DulencjowoII.[*][*][*][*][*][*]Czesia i ktoś jeszcze :)))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 23, 2010 9:38 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Dulencjo, nie mam już siły zaglądać do Twojego wątku, a Ty musisz przejść przez to wszystko.
Bardzo, bardzo współczuję i jestem z Tobą

Gabi [']
i wszystkim, którzy Cię ostatnio opuścili [']
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Czw wrz 23, 2010 14:01 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Napisałam to na wątku wspólnym Bubu i Gabi
Gibutkowa pisze:Ja się czuję też trochę winna, że radziłam Dulencji żeby dała byłym opiekunom Gabi druga szansę. Ona czuła, miała przeczucie że to nie jest dobry pomysł, że nie powinna Gaby oddawać. A właśnie Gaba dopiero po drugim oddaniu przez właścicieli się kompletnie załamała, bo po pierwszym to Dulencji udało się zdobyć zaufanie Gaby, była szczęśliwa, mizialska, pięknie jadła. Gdy drugi raz ją oddali Gaba długo nie chciała zaufać i chyba do końca już się nie otworzyła... :( Może gdyby Dulencja postawiła na swoim i wbrew radom nie oddała Gaby... może... ciągle mi się to w głowie kołacze :( :roll:

Nigdy, przenigdy nie będę Ci doradzała czegoś innego niż podpowiada Ci Twoje przeczucie :(
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw wrz 23, 2010 14:03 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Gibutkowa, ale nie masz sobie czego wyrzucać.
Przecież Madzia nie zasugerowała się li tylko tego typu wypowiedziami...
pojechała tam z Gabą, zobaczyła jak kotka się ucieszyła, że jest z powrotem we własnym domu i postanowiła ją zostawić....
to nie Twoja wina, ani Magdy......
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw wrz 23, 2010 14:09 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

magdaradek pisze:Gibutkowa, ale nie masz sobie czego wyrzucać.
Przecież Madzia nie zasugerowała się li tylko tego typu wypowiedziami...
pojechała tam z Gabą, zobaczyła jak kotka się ucieszyła, że jest z powrotem we własnym domu i postanowiła ją zostawić....
to nie Twoja wina, ani Magdy......

Ale się zastanawiała wcześniej, dlatego pojechała sama sprawdzić. To że Gabi się ucieszyła to był tylko stosunek stęsknionego kota do wyrodnych właścicieli, to w ogóle nie miało nic wspólnego przecież z ich nastawieniem do kotów z ich poczuciem odpowiedzialności. A wiem że dość sporo osób (w tym ja) doradzało, argumentowało, że tak będzie lepiej, że to dla dobra Gabi. Dulencja miała czuja, od samego początku. Skupiliśmy się właśnie bardziej na zachowaniu kota a nie na właścicielach i to było dla Gabi zgubą :(

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw wrz 23, 2010 14:19 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Gibutkowa pisze: Skupiliśmy się właśnie bardziej na zachowaniu kota a nie na właścicielach i to było dla Gabi zgubą :(

Niestety coś w tym jest..kot jest jak zdesperowany 2-latek.

Dulencja - trzymaj się!
Droga jest wyboista ale ta szóstka odeszła w objęciach przyjaciela.
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Czw wrz 23, 2010 17:20 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

ponownie zapraszam do bazarku....
viewtopic.php?f=20&t=117448&p=6433230#p6433230
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Czw wrz 23, 2010 21:14 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Gibutkowa ma po części rację - postąpiłam wbrew sobie zostawiając tam Gabi, wbrew temu, że coś mi mówiło cały czas, że koty wrócą do nas... Zobaczyłam jednak, jak Gabi się ucieszyła, jak rozpoznała kąty... Myślałam, że robię dobrze, że się do nich uprzedziłam. Edytko, pamiętaj jednak, to była moja decyzja.
Mogę powiedzieć, że przyczyniłam się do odejścia Gabi - nie powinnam jej tam oddawać.

Pamiętam jak zabierałyśmy koty. Przygotowałam sobie w głowie całą mowę, pytania, które chciałam im zadać... Jak zobaczyłam Gabi, chciałam ją tylko zabrać i wyjść. Cóż mogłam im powiedzieć?? Niczego i tak by nie zrozumieli.
Pamiętam jak Gabi uciekała i się chowała, jak próbowali ją złapać.. Złapałam ją ja, bo do mnie podeszła - po tym już nie odzyskałam jej zaufania tak do końca. Zresztą tym razem bardziej też przerażał ją dom pełen kotów. Dom i Koty, które znała.
Ostatnio edytowano Czw wrz 23, 2010 22:19 przez Dulencja, łącznie edytowano 1 raz

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Czw wrz 23, 2010 21:51 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Madziu! nie wiem co napisać... za dużo tego wszystkiego... siedzę i ryczę...
ogromnie Ci współczuję...
Gabi ['] Paciek ['] Gnojce ['] Rubiś[']
za dużo...
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Pt wrz 24, 2010 10:42 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Junior zrobił się strrrrrasznym miziakiem.

Łazi za mną jak piesek, pakuje się na kolana przy każdej możliwej okazji, czasem włazi po plecach i siada mi na ramieniu i zapada w drzemkę (siedzi, śpi i kiwa się dopóki nie spadnie). Śpi ze mną w łóżku, pod kołderką oczywiście, caluteńki wtulony.
Mruczy, jak tylko na niego spojrzę.

Dulencja

Post » Pt wrz 24, 2010 10:46 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Boi się, nie rozumie co się dzieje, szuka wsparcie u Ciebie
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pt wrz 24, 2010 11:18 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Dulencja pisze:Junior zrobił się strrrrrasznym miziakiem.

Łazi za mną jak piesek, pakuje się na kolana przy każdej możliwej okazji, czasem włazi po plecach i siada mi na ramieniu i zapada w drzemkę (siedzi, śpi i kiwa się dopóki nie spadnie). Śpi ze mną w łóżku, pod kołderką oczywiście, caluteńki wtulony.

Skąd ja to znam. Moja Sibel tak miała. A spróbowałabyś ją tylko położyć to nie zaraz wstaje i na siedząco i snów zasypia, najpierw główka się kiwa a potem PAC! i na glebę. Oczywiście od razu takie oczki 8O "Ja wcale nie śpię, ja wcale nie śpię" :lol: a za chwilę znów na siedząco kimała

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt wrz 24, 2010 12:58 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Wróciłam z delegacji... Spodziewałam się takich wieści, ale i tak nie umiem się pogodzić :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Śpijcie futrka [']
Oby to był koniec tego koszmaru, mocno Cię ściskam, Magda

koko_

Od: Pt gru 19, 2008 16:15

Post » Pt wrz 24, 2010 16:09 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Dulencja pisze:Junior zrobił się strrrrrasznym miziakiem.

Czasem myślę, że niektóre zwierzęta chcą pocieszyć czlowieka, widzą. ze smutny czy chory.. Moja Kotka tak miała. (Nadmieniam, ze obecne pannice niekoniecznie :mrgreen: )
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt wrz 24, 2010 19:22 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Junior z kolan dosłownie nie schodzi, więc sobie tak siedzimy.

Zapodałam stadu ecomer - stado zawzięcie się pierze. Tośka-Antośka sama dziś przyszła po ecomer, ale na widok strzykawki zwiała. Dostała na talerzyk - wymyła z wielką dokładnością, aż błyszczy.

Stado nie umie się odnaleźć, szuka tych co odeszli... Stado siedzi tam, gdzie ja..

Dulencja

Post » Pt wrz 24, 2010 21:05 Re: DulencjowoII.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*]Jaś[*] Gabi[*]

Dobrze, że macie siebie.
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

[poprzednia][następna]