Witamy-willkommen-welcome u Emila i Lilly-samo zycie :o)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto wrz 21, 2010 8:53 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly- jest mi lekko

:-( To jest scheiße! Jednak mlotek pozostaje.

Zamiast myslec o nim, musze pracowac, ale coraz czesciej sie lapie na glupim patrzeniu z okna... Dajcie mi rozumu!

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Wto wrz 21, 2010 8:56 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly- jest mi lekko

Ano tak, ale nic to - wyżyję się trochę :wink:
A Ty sobie pobujaj w obłokach, należy Ci się!

A tak a propos niemieckiego - nie piszecie teraz przez 2 s?
Kiedyś słyszałam, że mieli zlikwidować ß.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto wrz 21, 2010 9:03 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly- jest mi lekko

Bo nie wiadomo kiedy z nich spadne, nie? :mrgreen:

Tak, masz racje. W wielu wypadkach tez jest zlikwidowane, ale nie we wszystkich. To teraz zalezy od wyjatkow i literek, ktore stoja przed "ß". Jak jest krotka wymowa pisze sie "ss", jak dluga to "ß". N. p. Schießen a Fass. Wymowa jest inna.

SecretFire

Post » Wto wrz 21, 2010 9:10 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly- jest mi lekko

Vielen dank! :ok:

Erin

Post » Wto wrz 21, 2010 9:23 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly- jest mi lekko

Für das nicht, Süsse!

SecretFire

Post » Wto wrz 21, 2010 9:28 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly- jest mi lekko

Secret - a mnie tak przy okazji głosowania na Pakcie przyszło do głowy, żeby Ci zaproponować przystąpienie do Czarownic :wink:
Co Ty na to?
Zasady pewnie znasz a jak nie to sobie poczytaj pierwsze posty na wątku - myślę, że pasowała byś jak ulał :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto wrz 21, 2010 9:46 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly- jest mi lekko

O tak, Dorotka by się nadawała bardzo :ok:

Erin

Post » Wto wrz 21, 2010 10:09 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly- jest mi lekko

Przymiary juz robilam dwa lata temu i jakos bylam za niesmiala, bo u Was tam takie wysokie poziomy dzialaja i wiekszosci nie rozumiem. Teraz jestem czlonkiem Funduszu Pokrzywkowego i pomagam oprocz tego Mirka_t (trzy adopcje) i jak ktos ma wielka potrzebe. No i Ania kochana moze liczyc zawsze na mnie. Wiecej by moje wydatki troche przeroslo. Jak bede wiecej zarabiac kiedys, to jeszcze raz rozmysle. Wtedy tez jeszcze dochodzilo, ze nie wiedzialam, jak pieniadze przesylac. Teraz juz sie nie boje poleconym listem robic przesylki.
Cos mi sie wydaje, ze mnie wszedzie pelno, az za pelno... :oops: Ale tez czuje sie tu jak w drugim mieszkaniu i to mi robi dobrze, bo wiem, ze nie jestem sama.
:1luvu:

P. S.: Ok, w Pokrzywkowy pierwsza wplata pojdzie w pazdzierniku...to tylko tak dla kompletnosci i prawidlowosci, bo nie klamie :-)

SecretFire

Post » Wto wrz 21, 2010 10:12 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly- jest mi lekko

Zastanów sie jeszcze :wink:
Minimalna składka 5 zeta na miesiąc czyli 60 PLN na rok a towarzystwo pierwsza klasa i satysfakcja gwarantowana 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto wrz 21, 2010 10:20 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly- jest mi lekko

Przypomniałyście mi właśnie o składce za wrzesień - dziękuję, bo pewnie bym zapomniała :roll:

Secret, co się Tobie nie podoba w patrzeniu w okna i snuciu marzeń? :wink: Coś mi się wydaje, że racjonalność w "tych" tematach nie pomaga :wink: Sobota zapowiada się Tobie bardzo ciekawie :ok:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Wto wrz 21, 2010 10:25 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly- jest mi lekko

SecretFire pisze: :-( To jest scheiße!

Scheiße to zaraz mi weszło do łba. :oops:

mmk pisze:Secret, co się Tobie nie podoba w patrzeniu w okna i snuciu marzeń? :wink:

O właśnie? :roll: Obrazek
Ostatnio edytowano Wto wrz 21, 2010 10:26 przez Anna61, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto wrz 21, 2010 10:25 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly- jest mi lekko

Mmk...bo boje sie rozbujac i za nisko spasc w bloto. Ale uczucie takie znowu miec jest fenomenalne... No i fakt, ze facet mi pod skore wlesc by mogl. Jego rodzina, do ktorej wlasnie jade w sobote, chce zeby on im pomogl w remoncie nowego mieszkania. No i ja chce tez pomagac... :mrgreen:

AYO zastanowie sie naprawde. Ale ostatnio troche przeginalam, bo mnialam wiele wydatkow. Musze konto moje z purpurowych czasow wyprowadzic. :lol:

SecretFire

Post » Wto wrz 21, 2010 10:29 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly- jest mi lekko

[quote="SecretFire"]Przymiary juz robilam dwa lata temu i jakos bylam za niesmiala, bo u Was tam takie wysokie poziomy dzialaja i wiekszosci nie rozumiem.

Jakie poziomy wysokie 8O
Bo teraz to ja nie rozumiem?
Sami swoi przecież - takie dziouchy jak mmk czy erin 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto wrz 21, 2010 10:40 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly- jest mi lekko

AYO pisze:Sami swoi przecież - takie dziouchy jak mmk czy erin 8)

Swojskie dziouchy :P

Erin

Post » Wto wrz 21, 2010 10:44 Re: Witamy, willkommen, welcome u Emila i Lilly- jest mi lekko

8O AYO ja ile razy Twoje posty czytam piec razy i dalej nie kumam a co dopiero tam. I tak szybko tam wszystko idzie, ze ja nie nadazam. Teraz Was wiecej znam i to jest super. :1luvu: No i reszta tez tylko na wodzie gotuje :-) Z tym ze tez mam nie raz uczucie, ze jestescie taki zwiazany krazek. To tez do kuzynki Villemo mowilam. Trudno przelamac takie rzeczy. To jest tak, jak chcesz podrywac goscia w dyskotece, ktory jest z 10-cioma przyjaciolmi tam.
Dajcie mi czas. Na razie mi sie tak podoba jak jest.

SecretFire

[poprzednia][następna]