dagmara-olga pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=117346
może jest wśród nas ktoś z Oleśnicy / Ostrzeszowa / Sycowa?
ma ktoś jakiś pomysł? widzę że dziewczyna tam sama ....
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
dagmara-olga pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=117346
może jest wśród nas ktoś z Oleśnicy / Ostrzeszowa / Sycowa?
mawin pisze:I jak Mikołajek się czuje?
jessi74 pisze:dagmara-olga pisze:jasne, przy bezwysiękowym - rzadziej spotykanym nie ma wysięku = płynu.
ale jakie badania? Bo testy elisa nie dają pewności.
Test ELISA wykrywa obecność przeciwciał koronawirusa w organizmie kota. Wynik pozytywny oznacza, że kot wcześniej został narażony na działanie koronawirusa i wytworzył przeciwciała. Jeśli test wyszedł negatywny, oznacza to, że kot nie miał styczności z koronawirusem.
Niskie miano wskazuje na małą zawartość przeciwciał koronawirusa w organizmie kota, natomiast wysokie miano na ich dużą zawartość. Zdrowy klinicznie kot z wysokim mianem jest niekoniecznie bardziej narażony na zachorowanie na FIP bądź zostanie nosicielem, niż kot, który posiada niskie miano. Jednakże nie oznacza to również, że jest mniej narażony na zachorowanie na FIP w przyszłości.
Należy jednak pamiętać, że swoistość diagnostyczna testu ELISA wynosi ok 50%, co czyni go praktycznie bezużytecznym w diagnozie.
Jedyną drogą na potwierdzenie wystąpienia FIP jest wykonanie biopsji tkanek.
dowiem się jakie dokładnie, natasza25 też chyba wie jakie, więc jak tu zajrzy to napisze, na pewno nie test Elisa, on wskazuje na obecność koronowirusa ogólnie w organizmie
mawin pisze:te badanie na FIP to poziom przeciwciał przeciw koronawirusom plus dodatkowe oznaczenia czyli jeśli się nie mylę stosunek algumi do globulin i jeszcze jakieś , musiałabym zobaczyć na starych wynikach. jeśli miano przeciwciał jest poniżej 1:400 i dodatkowe wskaźniki też nie wskazują na FIP to FIP jest wykluczony i trzeba szukać innej przycyzny. jeśli jednak będzie batrdzo wysokie miało przeciwciał i dodatkowe oznaczenia także wskażą na FIP to niestety na 99% to będzie FIP.
Na FIP nie robi się testów paskowych bo to nie ma sensu przy podejrzeniu FIP.
Jessi trzymam kciuki aby test wyszedł ujemnie
Gibutkowa pisze:Pozwolę sobie pospamować:
PILNIE POTRZEBNY DOM DLA FILEMONKA! viewtopic.php?f=13&t=114873&p=6443147#p6443147
jessi74 pisze:jak zwykle finansowe podsumowanie miesiąca - w lecznicy u dr Marszałek mamy rachunek ponad 600zł![]()
dzięki Waszej pomocy bazarki dagamary olgi, turkawki, Agness78 i dwóch osób które pragna pozostać anonimowe , udało nam sie na bieżąco finansować lecznie kotków i spłacić poprzedni miesiąc![]()
łącznie wydatków było ponad tysiąc złotych i wszystko udąło nam się spłacić
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
teraz tylko te 600zł![]()
trochę nas przerastają te wydatki pomimo wszystkomusimy ograniczyć pomoc , bo z takimi dużymi wydatkami nie możemy być zdane na wpłaty bazarkowe
Thorkatt pisze:jessi74 pisze:jak zwykle finansowe podsumowanie miesiąca - w lecznicy u dr Marszałek mamy rachunek ponad 600zł![]()
dzięki Waszej pomocy bazarki dagamary olgi, turkawki, Agness78 i dwóch osób które pragna pozostać anonimowe , udało nam sie na bieżąco finansować lecznie kotków i spłacić poprzedni miesiąc![]()
łącznie wydatków było ponad tysiąc złotych i wszystko udąło nam się spłacić
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
teraz tylko te 600zł![]()
trochę nas przerastają te wydatki pomimo wszystkomusimy ograniczyć pomoc , bo z takimi dużymi wydatkami nie możemy być zdane na wpłaty bazarkowe
ja taki niesmiały pomysł MAKULATURA
ja jestem wielka fanką, bo od 6 lat zbieram w szkole na potrzeby kotów pani Hanki i inne akcje charytatywne. Teraz jest naprawdę fajna cena - nawet 30 gr za kg. Gazety i czasopisma kolorowe są naprawde ciężkie. kto tam ma możliwości uskładać w pracy. gdyby ktoś chciał podrzucić do mnie w ok. Jana Pawła lub do szkoły przy Stalowowolskiej, to ja mogę potem spieniężyć dla wrocawskich kotkw. Dla przykładu - ostatnio dostaliśmy 4 duże kartony z ulotkami, kilka reklamówek z gazetami = ok.200 kg = ok.60 zł.
dagmara-olga pisze:powiem mojej mamie, będzie zbierać wszystkie okoliczne gazety z kauflandui nie tylko!
powaznie, jak coś się uzbiera, dam znać
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 52 gości