Stara Klara-w Domu u Hanelki-jak tu nie wierzyć w cuda..:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 17, 2010 13:04 Re: Stara Klara- czy musi wrócić do piwnicy? szukam DT...

anita5 pisze:
mar9 pisze:
carmella pisze:Tak się cieszę, że się Klarze udało :kotek:

nio, ja też :D , niedługo założymy Klub Seniora, Klara, Docuś i ...ja :oops: :ryk: :ryk: :ryk:

Mar... :ryk:
Dobre!

Ale się cieszę.... :piwa:

nie kuś, nie kuś, a właściwie... co mi tam, jest piątek, dwa dni wolnego przede mną, zdążę wytrzeźwieć :mrgreen: :ryk:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Sob wrz 18, 2010 17:41 Re: Stara Klara- czy musi wrócić do piwnicy? szukam DT...

Klara dojechała, tym samym Klub Seniora uważam za otwarty :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
Dziewczynka jest ciut, ciut nerwowa, chowa się, syczy.
Przyniosłam z piwnicy klatkę, wyposażyłam i na noc zapakuję ją do niej, tak będzie dla niej lepiej.
Poczuje się bezpieczniej no i będzie mogła spokojnie obserwować pozostałe kotuty.
Zdjęcia porobię chyba jutro bo nie chcę jej jeszcze więcej stresować.
Na następne wiadomości zapraszam do naszego wątku (banerek w moim podpisie) a tu będę wklejać kopie tamtych postów, oki?
No i jeszcze na koniec bardzo, bardzo dziękuję Ptaszydło za dowiezienie Klarci do mnie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Sob wrz 18, 2010 22:02 Re: Stara Klara- czy musi wrócić do piwnicy? szukam DT...

Nie ma za co.
Mam nadzieję, że kocina szybko się odnajdzie w nowym otoczeniu.
A mały czarny słodziak oddał Klarci budkę?

ptaszydło

Od: Czw paź 22, 2009 16:33

Post » Nie wrz 19, 2010 11:09 Re: Stara Klara- czy musi wrócić do piwnicy? szukam DT...

ObrazekObrazekObrazek
Klara dalej jest w klatce ale tak będzie dla niej lepiej bo jest trochę nerwowa, dzisiaj do klatki dałam jej budkę od berni bo jak miała tylko legowisko to całą noc spędziła w kuwetce. Jadła ale urobku jeszcze nie było.
W klatce będzie tak długo aż się bardziej oswoi i przestanie bać.
ObrazekObrazek

mar9

Post » Nie wrz 19, 2010 13:35 Re: Stara Klara- czy musi wrócić do piwnicy? szukam DT...

Bardzo, bardzo się cieszę i trzymam kciuki za szybciutką aklimatyzację Klary, żeby mogła opuścić klatkę :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Nie wrz 19, 2010 17:45 Re: Stara Klara- czy musi wrócić do piwnicy? szukam DT...

Cieszę się, że Klarunia dojechała.
Klaruniu nie bój się. Będzie dobrze :ok: :ok: :ok:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Nie wrz 19, 2010 18:12 Re: Stara Klara- czy musi wrócić do piwnicy? szukam DT...

mar9 pisze:ObrazekObrazekObrazek
Klara dalej jest w klatce ale tak będzie dla niej lepiej bo jest trochę nerwowa, dzisiaj do klatki dałam jej budkę od berni bo jak miała tylko legowisko to całą noc spędziła w kuwetce. Jadła ale urobku jeszcze nie było.
W klatce będzie tak długo aż się bardziej oswoi i przestanie bać.

jaka ona slodziutka :D :love: :D :love: :D :love: super, ze jest juz w domciu, faktycznie musi byc mlodsza, wygląda na pare latek :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon wrz 20, 2010 7:27 Re: Stara Klara- czy musi wrócić do piwnicy? szukam DT...

Klara póki co to biedne zalęknione stworzonko, cały dzień spędziła w budce, wychodzi w nocy, zjadła wszyściutko, w kuwetce było i sio i kupka, o właściwej konsystencji nawet.
W nocy mnie obudził jej płacz, zerwałam się przerażona, co się dzieje. Okazało sie, że weszła NA budkę i sklapła ją.
Otworzyłam klatkę, podniosłam daszek i bidulka zaraz się do niej schowała.
Klara będzie potrzebowała sporo czasu na adaptację, dobrze, że mam tą klatkę bo byłaby bieda a tak, ma swój mały azyl, berni, jeszcze raz bardzo dziękuję za budkę, w niej Klarunia się lepiej czuje, chwilami tak słodko leżała wyciągnięta, wyluzowana. Zostanie w klatce tyle, ile będzie chciała, z czasem klatkę otworzę, coby mogła sama wychodzić, wtedy, gdy sama będzie tego chciała. Tak robiłam z Romeczkiem i udało się. Myślę, że z czasem i Klarunia poczuje się na tyle bezpiecznie, że już nie będzie chciała być w klatce, dostanie tyle czasu, ile będzie trzeba.
Ps. można zmienić tytuł wątku
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon wrz 20, 2010 7:30 Re: Stara Klara- czy musi wrócić do piwnicy? szukam DT...

Mar :king:

Myślę, że Klara może czuć się po prosty zagubiona, raz w jednym domku, teraz w drugim. Berni też była dla niej zupełnie obca a tak szybko się wyluzowała u niej.
Obrazek

carmella

Post » Pon wrz 20, 2010 7:40 Re: Stara Klara- czy musi wrócić do piwnicy? szukam DT...

carmella pisze:Mar :king:

Myślę, że Klara może czuć się po prosty zagubiona, raz w jednym domku, teraz w drugim. Berni też była dla niej zupełnie obca a tak szybko się wyluzowała u niej.

tak, wiem, że czas jest dobrym lekarzem :ok:
wierzę, że i Klaruni pomoże
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon wrz 20, 2010 10:20 Re: Stara Klara- czy musi wrócić do piwnicy? szukam DT...

No to zaczynamy nowy tydzień... Oby lepszy :D

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pon wrz 20, 2010 10:47 Re: Stara Klara- czy musi wrócić do piwnicy? szukam DT...

tamiss pisze:No to zaczynamy nowy tydzień... Oby lepszy :D

a co to za gdybanie? :roll: :wink: MUSI być lepszy, nie ma innej opcji :mrgreen:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon wrz 20, 2010 14:09 Re: Stara Klara- czy musi wrócić do piwnicy? szukam DT...

słodziutka niunia :1luvu: :1luvu: za wyluzowanie :ok: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto wrz 21, 2010 9:18 Re: Stara Klara- czy musi wrócić do piwnicy? szukam DT...

Klaruni wczoraj zrobiłam dłuuuugąąąą sesję miziankową, niunia leżała w budce, ja leżałam na klatce i miziałam, miziałam, miziałam.
Mało odcisków na biuście nie zrobiłam sobie ale opłaciło się, momentami było słychać cichutkie mruczando i główkę trochę wychyliła. Wieczorem dałam jej do klatki moją budkę, taką usztywnioną, otwór ustawiłam na pokój, niech se obserwuje mnie i koty.
ObrazekObrazek

mar9

Post » Wto wrz 21, 2010 9:19 Re: Stara Klara- czy musi wrócić do piwnicy? szukam DT...

:ok: :ok: :ok:
:1luvu:
Obrazek

carmella

[poprzednia][następna]