Ala i futrzasta kompania Baj, Pysia, Dixi i Diego :)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie wrz 19, 2010 10:03 Ala i futrzasta kompania Baj, Pysia, Dixi i Diego :)

Odkąd nauczyłam się chodzić zaczęłam sprowadzać do domu różne zwierzęta, oczywiście ku rozpaczy mamy która po latach stwierdziła, że musi to być wada genetyczna :wink:
Zaraz po wyprowadzce z domu na swoje stwierdziłam oczywiście, że pusto mi bez zwierza w domu i tak pojawił się u nas Baj. Przedstawiciel mojej ukochanej psiej rasy shih tzu
Tutaj Baj jeszcze jako mały szczyl
Obrazek
Teraz wygląda tak ( wygląd utrzymuje się jakąś godzine od kąpieli potem musi koniecznie się ubrudzić i poczochrać)
Obrazek

Kiedy Baj dorósł stwierdziłam że musi mu być smutno samemu kiedy nas nie ma w domu i zaczęłam szukać mu towarzystwa. Przeglądając Allegro trafiłam na aukcje charytatywną i tak ze schroniska trafiła do nas Pysia
Tutaj jeszcze malutka kruszynka
Obrazek
A tu już piękna dama
Obrazek

W dalszej części pojawią się inni domownicy znaczy się koty :mrgreen:

alutek87

Od: Wto maja 11, 2010 16:01

Post » Nie wrz 19, 2010 10:48 Re: Ala i futrzasta kompania Baj, Pysia, Dixi i Diego :)

Po jakimś czasie spokoju i kiedy było już pewne, że zmieniamy mieszkanie na dom. Postanowiłam zrealizować szatański plan posiadania kota i wydębiłam obietnice pojawienia się na moje urodziny kota :twisted:
I oto malutka jeszcze Dixi
Obrazek

Zdjęcia w wersji starszej będą jak uda mi się je zrobić bo kocica porusza się z prędkością światła. :wink:

alutek87

Post » Nie wrz 19, 2010 11:09 Re: Ala i futrzasta kompania Baj, Pysia, Dixi i Diego :)

W lipcu tego roku trafiły do mnie 2 tymczasy z kotkowa. Zdjęci zaraz po przybyciu chłopaków. Rudasek szybko znalazł domek a Diego został dłużej i przeprowadził skutecznie plan owinięcia mnie wokół pazurka zakochałam się z swierdziłam, że nie mogę się z nim rozstać :1luvu: W ten sposób w domu jest 2na 2 czyli 2psy i 2 koty. Wkrótce opisy cech szczególnych i charkaterków moich potworków. Obiecuję, że będą równie bogato ilustrowane 8)
Obrazek

alutek87

Post » Śro wrz 22, 2010 17:08 Re: Ala i futrzasta kompania Baj, Pysia, Dixi i Diego :)

Opis mojej futrzastej kompani zacznę od najmłodszego jej członka czyli Diego. Jest to mój kotoklej, czyli jak się przylepi to nie odczepi się łatwo. Jego ulubionym posłankiem do spania jestem oczywiście ja, bez znaczenia czy leże, siedzę, leżę na boku on musi leżeć na mnie. Świetnie dogaduje się z psami mimo iż Baj o zgrozo chcę uczynić z niego sexzabawkę :oops: W stosunku do obcych jest ciekawy, ale trzyma się na dystans da się pogłaskać, ale jak ktoś zabardzo się spoufala to zwiera. Jest kotem gadatliwym lubi sobie spacerować po pokoju i gadać do mnie. Najczęście pyta kiedy będzie coś do zjedzenia :wink:
Obrazek

alutek87

Post » Śro wrz 22, 2010 17:24 Re: Ala i futrzasta kompania Baj, Pysia, Dixi i Diego :)

Następny jest Baj, czyli lekko upośledzony umysłowo gamoń. Baj jest najsłodszym psem jakiego znam, ale jest też psem który potrafi potknąć się o własne nogi na prostej drodze. Jest uparty jak osioł, uwielbia się wspinać jak kot( znalezienie do w zlewie lub na jakieś półce już nie dziwi) i komiczny jak małpa :D Najmniej cech ma oczywiście z psa. Jest nie spełnionym magikiem doskonalącym sztukę znikania wystarczy spuścić go z oczu na minutę i znika 8O . Pojawia się w dziwnych miejscach dowód foto poniżej. Baj nie przyjmują do widomości że jako pies powinien jeść mięso i chętnie przerzuciłby się na dietę wegatariańską. O kawałek mandarynki lub pomarańczy żebrze tak że zastanawiam się czy nie zacząć do wysyłać na żebry pod kościoły. Myślę, że mógłby sporo uzbierać :mrgreen:
Obrazek

alutek87