Między niebem a śmiercią. Klub Neptunków.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 19, 2010 11:24 Re: Między niebem a śmiercią.JEST DT! ZBIERAMY KASĘ NA TRANSPORT

Alex405 pisze:i co postanowiłyście z maluchem? Czy są jakies wieści, jak się miewa jego rodzeństwo w dt?

Narazie nie możemy łapać malucha, bo choc tymczas jest, to bardzo awaryny,
inaczej krótkotrwaly, a my nie mamy transportu do Białegostoku.
Agneska nie jedzie teraz do Białegostoku, więc transport musi być do Sokółki lub Białegostoku.
J.D. mam nadzieję, że nie zmieniła zdania co do czwartego kociaka.
Tu w Gdańska nie ma szansy na tymczas.
U mnie też adopcje słabo stoją, a mam tylko kociaki głuche lub ślepe, albo w "niechodliwych"
kolorkach, więc nie zanosi się na to, że szybko będzie miejsce u mnie.

Niestety pani, która oferowała dom matce kociąt, teraz się nie odzywa.
Może to przypadek, a może empatii starczyło tylko na kilka dni.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie wrz 19, 2010 11:50 Re: Między niebem a śmiercią.JEST DT! ZBIERAMY KASĘ NA TRANSPORT

Nie powinno was dziwić to,że ludzie po chwilowym współczuciu wycofują się bez słowa-tak już jest i ja już pogodziłam sie z tym,że na placu boju zostaję sama.Na początku niesieni falą ekscytacji obiecują cuda-niewidy ale im dalej w las........Tylko zawsze zostaje żal,że kot stracił szansę na lepsze życie.Co do "Nieśmiałka" ja nie zmieniłam zdania bo zawsze mam na względzie dobro zwierzaczków.Tylko pamiętajcie,że im dłuższa jest rozłąka z rodzeństwem tym większe prawdopodobieństwo,że koty zapomną swoich "zapachów" i będą traktować przybysza jak obcego;tym większa możliwość trudności z oswajaniem.Zabranie z Białegostoku też nie stanowi problemu.jeśli dojedzie po popołudniu bo moja córka jest wolna dopiero od 17"[ja nie jestem zmotoryzowana].Po wiadomości o maluchach zapraszam na mój [kulejący z braku czasu] wątek.Wkleję zdjęcia to może ktoś skleci banerek dla "Neptunków" :kotek: :ok:

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Nie wrz 19, 2010 12:55 Re: Między niebem a śmiercią.JEST DT! ZBIERAMY KASĘ NA TRANSPORT

Kociaki zapominają się bardzo szybko.
Rodzeństwo fuka na siebie już po kilkudniowej rozłące,
ale i zaprzyjażnia na nowo. :D

Transport to problem.
Obrazek

kotika

Post » Nie wrz 19, 2010 17:43 Re: Między niebem a śmiercią.JEST DT!TRANSPORT GDAŃSK-BIAŁYSTOK.

Ja cały czas chce i mogę dać TDT Nieśmiałkowi.

Wiem, że ograniczenie czasowe w moim przypadku (do 1-go listopada) stanowi problem, ale wierzę, że do tego czasu transport do J.D. się znajdzie :)
Może Mama Nieśmiałka też znalazłaby swój kącik w Sokółce i cała rodzinka byłaby w komplecie do czasu znalezienia stałych domków :D

J.D. co Ty na to? ;)

damaris

Od: Wto sie 31, 2010 20:01

Post » Nie wrz 19, 2010 17:57 Re: Między niebem a śmiercią.JEST DT!TRANSPORT GDAŃSK-BIAŁYSTOK.

damaris pisze:Ja cały czas chce i mogę dać TDT Nieśmiałkowi.

Wiem, że ograniczenie czasowe w moim przypadku (do 1-go listopada) stanowi problem, ale wierzę, że do tego czasu transport do J.D. się znajdzie :)
Może Mama Nieśmiałka też znalazłaby swój kącik w Sokółce i cała rodzinka byłaby w komplecie do czasu znalezienia stałych domków :D

J.D. co Ty na to? ;)

Do 1.11 to już coś. Miesiąc to sporo czasu. Damaris dzięki. :D
Jutro pogadam z Fanszetą. Może umówimy się na łapankę.
Obrazek

kotika

Post » Nie wrz 19, 2010 18:08 Re: Między niebem a śmiercią.JEST DT!TRANSPORT GDAŃSK-BIAŁYSTOK.

Już nie mogę się doczekać tej łapanki! Martwię się, że kociaki zaczną marznąć niedługo :(
Wyślę Tobie kotika na PW swój nr telefonu tak na wszelki wypadek.... może bedzie za chwilę potrzebny:)

damaris

Post » Nie wrz 19, 2010 18:18 Re: Między niebem a śmiercią.JEST DT!TRANSPORT GDAŃSK-BIAŁYSTOK.

A jak do pierwszego się transport nie znajdzie, to można Nieśmiałka przerzucić do mnie, jeśli sytuacja z Herbatnikiem będzie ok..
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Nie wrz 19, 2010 18:24 Re: Między niebem a śmiercią.JEST DT!TRANSPORT GDAŃSK-BIAŁYSTOK.

No to cudownie wszystko się układa :)

damaris

Post » Nie wrz 19, 2010 18:28 Re: Między niebem a śmiercią.JEST DT!TRANSPORT GDAŃSK-BIAŁYSTOK.

Super. Będzie to kociak podrzutek. :lol:
A może wcześniej znajdzie stały dom. o ile Damaris będzie go oswajać. :D
Obrazek

kotika

Post » Nie wrz 19, 2010 19:00 Re: Między niebem a śmiercią.JEST DT!TRANSPORT GDAŃSK-BIAŁYSTOK.

Jasne, że będę :)

A jeszcze bardziej oswoi go pewnie nasza kochana kotka-psotka Akita :) Nauczy Nieśmiałka paru łobuzerskich trików :) .....
Sama sobie dzielnie poradziła, po tym jak trafiła do nas z Ciapkowa. Już zaczynamy zapominać jaki to był wychudzony i wystarszony (a co za tym idzie grzeczny) kotek :)
Jedno jest pewne - jest bardzo towarzyska, więc myślę, że się szybko z Nieśmiałkiem zaprzyjaźnią :)

damaris

Post » Nie wrz 19, 2010 19:00 Re: Między niebem a śmiercią.JEST DT!TRANSPORT GDAŃSK-BIAŁYSTOK.

Transport Gdańsk Białystok czy Warszawa - Białystok ?
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Nie wrz 19, 2010 21:45 Re: Między niebem a śmiercią.JEST DT!TRANSPORT GDAŃSK-BIAŁYSTOK.

evalla pisze:Transport Gdańsk Białystok czy Warszawa - Białystok ?

Transport poszukiwany to Gdańsk - Białystok, ale gdyby był z Warszawy do Białegostoku, to może udało by się wszystko dograć!!

Nie zaglądałam na wątek od piątkowego wpisu, a tu takie deklaracje! Super, super. Maluszek, który rośnie jak na drożdżach, ma znów swoją szansę. Gorzej z mamusią, ale będę jeszcze dzwonić i napiszę SMS-a.

Kotka nadal jest z kociakiem na daszku, widziałam ich w sobotę. Mały strasznie urósł, chyba jak nie ma rodzeństwa, lepiej się najada.
J.D., Damaris, KaleidoStar - jesteście wielkie.

J.D. - zaraz wysyłam kaskę: 90+25 z bazarku.
Ostatnio edytowano Czw wrz 23, 2010 11:28 przez Fanszeta, łącznie edytowano 1 raz
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Pon wrz 20, 2010 6:58 Re: Między niebem a śmiercią.JEST DT!TRANSPORT GDAŃSK-BIAŁYSTOK.

Jeśli Mama mogłaby też pojechać do Sokółki to ja na TDT może mogłabym wziąść oba koteczki (o ile mój TŻ się zgodzi :roll: ).

damaris

Post » Pon wrz 20, 2010 7:20 Re: Między niebem a śmiercią.JEST DT!TRANSPORT GDAŃSK-BIAŁYSTOK.

Damaris, Mama miała mieć dom na Chełmie. Ale pani się nie odzywa :( .

Kotka dzisiaj czekała na mnie razem z kociakiem. I chyba z Tatą!!! Duży, rudy kocur, który też wypatrywał jedzenia. Stali w trójkę na daszku, dość blisko siebie, nikt nie wydawał się zestresowany. Ciekawe, czy moje podejrzenia są słuszne i potomstwo czarnej kotki i rudego pręgowanego kocura może być szaro-czarne, pręgowane, takie jak Neptunki?
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Pon wrz 20, 2010 7:26 Re: Między niebem a śmiercią.JEST DT!TRANSPORT GDAŃSK-BIAŁYSTOK.

Wiem, że kocia miała mieć swój stały domek, ale jakoś zaczynam w to wątpić, skoro nikt się nie odzywa i nikt na nią nie czeka :(

A co do Rudzielca, to zaraz się okaże, że zamiast Nieśmiałka będę tymczasować całą pozostałą Rodzinkę :ryk:

damaris

[poprzednia][następna]