S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 18, 2010 17:46 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

joluka- ten pomysł jest według mnie dobry, może wtedy szansę na domy miało by więcej kotów, nawet te bardziej płochliwe i nieśmiałe, którym trzeba więcej czasu

bardzo żałuję, że nie było mnie dzisiaj na akcji w Silesii, ale niestety mam zapalenie oskrzeli i mi schodzi to na płuca :/ szybko mnie rozłożyło, mam nadzieję, że niedługo będę już jak nowa

paulinaelzbieta

Od: Nie kwi 11, 2010 15:52

Post » Sob wrz 18, 2010 18:37 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Popieram! jak najbardziej to dobry pomysł.

Aga_Marlena

Od: Sob maja 29, 2010 19:10

Post » Sob wrz 18, 2010 18:53 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

paulinaelzbieta pisze:joluka- ten pomysł jest według mnie dobry, może wtedy szansę na domy miało by więcej kotów, nawet te bardziej płochliwe i nieśmiałe, którym trzeba więcej czasu

bardzo żałuję, że nie było mnie dzisiaj na akcji w Silesii, ale niestety mam zapalenie oskrzeli i mi schodzi to na płuca :/ szybko mnie rozłożyło, mam nadzieję, że niedługo będę już jak nowa

no to podajmy sobie rękę - ja już szósty dzień mam zapalenie oskrzeli i pomimo antybiotyku jest gorzej.... :( - jakiś wyjątkowo wredny wirus krąży......

czekam w takim razie na decyzję, z "kampanią" którego kota ruszamy na pierwszy ogień - potrzebne dobre zdjęcia, tekst, opisujący charakter tego kota i schroniskową codzienność (przydałby się taki "duszoszczipatielnyj") i koniecznie konkrety, typu wiek, sterylka, szczepienia, odrobaczenia, aktualny stan zdrowia - no i kontakt do kogoś, kto o kocie potrafi dużo powiedzieć i jest przekonujący :mrgreen:

macie u siebie jakiegoś zdolnego "copywritera"? - moje skrzywienie zawodowe niestety daje znać o sobie - ale do takiej akcji chyba trzeba podejść niestety po prostu reklamowo.... :oops: :oops:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Sob wrz 18, 2010 19:02 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

nasze koty podrózuja jak trzeba dalej
jak najbardziej potrzeba jak najwiecej ogłoszen
na FB chyba siriwan wkleja
telefon do ogłoszeń to myśle ,że mój
a nad tekstem trzeba pomysleć, dzis nie mam siły
i nie wiem kogo wytypować mam

na akcji dzis domy znalazły te trzy kociaki
456, 457 / 10
burasek i czarnuszek
od 13 09
tricat 14 09
Obrazek Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
453 / 10
mały chłopczyk
tricat 14 09
od 13 09
Obrazek

znalazła dom tez kicia mała czarna ze złamana nóżka z tymczasu u Jomy
cyt
JOMA pisze:Daisy znalazła dzisiaj na akcji w Silesii domek - myślę, że dobry albo jeszcze lepiej.
Pani ma już kotka ale chciała jeszcze jednego - Iwonka / mała1 udzieliła kilka cennych rad jak doprowadzić do pokojowego poznania kotów - trzymajcie kciuki, żeby kotki się dogadały. Generalnie za Daisy jestem spokojna - będąc u mnie na tymczsie przebywała z dorosłymi kotami i jednym podrostkiem - świetnie sobie radziła.

do schroniska natomiast wróciła mała arlekinka z powodu alergii domownika :(
strasznie mi jej żal

kicia-414 / 10
arlekinowata, bardzo miziasta dziewczynka
gdzieś 3,5 miesieczna
od 29 08 w schr
Obrazek

są tez nowe kociaste
jestem naprawde do tyłu z fotkami, obiecuje poprawę.
Jest nowy mały czarny, mały bieło-czarny bez oka, dorosły czarno-biały, dwa dzikawe podrostki, dwa dorosłe dzikie

Merlin dzis został zaszczepiony i trafił na kociarnie

jajka straciły dwa dzikuny, będą wypuszczone i kastratem został Switch i nowy czarno-biały znaleziony kocurek

Biało-rudy Maniek z domu w Czeladzi tez znalazł dziś dom, ;posłałam tam ludzi , którzy szukali rudzielca

padam, idę odpoczywać, dobranoc :kotek:

dziękuję wszystkim dziś obecnym na akcji i zapraszam na jutro
Ostatnio edytowano Sob wrz 18, 2010 19:50 przez Mała1, łącznie edytowano 1 raz

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob wrz 18, 2010 19:18 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

A może tak na pierwszy ogień poszedłby Wacuś, słodki czarny kocurek. Byl kotkiem domowym, ale stracił dom z powodu alergii dziecka, o ile dobrze pamiętam. Byłam dziś w schronisku i taki on biedny, zresztą nie tylko on biedaczek. Co wy na to??

Aga_Marlena

Post » Sob wrz 18, 2010 19:25 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

a Wacuś ma porobione jakieś dobre zdjęcia? trzeba by mu samemu nakręcić krótki filmik - i jedziemy z ogłoszeniami - mogę spróbować coś napisać, ale nie jestem w tym za dobra... - może ten łapiący za serce kawałek mogłby stworzyć Korciaczki... - one zawsze takie piękne teksty pisały... (sorry Korciaczki za zaoczne wrabianie!)

bo to trzeba krótki wzruszający o schronisku i przeżyciach kota - a potem konkrety o kocie, super zdjęcia i link do filmu + kontakt - i wrzucać na allegro, fb, nk, fotoforum, portale ogłoszeniowe - wszędzie, gdzie można......

joluka

Post » Sob wrz 18, 2010 19:52 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

joluka - generalnie tak robimy, ale z kotami które wymagają bardzo pilnej pomocy. Ostatnio było tak np. z Kacperkiem, który trafił na tymczas do phantasmagori, a potem do DS. Miał full serwis - ogłoszenia na Facebooku, NK, Twitterze, Blipie, zrobione allegro i wątek.
Facebooka, NK, Twittera i Blipa obsługuję ja (a także Kocie CV - jedno z drugim się wiąże ;-)), allegro robi u nas kilka osób, wątki zwykle zakłada Mała. Potrzebny jest ktoś, kto obsłuży portale ogłoszeniowe, szczególnie Cafe Animal - od czasu jak zacząłem czytać Metro i ich kącik adopcyjny, gdzie są zwierzaki właśnie z tego portalu, to widzę że jest to miejsce gdzie warto wrzucać ogłoszenia. ;-) No i tak jak piszesz, potrzebny jest ktoś od tekstów.
Fotki staram się w miarę regularnie wrzucać do naszej szukajki - http://pawelmichalik.net/koty/
Filmiki są wypisane na pierwszej stronie wątku. Wacek chyba nie ma swojego, jeżeli mi się uda to skręcę coś jutro w schronisku, jeżeli nie to w przyszłą sobotę.
Jeżeli chodzi o kontakt to, jeżeli kociak nie jest u kogoś na DT, podajemy telefon do Małej. Jakby nie było - ona zna te koty najlepiej.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Sob wrz 18, 2010 19:55 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Na dzisiejszej akcji domek znalazła też Daisy / Mała Czarna :D - wzięta ze schronu do mnie na tymczas 2-miesięczna koteczka ze złamana tylną łapką.
Trzymamy kciuki za kota rezydenta coby małą przyjął :ok:

JOMA

Od: Wto cze 08, 2010 14:12

Post » Sob wrz 18, 2010 20:00 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

siriwan pisze:joluka - generalnie tak robimy, ale z kotami które wymagają bardzo pilnej pomocy. Ostatnio było tak np. z Kacperkiem, który trafił na tymczas do phantasmagori, a potem do DS. Miał full serwis - ogłoszenia na Facebooku, NK, Twitterze, Blipie, zrobione allegro i wątek.
Facebooka, NK, Twittera i Blipa obsługuję ja (a także Kocie CV - jedno z drugim się wiąże ;-)), allegro robi u nas kilka osób, wątki zwykle zakłada Mała. Potrzebny jest ktoś, kto obsłuży portale ogłoszeniowe, szczególnie Cafe Animal - od czasu jak zacząłem czytać Metro i ich kącik adopcyjny, gdzie są zwierzaki właśnie z tego portalu, to widzę że jest to miejsce gdzie warto wrzucać ogłoszenia. ;-) No i tak jak piszesz, potrzebny jest ktoś od tekstów.
Fotki staram się w miarę regularnie wrzucać do naszej szukajki - http://pawelmichalik.net/koty/
Filmiki są wypisane na pierwszej stronie wątku. Wacek chyba nie ma swojego, jeżeli mi się uda to skręcę coś jutro w schronisku, jeżeli nie to w przyszłą sobotę.
Jeżeli chodzi o kontakt to, jeżeli kociak nie jest u kogoś na DT, podajemy telefon do Małej. Jakby nie było - ona zna te koty najlepiej.

Siriwan - to super! jesteście świetnie zorganizowani! w takim razie trzeba akcję "kacperkową" powtórzyć teraz dla kolejnego kota - wybierzcie tylko proszę tego, który w tej chwili najszybciej potrzebuje pomocy! mogę się zdeklarować wrzucaniem na gumtree, cafeanimal, szerloka, adopcje.org - bo te chyba najskuteczniejsze z portali - tylko np. na gumtree wrzucałabym na warszawskie - większy "rynek" :wink:

joluka

Post » Sob wrz 18, 2010 20:08 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Joluka, przeslalam na PW 2 linki.

Aga_Marlena

Post » Sob wrz 18, 2010 20:13 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

joluka pisze:Siriwan - to super! jesteście świetnie zorganizowani! w takim razie trzeba akcję "kacperkową" powtórzyć teraz dla kolejnego kota - wybierzcie tylko proszę tego, który w tej chwili najszybciej potrzebuje pomocy! mogę się zdeklarować wrzucaniem na gumtree, cafeanimal, szerloka, adopcje.org - bo te chyba najskuteczniejsze z portali - tylko np. na gumtree wrzucałabym na warszawskie - większy "rynek" :wink:

Pomyślimy jutro na akcji kogo wybrać. ;-) Bo wybór, niestety, jest spory.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Sob wrz 18, 2010 20:14 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Aga_Marlena - dziękuję! obejrzałam - czy Wacuś nadal ma zadrutowaną szczękę, czy już wszystko wygojone? - nie wiem, jak często są aktualizowane te wiadomości na stronie schroniskowej

jeśli na pierwszy ogień idzie Wacuś, to potrzeba tylko tekstu z jego historią i schroniskowym tłem, info na temat zdrowia i przeprowadzonych zabiegów i kontaktu do któregoś z Was...

może potem Irysek... - ostatnio pisaliście, że nie jest z nim za dobrze.... :(

joluka

Post » Sob wrz 18, 2010 20:18 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Wacek ma już wyjęte druty, jeżeli się nie mylę.
Z Irysem jest wg mnie nie najgorzej, za to jego klon Spartakus źle znosi schronisko.
Ale to wszystko jest do obgadania jeszcze, jutro po akcji będziemy mądrzejsi. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Sob wrz 18, 2010 20:21 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Spartakus potrzebowałby zdecydowanie więcej dobrych zdjęć... :( - czekam w takim razie na Waszą decyzję - postaram się pomóc na ile będę mogła

joluka

Post » Sob wrz 18, 2010 20:31 Re: S.K.Niekochane XV - zapraszamy

Joluka,

Wacuś drucików już nie ma. Ale zmarniał od czasu kiedy jest w schronisku, a był takim wesołym kotkiem... Proszę zróbmy coś dla niego.

Aga_Marlena

[poprzednia][następna]