K-ów, po staremu, masa kotów, mało kasy ....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 22, 2010 12:06 Re: K-ów, interwencja pod Bochnią, potrzebne psie budy!

bardzo mi przykro...
[*][*][*]

czy on mial wypadek? :(
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Śro wrz 22, 2010 12:38 Re: K-ów, interwencja pod Bochnią, potrzebne psie budy!

biedny, takie maleństwo... przykro mi...[']
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Śro wrz 22, 2010 13:19 Re: K-ów, interwencja pod Bochnią, potrzebne psie budy!

Strach tu do was zaglądać :(
Nie znam Platynki, ale wiem, jak wygląda dorosły, kilogramowy dorosły kot :( . Czy przeciw tej pani nie można wytoczyc oskarżenia z powództwa cywilnego ewentualnie złożyć zawiadomienia o przestępstwie ( druga wersja korzystniejsza, tylko nie wiem, czy się kwalifikuje). W końcu dręczyła zwierzę, a usuwanie pazurów jest zabronione. Kotu to nie pomoże, ale jak się pani troche utrudni życie, to może zapamieta i kolejnego kota nie weźmie.
Kolejna sprawa to te nowe armaturki. Wyłapac mogę, ale przechować absotutnie nie mam gdzie ( mój dom odpada ze względu na grzyba, którego łapią WSZYSTKIE przebywające u mnie maluchy, poza tym mam 6 tymczasów i zero adopcji, więc sytuacja troche napięta :mrgreen: . W "przechowalni" przebywa obecnie Puzel i czeka na konsultację okulistyczną w przyszłym tygodniu, na dniach przyjeżdzają trzy maluchy z działek z RZeszowa, bo nikt z miejscowych nie chciał mi pomóc. :( ). A one mają jeszcze szanse na oswojenie...Srebrny i pingwinek, drugi srebrny przepadł...

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Śro wrz 22, 2010 13:37 Re: K-ów, interwencja pod Bochnią, potrzebne psie budy!

Tweety pisze:
Odnośnie Platynki - kotka waży ok ....900 gramów :evil: Ona ma dwa lata. Jest nieszczepiona, nieodrobaczana, nieciachnięta i ma usunięte pazury, bo drapała meble, ma mega biegunkę i wygląda jak cień kota :evil: W dodatku cień kosmicznie przerażony. Kocurek, którego też porzucili z nią jest przynajmniej miziankowy ale tez w fatalnym stanie. Natomiast ukochana koteczka ma wszystko co powinna, pazurki też i robi tam za królewnę, podobnie jak jej pani, której zadaniem jest leżeć i pachnieć :evil: A ja śmiałam tam dzwonić i denerwować paniusię pytaniami o wywiązanie się z umowy i sterylkę. I mąż jej później nie mógł uspokoić, bo chyba, ku..a, miała wapory albo dostawała globusa. Po dzisiejszym dniu to chyba mnie szlag zaraz trafi :evil: Aha, i przywiozła Platynkę banda śmierdzących narkomanów (zwłaszcza, że to była siostra Zowisi :roll: ). Co za poj..by nie ludzie??!!

Tweety, przeredaguje jakoś ten wpis , bo ja z niego wyczytałam, że Platynce zrobiła to siostra Zowisi i że od niej do was przywiozła kota banda narkomanów :mrgreen: . Aż zadzwoniłam do Zowisi i pomogła mi tekst zinterpretować :) . Chyba że to ja z powodu grypy, mam problemy z percepcją a tekst jest ok, co również biorę pod uwagę.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Śro wrz 22, 2010 13:50 Re: K-ów, interwencja pod Bochnią, potrzebne psie budy!

teksty i fotki do ogłaszarek wysłane..
bardzo proszę o wrzucenie na pierwszą stronę..
bardzo dziękuję..

MAM NA IMIĘ AGATKA
Mam około 4 miesięcy i jestem bardzo ciekawym życia kotkiem. Wszystko mnie interesuje, wszędzie zaglądnę i wszystkim chciałabym się bawić. Jestem jeszcze troszkę płochliwa, ale szybko się uczę, bo mam wiele chęci do życia. Jestem drobną, ładną biało-burą koteczką. Zaszczepioną i odrobaczoną. Jeśli chcesz mnie przygarnąć, zadzwoń proszę do mojego tymczasowego opiekuna: tel. 600 905 923.
Obrazek

MAM NA IMIĘ LEON
Mam około 4 miesięcy i jestem bardzo spokojnym kotkiem. Troszkę boję się człowieka, bo urodziłem się pod blokiem, a tam nie było bezpiecznie. Ale jak już usiądę na kolankach, to będę na nich bardzo grzecznie siedział. Jestem zaszczepiony, odrobaczony. Mam duży apety i szybko rosnę. Jestem ślicznym szaro-burym kotkiem.
Jeśli chcesz mnie przygarnąć, zadzwoń proszę do mojego tymczasowego opiekuna: tel. 600 905 923.
Obrazek
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Śro wrz 22, 2010 15:05 Re: K-ów, interwencja pod Bochnią, potrzebne psie budy!

zapraszam serdecznie na dwa bazarki.. dla Leona i Agatki..

bazarek nr 1: fotografie z andaluzji..
viewtopic.php?f=20&t=117518&p=6440365#p6440365

bazarek nr 2: naklejki z kotkami (na folii transparentnej, można nakleić na samochód, gdziekolwiek)..
viewtopic.php?f=20&t=117519&p=6440434#p6440434
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Śro wrz 22, 2010 19:42 Re: K-ów, interwencja pod Bochnią, potrzebne psie budy!

Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Czw wrz 23, 2010 11:11 Re: K-ów, interwencja pod Bochnią, potrzebne psie budy!

BarbAnn pisze:markopolowe koty są tutaj
http://picasaweb.google.com/10072049192 ... PanaMarka#

Marek, jako że Basia jako ten jeleń odpracowała ciężką robotę za Ciebie i zebrała zdjęcia Twoich tymczasów do kupki to wyślij tego linka i opisy kotów do osób ogłaszających. Oczywiście pod warunkiem jeżeli chcesz aby ogłaszały

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw wrz 23, 2010 11:41 Re: K-ów, interwencja pod Bochnią, potrzebne psie budy!

Tweety pisze:
BarbAnn pisze:markopolowe koty są tutaj
http://picasaweb.google.com/10072049192 ... PanaMarka#

Marek, jako że Basia jako ten jeleń odpracowała ciężką robotę za Ciebie i zebrała zdjęcia Twoich tymczasów do kupki to wyślij tego linka i opisy kotów do osób ogłaszających. Oczywiście pod warunkiem jeżeli chcesz aby ogłaszały

W opisie informację o szczepieniach/odrobaczeniach/kastracjach i koniecznie dane kontaktowe.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Czw wrz 23, 2010 11:45 Re: K-ów, interwencja pod Bochnią, potrzebne psie budy!

czy ktoś ma w wodzie tekst do burych podsikiwaczek tj. lubelszczanek, ten który był w Waszej kociej książeczce na pikniku? był super i chętnie oparłabym się na nim, chyba że gdzieś jest w necie - w ogłoszeniach,
podejrzewam że Marcysia nie jest szczęśliwa, Celina ją cały czas bije, rzuca się na nią, a teraz już nawet uniemożliwia Marcysi przyjście wieczorem do łózka, jak miała to od 3 miesięcy w zwyczaju, ostatnio coś opętało Wikę i sika Marcysi do pontonu (oczywiście wtedy gdy Marcysia w nim sobie leży, a spędza tam całe dnie bo gdy tylko wyściubi nosek to dostaje lanie od Celiny), co Marcysię bardzo irytuje i wcale jej się nie dziwię :| ehhh
Ostatnio edytowano Czw wrz 23, 2010 11:56 przez Tunisia, łącznie edytowano 1 raz

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Czw wrz 23, 2010 11:47 Re: K-ów, interwencja pod Bochnią, potrzebne psie budy!

Tunisia pisze:czy ktoś ma w wodzie tekst do burych podsikiwaczek tj. lubelszczanek, ten który był w Waszej kociej książeczce na pikniku? był super i chętnie oparłbym się na nim, chyba że gdzieś jest w necie - w ogłoszeniach

Ten? http://allegro.pl/trzy-kotki-do-pokocha ... 58987.html

W wordzie niestety go nie mam, bo padł mi dysk :(.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Czw wrz 23, 2010 11:57 Re: K-ów, interwencja pod Bochnią, potrzebne psie budy!

ok , dziękuję

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Czw wrz 23, 2010 19:40 Re: K-ów, interwencja pod Bochnią, potrzebne psie budy!

Grafik dyżurów weekendowych na Kocimskiej na październik:

1 weekend miesiąca 02./03.10.:
sobota rano - kasumi
sobota wieczór - miszelina (w zastępstwie przyjdzie nowa koleżanka,
jak znajdzie wąta :wink: )
niedziela rano - milu
niedziela wieczór - quenn_ink

2 weekend miesiąca 09./10.10.:
sobota rano - ?
sobota wieczór - ?
niedziela rano - ?
niedziela wieczór - ?

3 weekend miesiąca 16./17.10.:
sobota rano - kasumi
sobota wieczór - ?
niedziela rano - milu
niedziela wieczór - miszelina

4 weekend miesiąca 23./24.10.:
sobota rano - Kinga Warmijska
sobota wieczór - Małgosia ?
niedziela rano - Kinga warmijska
niedziela wieczór – miszelina

5 weekend miesiąca 30./31.10.:
sobota rano - miszelina
sobota wieczór - miszelina
niedziela rano - miszelina
niedziela wieczór – miszelina

W dalszym ciągu do obsadzenia CAŁY drugi weekend oraz trzecia sobota miesiąca wieczór. Proszę o zgłoszenia!!!!

EDIT: czy można prosić o aktualizację pierwszego postu?
Ostatnio edytowano Pt wrz 24, 2010 4:45 przez miszelina, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw wrz 23, 2010 20:06 Re: K-ów, interwencja pod Bochnią, potrzebne psie budy!

Przyjdę 10.10 w nd wieczorem.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Czw wrz 23, 2010 20:07 Re: K-ów, interwencja pod Bochnią, potrzebne psie budy!

Witam, :D
koleżanka znalazła wąta (ścisłej, kosma_shiva, dobra dusza, podrzuciła).
Mogę być 2 wieczór, 9 rano i wieczór, po odbyciu przeszkolenia (kiedyśtam, byle przed 2)

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

[poprzednia][następna]