika" - żeby nie ten stary drań go ze szczętem nie zdominował :D
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

[poprzednia][następna]