ŚLĄSK ..ciezarowka z parapetu-Malutka miala wypadek buuu :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 05, 2010 14:57 Re: ŚLĄSK ..ciezarowka z parapetu-ŚWIERZB ????

Pies wczoraj staranował mi malutką Bryze.Stanął na niej jak spała.Ledwo ją wyciągłam w ostatniej chwili.
Chyba nie jest połamana ale potłuczone ma chyba 2 nogi przednia i tylną.Jestem załamana.Ruszalam łapki nie piszczy jak sie ja dotyka ale lekko kuleje.Wiec wogole przestala sie przemieszczać.
Karmie ja z butelki mlekiem dla kociąt zeby sie ogrzewała.Ma apetyt ale trzeba jej przypominac ze ma jesć.
Siku i kupe robi normalnie(nie piszczy przy tym) ale ciagle śpi.Dałam jej termofor zeby jej cieplo bylo.

Czekam do jutra bo wet dzis i tak jest zamkniety i pojde jak jej stan sie nie poprawi. BUuuuu

Do klatki ja dałam bo ma czasami napad i zaczyna chodzić.Nie chce zeby cos jej sie jeszcze stalo.

Obrazek
Obrazek

Moje malenstwo. :cry: Chole... pies same kłopoty przez niego .
Puśka Dex Natasza Patryk Gizmo Bryza Kropka ..pies Borys i królik Lolek

wercia

Od: Czw paź 13, 2005 8:32

Post » Nie wrz 05, 2010 17:55 Re: ŚLĄSK ..ciezarowka z parapetu-Malutka miala wypadek buuu :(

Będzie dobrze z małą :ok:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Nie wrz 05, 2010 20:05 Re: ŚLĄSK ..ciezarowka z parapetu-Malutka miala wypadek buuu :(

Po 24 h od wypadku jest lepiej.Sama zjadla i wypila mleko.Wysikala sie i znowu polozyla sie spać.Spi na termoforze.2 lapek nie chce obciazac.Ale moze to i lepiej ze ja troszke boli niz by mila to nadwyrężać i biegać.Zobaczymy jutro co i jak .Niechcialabym od razu bo weterynarzach biegac bo gotówki 0 zł a jej sie poprawia.Ale jak bd rano żle to pójdziemy powiekszać dług.A co mi tam ... kot na 1 miejscu.

wercia

Post » Nie wrz 05, 2010 20:55 Re: ŚLĄSK ..ciezarowka z parapetu-Malutka miala wypadek buuu :(

Trzymam kciuki, żeby szybko doszła do siebie. Jeden z moich parkingowców-śmietnikowców jakiś czas temu okulał, w ogóle nie stawał na 1 łapie, myślałam, że złamana i liczyłam się z tym, że będę go musiała złapać i zanieść do weta, jeśli się nie poprawi (złapanie trudne do wykonania bardzo), ale powoli się poprawiało i po 5 dniach nie było śladu po kontuzji. Mam nadzieję, że z malutką też tak będzie.
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Nie wrz 05, 2010 23:45 Re: ŚLĄSK ..ciezarowka z parapetu-Malutka miala wypadek buuu :(

Wstała sama sie darła o jedzonko .. Jak ja sie ciesze ... uhhh kamien z serca jutro musi byc tylko lepiej.

EDIT:Pije mleko z cyca Kropki ufffff chyba jest lepiej bo ma apetyt a to mnie martwiło.
Ojciec mi powiedział ze z nimi gorzej niz z dziecmi (nie mam dzieci) wiec moze ma racje :kotek:

Z przed 2 dni ,,,, on ja zdeptał taki burak z niego wrrrrrrrrrrrr
Obrazek

wercia

Post » Pon wrz 06, 2010 13:16 Re: ŚLĄSK ..ciezarowka z parapetu-Malutka miala wypadek buuu :(

Ale oni słodcy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt wrz 17, 2010 16:49 Re: ŚLĄSK ..ciezarowka z parapetu-Malutka miala wypadek buuu :(

U nas wszystko wporządku.Koty sie zaczęły dogadywać.Kropka zaczyna przybierać na wadze.Miałam jej szukać domu ale jest coraz lepiej więc nie ma mowy o nowym domku.Bryza tez zostaje.Na dzis mamy 7 ułożonych kotków :)

ps.Nic nowego u nas nie ma narazie.Troche dziwnie zawsze nowe koty a tu cisza.. mam nadzieje ze nie przed burzą.

wercia

Post » Pon wrz 20, 2010 22:56 Re: ŚLĄSK ..ciezarowka z parapetu-Malutka miala wypadek buuu :(

7 to liczba doskonała :D :ok:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Wto wrz 21, 2010 17:09 Re: ŚLĄSK ..ciezarowka z parapetu-Malutka miala wypadek buuu :(

Haha tak 7 to piekna liczba szczęsliwa :) ... ponoć ... hmmmm Szukam dalej pracy jako sprzedawca kasjer .. nawet sie zapisałam na kurs jako sekretarka wrrrr byle by mnie wybrali.Inaczej bd musiała emigrowac do Angli (kolega szuka mi roboty)

Bd sie ubiegac o zasiłek dla bezrobotnych bo u nas w Jastrzebiu jakos ciezko o robote ehhhh.Juz byłam wszedzie i nico nicooooo Albo nie aktualne albo w h..... lecą .. szkoda gadać.

Tak sie zaoferuje bo mam mleko dla małych kotków klatke termofor i duzo czasu.Jakby ktos mial jakies maluszki do wykarmienia to ja chetnie bo sie ostatnio czuje niepotrzebna i to tak fest buuu

Dzis wyprałam Patryczka bo smierdział piwnicą .Szkoda ze nie mam kamery to bym wiedziała kaj on łazi.

wercia

Post » Wto wrz 21, 2010 17:38 Re: ŚLĄSK ..ciezarowka z parapetu-Malutka miala wypadek buuu :(

A jak maleńka Bryza?

Powodzenia w szukaniu pracy :ok:

Alyaa

Post » Wto wrz 21, 2010 17:50 Re: ŚLĄSK ..ciezarowka z parapetu-Malutka miala wypadek buuu :(

Malutka Bryza jest cudowna tylko trzeba ją ciągle nosic na rękach przez 24 h bo inaczej sie drze .Hmmm niewiem czemu taka jest .
I drugi malutki problem to ona nie rosnie i jest wielkości kotka 1 mc.( ma prawie 3)A jest w 100 % zdrowa.Karzelek???
Albo innego ojca miała bo ja już niewiem czemu taka malutenka jest.A rozwija sie super nawet po tym zadeptaniu przez Borysa sie podniosla.Tylko czemu ona taka malutka jest?Wygląda jak kotek ale taki jakis pomniejszony :( Dalej w domu ważamy żeby jej nie zdeptac bo ledwo to widać .. buuuuu

Zdjęcia wstawie jak aparat naładuje.

wercia

Post » Pt paź 22, 2010 9:47 Re: ŚLĄSK ..ciezarowka z parapetu-Malutka miala wypadek buuu :(

Co słychać? Jak kociaste?
Udało się znaleźć pracę?

Alyaa

Post » Wto sty 31, 2012 14:56 Re: ŚLĄSK ..ciezarowka z parapetu-Malutka miala wypadek buuu :(

:?:
co tu taka cisza zapdła :roll:
Jak kicia sie czuje ?
znalazłaś pracę ?
ObrazekObrazek

rene010

Od: Pt cze 05, 2009 22:06

Post » Wto sty 31, 2012 15:00 Re: ŚLĄSK ..ciezarowka z parapetu-Malutka miala wypadek buuu :(

Kotka zdrowa juz ma ponad roczek. Nio mialam dosc dlugo ale mnie zwolnili ...

Watek umarl smiercia naturalna.

Tu sa moje tymczasy
viewtopic.php?f=1&t=138230 mala pobita kotka
viewtopic.php?f=1&t=137016 maly dominik vel czesiek

wercia

[poprzednia]