Jestem Zorek a to jest Pulpecik i Malutka :) cz. IX

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 21, 2010 19:49 Re: Jestem Zorek a to jest Pulpecik i Malutka :) cz. IX

Też przeżywałam pierwszy zastrzyk - a najgorszy był oczywiście ten dany Rychowi, też zwiał z igłą ;)

A Oliwka na pewno zna Urinowet Cat, bo u nich kupuję i chyba nawet przywoziła mi do Lubonia. Pewnie miała chwilowe zamglenie :lol:

Idę namawiać rude na kuwetę ...
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto wrz 21, 2010 19:57 Re: Jestem Zorek a to jest Pulpecik i Malutka :) cz. IX

ja Cię podziwiam z tymi zastrzykami. ja się nie odważę, ale na szczęście mam tż od tego 8)
dziwne, że Oliwka nie skojarzyła Urinovetu, skoro to ona nam go polecała jakiś miesiąc temu i jeszcze z szafki wyciągała :lol: hmm.. ale też go polecam, od ostatniego cewnikowania go dajemy, ale sam nie chce pić, podaję rozpuszczony w mleku strzykawką codziennie rano. póki co, jestem zadowolona ;)
Uropet daję za to wieczorem. jak podetknę pod pyszczek to wyliże, ale jak go nie przytrzymam to ucieka.
Aśku bądź twarda! struwity to niełatwy przeciwnik :evil:
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Śro wrz 22, 2010 6:58 Re: Jestem Zorek a to jest Pulpecik i Malutka :) cz. IX

Avian pisze:Też przeżywałam pierwszy zastrzyk - a najgorszy był oczywiście ten dany Rychowi, też zwiał z igłą ;)

A Oliwka na pewno zna Urinowet Cat, bo u nich kupuję i chyba nawet przywoziła mi do Lubonia. Pewnie miała chwilowe zamglenie :lol:

Idę namawiać rude na kuwetę ...

Oooo to zaczynałaś od Rycha :wink:
Ja to wczoraj miałam większy strach w oczach niż Pulp - bo Pulp się po prostu obraził :twisted:
W poniedziałek i wczoraj też wetka miała niezły natłok, więc najwidoczniej nie skojarzyła tego specyfiku - dziś jej powiem, że napewno ma to w szafce :lol:
Jak tam Rude? Potulnie poszło siusiać?

catawba pisze:ja Cię podziwiam z tymi zastrzykami. ja się nie odważę, ale na szczęście mam tż od tego 8)
dziwne, że Oliwka nie skojarzyła Urinovetu, skoro to ona nam go polecała jakiś miesiąc temu i jeszcze z szafki wyciągała :lol: hmm.. ale też go polecam, od ostatniego cewnikowania go dajemy, ale sam nie chce pić, podaję rozpuszczony w mleku strzykawką codziennie rano. póki co, jestem zadowolona ;)
Uropet daję za to wieczorem. jak podetknę pod pyszczek to wyliże, ale jak go nie przytrzymam to ucieka.
Aśku bądź twarda! struwity to niełatwy przeciwnik :evil:

No ja muszę sama sobie z tym poradzić, ale moja siostra też gdy miała swojemu królikowi dawać zastrzyki, to wysłużyła się swoim tż :twisted: Ale wcale się nie dziwię - ja na samą myśl o przebiciu Pulpetkowej skórki mam stracha :roll:
Walczymy, nawet jak ktoś tu stawia opór :twisted:

Urowet dalej jest bleeeee. Dziś z rana łatwiej było mi dać mu zastrzyk niż wpakować pastę do pychola :twisted:
I był sik :D Ale chcemy jeszcze 8) :lol:

Mereth

Od: Pon paź 01, 2007 10:43

Post » Śro wrz 22, 2010 7:08 Re: Jestem Zorek a to jest Pulpecik i Malutka :) cz. IX

Cześć! :D

Ja wolę jak ciocia Avian przyjedzie moim kotom zastrzyki dawać. :D
Nie dziwię się Asiu, ze się boisz. Mnie też to ciężko idzie, a tyle razy już robiłam. :roll:

Ile kosztuje badanie moczu na Wojska, bo chyba Czarnej będę łapać?
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Śro wrz 22, 2010 7:23 Re: Jestem Zorek a to jest Pulpecik i Malutka :) cz. IX

Cześć Słoneczka! Witaj Asiulek! Jak tam?
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro wrz 22, 2010 7:27 Re: Jestem Zorek a to jest Pulpecik i Malutka :) cz. IX

Hej kumple :D
Pulpi, jak się czujesz?
Nasze rude nasikało - na korytarzu :evil:

Gagat zniesmaczony
Obrazek

Avian

Post » Śro wrz 22, 2010 7:41 Re: Jestem Zorek a to jest Pulpecik i Malutka :) cz. IX

maggia pisze:Cześć! :D

Ja wolę jak ciocia Avian przyjedzie moim kotom zastrzyki dawać. :D
Nie dziwię się Asiu, ze się boisz. Mnie też to ciężko idzie, a tyle razy już robiłam. :roll:

Ile kosztuje badanie moczu na Wojska, bo chyba Czarnej będę łapać?

Cześć :D

No ja się przyznam, że w pierwszej chwili jak pojawiło się hasło zastrzyk w domu, to pomyślałam w szale paniki o Izie :oops: , ale z drugiej strony kawałek do mnie ma i nie byłam pewna czy dałaby radę z czasem tak do mnie podjeżdżać, ale za drugim razem poszło lepiej niż wczoraj, więc jestem póki co, dobrej myśli :wink:

Widzisz, nawet nie wiem ile kosztuje badanie :roll: Ja w niedzielę płaciłam za wizytę, cewnikowanie, leki i badanie moczu razem i nie wiem ile samo badanie, ale dziś będę u nich, to się spytam :wink:

kalair pisze:Cześć Słoneczka! Witaj Asiulek! Jak tam?

Hej :D
Zimno strasznie na dworzu, ale mamy słoneczko :D
Pulpik wysiusiany rano, zastrzyk zaaplikowany, pasta też mimo stawiania oporu :wink:

Avian pisze:Hej kumple :D
Pulpi, jak się czujesz?
Nasze rude nasikało - na korytarzu :evil:

Gagat zniesmaczony

Gagat, nie wkurzaj się na niego. Ja też jak mi się chciało siadałem wszędzie gdzie popadło, tylko nic nie leciało :oops: :oops:
Duża mnie w kark kłuje :roll: I jeszcze jedno - nie znoszę tej pasty bleeee. I trochę mam pyszczek nią umorusany :roll: Jak ja się z takim pyszczkiem światu pokażę? :roll:
Pulpi

Mereth

Post » Śro wrz 22, 2010 8:12 Re: Jestem Zorek a to jest Pulpecik i Malutka :) cz. IX

Z Mrumena leci, oj leci - całe litry :roll:
Bo on tak dwa dni potrafi zbierać :evil:

Gagat
Obrazek

Avian

Post » Śro wrz 22, 2010 21:09 Re: Jestem Zorek a to jest Pulpecik i Malutka :) cz. IX

Avian pisze:Z Mrumena leci, oj leci - całe litry :roll:
Bo on tak dwa dni potrafi zbierać :evil:

Gagat

Biedny Rudy :roll:

MaryLux pisze:bry

Hej Mary z Ineczką.

A my właśnie wróciliśmy z lecznicy - wieczorami trochę się jednak trzeba naczekać. Ale za to widziałam małe rudziątko no i czarnego dostojnego kota i się zadurzyłam w nim totalnie :oops:
10letni kocur, niestety wychodzący, ale był większy niż Zorek i miał piękne duże oczy :1luvu: :1luvu:

Pulpetek dziś dostał tylko leki, kontrola w niedzielę a do jej czasu oprócz nospy czeka mnie jeszcze podawania raz dziennie antybiotyku oczywiście w formie zastrzyku :roll:
No ale wolę tak, niż żeby Pulpka codziennie wozić do lecznicy, bo mi się chłopak stresuje. Owszem jak już jest w środku, to siedzi spokojnie i wszystkich olewa spojrzeniem, ale stresuje się w domku - dziś jak wróciłam z pracy, schował się w kanapie - bał się, że znowu do weta ( jak widać, ma chłopak przeczucie :twisted: )

Mereth

Post » Czw wrz 23, 2010 6:58 Re: Jestem Zorek a to jest Pulpecik i Malutka :) cz. IX

Biedny Pulpiś.
Cześć poranne kotusie i Asiu! :1luvu: Miłego dzioneczka!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw wrz 23, 2010 7:10 Re: Jestem Zorek a to jest Pulpecik i Malutka :) cz. IX

Hej chłopaki i dziewczyny :D

Jak się czujesz Pulpetku?
Dzisiaj Mru jedzie do weta, pewnie tez odstoimy w kolejce ...
Obrazek

Avian

Post » Czw wrz 23, 2010 7:23 Re: Jestem Zorek a to jest Pulpecik i Malutka :) cz. IX

Witam! :D
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Czw wrz 23, 2010 7:47 Re: Jestem Zorek a to jest Pulpecik i Malutka :) cz. IX

kalair pisze:Biedny Pulpiś.
Cześć poranne kotusie i Asiu! :1luvu: Miłego dzioneczka!

Hej Bożenko :D
Jak jest słoneczko, jest dobrze :wink:

Ano biedny, szkoda, że on tak się wyrywa, bo nie mogę mu spokojnie dać zastrzyku :roll:
Dziś chyba Nospę podam mu w tabletce, razem z pastą wstrzyknę strzykawką do buziola, bo później jeszcze antybiotyk, który muszę mu podać :twisted:

Avian pisze:Hej chłopaki i dziewczyny :D

Jak się czujesz Pulpetku?
Dzisiaj Mru jedzie do weta, pewnie tez odstoimy w kolejce ...

Hej Gagatki 8)
Wczoraj było dużo ludzi, ale p. Oliwia była sama, więc wszystko dłużej trwało. Akurat trafiłam prawie na same psy i w dodatku same wielkie :lol: :lol:

maggia pisze:Witam! :D

Hej Madziu :D

Później zajrzę, zaraz muszę iść na jakieś durne szkolenie :evil:

Mereth

Post » Czw wrz 23, 2010 9:18 Re: Jestem Zorek a to jest Pulpecik i Malutka :) cz. IX

Inusia dziś dostanie kuja. Urodzinowego :evil:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

[poprzednia][następna]