S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 23, 2010 20:58 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Czarnuszku :cry: :cry: :cry:
to takie niesprawiedliwe,tak długo czekał,był taki dzielny,fajny,tak bardzo żal :cry:

Matko jedyna-czy nikt się nie zlituje nad Wacusiem? :cry:
Przecież jest chętny domek,tylko nie można komuś wtykać chorego kota :|
DT dla Wacka pilnie poszukiwany !!!

Cieszę się,że Lila jest w domu :P
I moja znajdka też :D

Tylko dlaczego ciągle i ciągle przychodzą nowe koty :(
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Czw wrz 23, 2010 21:08 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Przelałam 35 zł za bazarek z notesami na sub konto Niekochanych.
ObrazekObrazek Obrazek

froggy

Od: Pt sie 01, 2008 14:17

Post » Czw wrz 23, 2010 21:36 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Z Wacusiem jest naprawdę źle..już było tak dobrze z nim, tak długo walczył i teraz nagle nie wiadomo czy nie przegra tej walki :cry:

Na schronie ostatnio króluje :arrow: DORATO. Miauczy, krzyczy na inne koty. Za ludźmi chodzi jak ochroniarz w supermarkecie wydając komendy. Jest tak głośny, że na początku można się go przestraszyć :ryk:
Starsze zabijaki jak:
:arrow: WETERAN (bawił się jak dzidziuś,jak to słodko wyglądało)
:arrow: NATAN (potrafi pacnąć, ale jest jak brzdąc, która potrzebuje utulenia. Byle nie za często)
:arrow: DAGO (Dago to Dago stuprocentowa męskość i indywidualizm) czy
:arrow: FREDZIO (reaguje też na Franek :) coś mu się dzieje z jednym oczkiem)
Chłopaki wyraźnie złagodnieli :kotek:
Poza tym:
:arrow: CZESTER latał jak opętany odbijał się momentami od ludzi, potem na pieniek, potem na drugi koniec wybiegu i tak co jakiś czas rundka dookoła :D
:arrow: IRYS pchał się na kolana, domagał się pieszczot, próbował nawet podstępem DAGO wygonić 8O . Zaczyna się podnosić z dołka :D :D
:arrow: DAGO poirytowany kocim towarzystwem nie pochrapywał spokojnie, nawet zestaw mruczenia odłożył gdzieś na bok :evil:
:arrow: HORACY jak zawsze milusiński z zadartym pyszczkiem i pytającym spojrzeniem czy może na chwilke na słówko :lol:
:arrow: RAFAEL romantyczny, spokojny, baa nawet lekko znużony jakby kawę odstawił :)
:arrow: IGNACY zazdrośnik numer jeden łypał na mnie spode łba - przeważnie akurat wtedy jak się kimś zajmowałam. Skąd my to znamy :mrgreen: :mrgreen: Dostał swoją dawkę czułości od innych bywalców więc troszkę poskromił swoją arystokratyczną naturę :lol:
:arrow: BIEDRONEK największy łasuch w terenie barankował, łasił się, uprawiał skoki wzwyż. Został ładnie wyczesany wraz z braciszkiem co wprawiło go w dobre samopoczucie.
:arrow: MALIK brylancik nasz - smutny jakiś ostatnio, zmartwiony. Od razu poweselał gdy został wygłaskany i utulony :D
:arrow: NIANIA uciekała. Trzeba było poczekać aż sama przyjdzie. Ona taka nieśmiała i tak zawsze patrzy głęboko w oczy. To naprawdę rozbrajające :P
:arrow: BERENIKA siedziała, obserwowała troszkę uciekała potem dawała się głaskać. Udaje ostatnio niedostępną :lol:
:arrow: LOGAN siedział z boku i obserwował nowe twarze. Spoglądał na CZESTERA jak szaleje. Bywa, że razem robią rundkę dookoła i dokazują. A dziś? Nieśmiało i na uboczu.
:arrow: KICIA siedziała cichutko w przejściu. Głaskana skrzeczała nieśmiało.
:arrow: Nie pamiętam imienia. kitek ZOTIKUS? SPARTAKUS? A może...tulaśny, przymilny. Przyszedł sam. Chyba też lubi pieńki jak i ja :lol: Rzadko mam z nim kontakt więc jego pierwszy krok do mnie mnie zadziwił :oops: Poszarpane uszka. Z jednego świeża rana. Zapewne w bójce.
:arrow: SABA jak ona wypiękniała :1luvu: Taka słodka i tulaśna.

Dużo innych tulasków, które się tak boją podejść same i uciekają jak sam do nich podejdziesz. JEDNAK ten wzrok...ich wzrok wbity w Ciebie jak głaszczesz i bawisz się z innym kotem. Wzrok pełen zazdrości i zaciekawienia. Mówiący: Ja też chcęę!! Ale...boję się i ci nie ufam, ale obserwuję Cię i proszę..podchodź do mnie...próbuj..może następnym razem się otworzę i pozwolę pogłaskać..tylko nie rezygnuj..dobrze??

Paulinaelzbieta - jejka, współczuję Ci z powodu straty babci :(
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Czw wrz 23, 2010 23:19 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

kastrat-489 / 10

to tez nowy znaleziony kot na ulicy
kastrat, przerazony :(
od 22 09 w schr
Obrazek

to pan HERMES
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Czw wrz 23, 2010 23:23 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

nowy
Obrazek

A to AZARRO
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Pt wrz 24, 2010 0:53 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Strasznie żal czarnuszka :cry: [*] na zdjęciu tak bardzo przypomina moją Kropelkę :(
Tak strasznie mi Wacusia żal :cry:
Kurcze co to za domek co chce tylko zdrowego kota? A co będzie jeśli zachoruje potem?
Wiem, wiem nic na siłę ale ja nie rozumiem :( Pamiętam jak walczyliśmy o Kacpra i jak ciężko było go oddać :(
Pamiętam jak nie spaliśmy po nocach i walczyliśmy o Kropelkę, jak stała po wymiotach co 15minut nad miseczką z wodą, nie potrafiąc się napić, a my nad nią tak strasznie bezradni :( I rozumiem mojego Tżta że nie chce jej oddać, choć ja się staram być głosem rozsądku w tym domu. Takie wywalczone najbardziej się kocha :(
Wacek jest moim strasznym wyrzutem sumienia, zdaję sobie jednak sprawę że mając mamę w szpitalu (po wypisie będzie jeszcze gorzej) mając warunki jakie mam, nie dysponując już odrobiną wolnego czasu na weta,już o kasie nie wspominając, ani o miejscu na piątego kota w mojej kawalerce, ani o tym że moje kocury zeżarły by go bez kontroli żywcem..
I co? tak zapalimy mu świeczkę za jakiś czas? jeśli nie da sobie rady tam gdzie jest? Kolejny wyrzut sumienia dla nas wszystkich?
Pytanie retoryczne... wiem.. :(
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pt wrz 24, 2010 8:49 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Wacusiu.... - nie rób nam tego - nie teraz, gdy czeka na Ciebie prawdziwy, własny dom!!!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: proszę walcz - dasz radę!!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :( :( :( :(

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pt wrz 24, 2010 9:06 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

mały czarnuszek, był super miziastym kociakiem :(

a teraz ciut lepszych wieści

czrna znajda, kastracik został dzis na wszelki wypadek zaszczepiony
ale na 99,9% to Morax :D
z biura wysznupalismy ,ze była znaleziony poprzednio na porcelanowej, a tam kiedys schronisko kastrowało koty pewnej pani
no i dostalismy info od człowieka który poprzednio Moraxa znalazł ,ze miał on koncówke ogona złamana kiedyś.
Ten tez ma :wink:
więc , huuurraaa Morax sie znalazł :ok:

no i u wacka ciut lepiej
tzn nie leci mu juz krew ciurkiem z nosa, ale nadal kicha i nie bardzo chce jeść
jak go zanosiłam z klatlki na kociarnie to strasznie płakał, on tam nie chce być :(

Pisałam dwa dni temu o ewentualnym domku dla Figarusi
domek jest z Nowego Sącza-naprawde dobrze brzmi
jedzie ktoś?
tym bardziej ,że Karlik tez ma propozycje sytałego domu w Sączu
i chciałybysmy jechac z oboma
może ktos ma jakiś pomysł

jutro do domu jedzie Maciuś-kciuki potrzebne

no i dzwoniła dzis pani o Iryska
i jesli nie da rady jutro perzyjechac to szukamy transportu do Gliwic
ja nie dam rady, mogłabym pewnie poznym wieczorem, ale nie poprowadze po ciemku

potrzebna tez bardzo pomoc transportowa dla Boenki-dla jednego z tymczasów jest szansa na don w Bytomiu-moze ktos mógłby pomoc?

froggy :1luvu:

agaPap-przeniose dzis kujawiaczka na tymczasy :wink:
widac kocio musi spac w łózku i juz

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt wrz 24, 2010 9:11 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Dziewczyny - wiem, że to głupie pytanie, ale nie ma żadnej szansy, żeby ktoś z Was wygarnął Wacusia na tydzień na DT, żeby go doleczyć, skoro wiadomo, że DS na niego na pewno czeka...? (Mała - chyba jeszcze czeka, mam nadzieję??? :ok: ) - bo to dla niego wielka szansa, a w schronie może mu się nie udać..... :( :( :(

nie jestem w stanie pomóc Wam w żaden sposób transportowo na Śląsku - ale jeśli możecie załatwić jakieś przewozy, ale np. kasa jest problemem, to postaram się w razie czego dorzucić...

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pt wrz 24, 2010 9:14 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

ech, przydałby sie Dt, ale jest z nimi max krucho
do domku na razie nie dzwoniłam znów, na prawde chwilowo nie wyrabiam
poza tym wczoraj byłam tak przerazona ta krwią ,ze nie chciałam tego kogos tez przerażac

Tania-lubie Twoje relacje schroniskowe :wink:

no i witajcie nowi-byc może dzis dwie nowe osoby zajrzą na forum ze świerzych wolontariuszy

Mała1

Post » Pt wrz 24, 2010 9:22 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Mała1 pisze:

agaPap-przeniose dzis kujawiaczka na tymczasy :wink:
widac kocio musi spac w łózku i juz

Musi pewnie że tak, dzisiaj spał przytulony do Pawła - już nie w nogach :mrgreen:

TŻ powiedział, że do Bytomia i do Gliwic może pojechać jako koci kierowca, tylko, że dopiero po niedzieli jak zjedzie z weekendu ze Świdnicy.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt wrz 24, 2010 9:40 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Halo i dzień dobry !
Jeeej ile tu się nadziało prze kilka dni!!!
Pamiętam czarnuszka bidnego w klatce - biegaj, biegaj sobie spokojnie z TM [*]

Co do wizyt w Bytomiu i Gliwicach - jeśli byłby transport TZ od AgaPap (ja niestety nie dysponuję) , mogę pomóc w sprawdzeniu domów i wydaniu kotów.
Inaczej będzie kiepsko z czasem, aby tam podjechać niestety...Ale w razie czego postaram się choćby tramwajkiem :) - szkoda byłoby domków....
Obrazek

Kot też człowiek

Mishila

Od: Śro kwi 14, 2010 16:50

Post » Pt wrz 24, 2010 13:22 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Jeśli chodzi o transport do Gliwic, czy do Bytomia, to mogę służyć za kierowcę w sobotę przed południem, lub w niedzielę przed południem. Chciałabym jednak żeby ktoś jechał ze mną i z kotem.

Nov@

Od: Pon maja 11, 2009 8:13

Post » Pt wrz 24, 2010 17:53 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

ale propozycjii :mrgreen: :1luvu:
dziekuję bardzo

w sprawie Boenkowej-Bytomowej najlepiej niech ona sie wypowie

Udało mi się dziś już wyprawić Iryska do normalnego życia :D
Jego nowej Pani udało się na dziś załatwić transport
domek bardzo fajny, w Gliwicach
:piwa:
trzymajmy kciuki za dobre sprawowanie chłopaka, w każdym razie od razu wlazł w schronisku na ,,swoje przyszłe kolana,, :wink:
to dzieki waszym ogłoszeniom :1luvu:

Wacek natomiast znów krwawił z noska, mocno :cry:
znów jest w małej króliczej klatce
strasznie się martwię

jutro Maciuś, 8latek po zmarłym wyrusza dzięki mirandaa i tangerine do swojego nowego domu
i ślepaczki jadą na konsultację

trzymajcie kciuki

Mała1

Post » Pt wrz 24, 2010 18:14 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Biedny Wacuś!

Aga_Marlena

Od: Sob maja 29, 2010 19:10

[poprzednia][następna]