PAKT CZAROWNIC XVII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 24, 2010 11:18 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

I ja jak Ponponmama
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Pt wrz 24, 2010 11:32 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Obrazek :ok: :ok: :ok:
i ja jak, Pompon i Kirke

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt wrz 24, 2010 11:36 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

W związku z tym, że piękną mamy tę naszą polską złotą jesień tego roku, wietrzę moje koty ile wlezie. Pompon chętnie korzysta, ale Frędzel.... To już jednak staruszek jest i nie wiem jak długo jeszcze z nami zostanie :( Chodzi biedak pomalutku, widać, że go wszystkie kości bolą, głównie śpi, je i kupka. :? Na balkon to i chętnie, ale najlepiej, jak by go na rękach wynieść, w słoneczku położyć, to by się zdrzemnął ewentualnie. Grucham do niego czule "no idź dziadu wywietrzyć to stare futro" a on patrzy na mnie tymi wielkimi ślepiami, po czym kładzie się na boku podnosząc zadnią łapę, jakby chciał mi odpowiedzieć" a pocałuj mnie w podogonie..." :twisted: Coś też dziwnego dzieje się z jego oczami - robią się takie zamglone, jakby zaćma. Frędzelek juz wcześniej miał takie dziwne coś na oku. pokazałam pani doktor, powiedziała, że pierwszy raz takie coś widzi. Jakby jakieś ciało obce, albo pasożyt. Okazało się jednak, że on w tym oku ma jakąś ropę pozostałą po niegdysiejszym przeziębieniu, która czasem przesuwa się przed rogówkę, a czasem jej nie widać. Jak wyczyściłam kotku uszki, to tak dokładnie trzepał głową, że sobie ową ropkę przestawił, a przy następnym czyszczeniu znowu trzepiąc schował. Względnie jest też opcja, że mu tą ropę przez ucho z oka wydłubałam :wink: Stary już ten mój Frędzliś, choć czasem zapomina o powadze swego wieku i bawi sie jak kociak, ale już coraz rzadziej. :?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Pt wrz 24, 2010 11:56 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

jasdor pisze:Obrazek :ok: :ok: :ok:
i ja jak, Pompon i Kirke

A ja razem z nimi :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt wrz 24, 2010 12:35 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Siostry podzielcie się proszę swoją wiedzą, doświadczeniem, albo poczarujcie trochę dla mnie
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117605&start=0

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Pt wrz 24, 2010 13:41 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

To i ja poprosze o to samo :oops: viewtopic.php?f=1&t=117449
okolice Bydgoszczy

jasdor

Post » Pt wrz 24, 2010 18:24 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Ktoś chce starego, pierdzącego, liniejącego gada, który łazi po domu gdera, psuje powietrze i targa firany? :evil: Frędzel bandyta podarł mi właśnie nową firankę :evil: :evil: :evil: Zamorduję jak tylko wylezie zza rogówki, gdzie się ewakuował by uniknąć zasłużonej kary :evil: Karzące ramie sprawiedliwości tam nie sięga, chyba, że przy pomocy miotły. :roll: Siedzi cicho i udaje, że go tam nie ma :twisted: zgłodnieje, to wyjdzie 8) Bestia okropna, kot - demolka :evil: :evil: :evil:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pt wrz 24, 2010 18:36 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

pomponmama pisze:Ktoś chce starego, pierdzącego, liniejącego gada, który łazi po domu gdera, psuje powietrze i targa firany? :evil: Frędzel bandyta podarł mi właśnie nową firankę :evil: :evil: :evil: Zamorduję jak tylko wylezie zza rogówki, gdzie się ewakuował by uniknąć zasłużonej kary :evil: Karzące ramie sprawiedliwości tam nie sięga, chyba, że przy pomocy miotły. :roll: Siedzi cicho i udaje, że go tam nie ma :twisted: zgłodnieje, to wyjdzie 8) Bestia okropna, kot - demolka :evil: :evil: :evil:

boszzzzzzz....co za biedny kot :roll:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Pt wrz 24, 2010 18:37 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Basica pisze:
pomponmama pisze:Ktoś chce starego, pierdzącego, liniejącego gada, który łazi po domu gdera, psuje powietrze i targa firany? :evil: Frędzel bandyta podarł mi właśnie nową firankę :evil: :evil: :evil: Zamorduję jak tylko wylezie zza rogówki, gdzie się ewakuował by uniknąć zasłużonej kary :evil: Karzące ramie sprawiedliwości tam nie sięga, chyba, że przy pomocy miotły. :roll: Siedzi cicho i udaje, że go tam nie ma :twisted: zgłodnieje, to wyjdzie 8) Bestia okropna, kot - demolka :evil: :evil: :evil:

boszzzzzzz....co za biedny kot :roll:

8O kot? A ja? :crying:
Właśnie wylazł zza rogówki i skradał się pomalutku, patrząc mi w oczy, żeby zobaczyć, czy mi już przeszło i mrucząc głośno, żebym z daleka słyszała, że w pokojowych zamiarach... :twisted: przytulił czołem do mojego ramienia westchnął z ulgą i mruczy dalej. Paskuda jedna! :evil:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pt wrz 24, 2010 18:44 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

A TY pomponmamo :roll: powinnaś się już do tego przyzwyczaić :wink:

jasdor

Post » Pt wrz 24, 2010 18:45 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Do czego? Do targania firanek? 8O
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pt wrz 24, 2010 18:49 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

pomponmama pisze:Do czego? Do targania firanek? 8O

Do domu bez firanek :wink: . Ja tam mam jedną tylko u góry w jednym pokoju i żyję :wink:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pt wrz 24, 2010 18:51 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Do targania firanek, obdrapywania mebli, wszechobecnej sierści, popierdywania, podpijania w zlewozmywaku, złodziejskich nawyków kradzieży kanapkowych, budzenia mamusi po nocach i nad ranem, wkładania ogona do ust podczas siebie dokarmiania (tu akurat druga bestyja) i jeeeesze innych przywilejów bycia kotem domowym :kotek:

jasdor

Post » Pt wrz 24, 2010 18:54 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

A ja mam koty od ponad 2 lat i dotąd nie było z tym problemu. Firanki lubię i będę miała. Jakoś dotąd nie targali :roll: To znaczy tymczas Pimpek potargał, ale moje chłopaki nigdy. Podobnie jak nie odrapują mebli, nie kradną mi jedzenia, nie wskakują na stół. 8) Mamy taką um owę i tego się trzymamy. Pompon to w ogóle jest bezproblemowy. Frędzlowi zdarza się zapomnieć, jak rozmrażam wołowinę :roll: Bo wiecie, wołowinie trudno sie oprzeć... ale poza tym to grzeczne kotki sa :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pt wrz 24, 2010 18:57 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Kotko Doroty :ok:

Sosnowiec

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

[poprzednia][następna]