Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 17, 2010 8:46 Re: Schronisko Sosnowiec - kto przygarnie staruszkę kotkę? s.18

terenia1 pisze:Ruda też została przywieziona wczoraj ze schronu przez mar_tikę do KOciej Chatki
mar_tika pisze:RUDA
Kotka jest w kiepskiej kondycji .Teresa weźmie ją dziś do weta na kropłowki.Kto jej zdiagnozował guza za uchem 8O
Kotka ma zaje...świerzba w uszach i tak ją to swędzi ze się drapie niestety przy okazji rani sobie uszy :?
Z zebów wyglada na 2-3 letnią kotkę,tak na moje oko oczywiscie.Co do charakteru trudno powiedzieć bo jest chora i osowiała

Dziś byłam z Rudą powyżej u weta,jeśli chodzi o Rudą no tak ją nazwałam Mara poważnie ona ma niesamowite umaszczenie :D Ruda :D smarka, kicha, leci jej z nosa i z oczu katar - dostała antybiotyk, jakieś dwa inne zastrzyki już nie dopytywałam, w uszach zarąbisty świerzb - uszy zostały wyczyszczone, chyba do uszu dostała Oridermyl, i Advokata na kark - jednocześnie odrobaczenie i działą na świerzba, rana na uszku to efekt drapania się po prostu swędzą ją uszy, rana zostałą przemyta Rivanolem i potraktowana srebrem koloidalnym w sprayu.

to ja zdiagnozowałam guza za uchem :) no coz musicie mi jeszcze wybaczyć brak doświadczenia, ale lepszy świerzb niż guz.
niestety świerzba ma chyba kazdy kot w schronie
postaram sie jutro zadziałać w temacie czyszczenia uszu
Tereniu nie wiesz czy Kasia jutro będzie?

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt wrz 17, 2010 8:52 Re: Schronisko Sosnowiec - kto przygarnie staruszkę kotkę? s.18

co więcej wiadomo o dziadku / babci? O zdrowiu? Wieku?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt wrz 17, 2010 9:08 Re: Schronisko Sosnowiec - kto przygarnie staruszkę kotkę? s.18

dagmara-olga pisze:co więcej wiadomo o dziadku / babci? O zdrowiu? Wieku?

dziewczyn będą w sobotę w schronie to może coś się dowiedzą ,choć watpię .U nas w schronisku przyjmujac kota nawet nie pytają czy kot sterylizowany czy nie :roll:
Ja tak na szybko oglądałam babcię .Kotka drobna,wychudzona (taka starcza sylwetka),zrezygnowana ,widać że nawet nie wylizuje futerka bo ma poklejone.Siedzi skulona przy panelu grzewczym.Przydalby jej się Dt wtedy możnaby zrobić badania i zdiagnozować ją pod kątem zdrowotnym,a tak to jesteśmy za przeproszeniem w czarniej dup...K.Ch przepełniona ,szkoda gadac kompletna bezsilność :cry:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt wrz 17, 2010 9:27 Re: Schronisko Sosnowiec - kto przygarnie staruszkę kotkę? s.18

To kotka, taka spokojna, z dystyngowana.
Wymiotowała, ale jest już lepiej.

Ale jak tri była z książeczką to musiał pisać o sterylce, jeszcze jedna kota jest chyba sterylizowana.
Obrazek Obrazek Działajmy razem, bo działamy w słusznej sprawie, uczmy się od braci mniejszych-klik

Rybka_39

Od: Sob kwi 18, 2009 16:44

Post » Pt wrz 17, 2010 9:33 Re: Schronisko Sosnowiec - kto przygarnie staruszkę kotkę? s.18

Rybka_39 pisze:Ale jak tri była z książeczką to musiał pisać o sterylce, jeszcze jedna kota jest chyba sterylizowana.

Tri nie była z książeczką tylko z samym kocykiem różowym. A propos na razie jest bardzo wydygana -całą noc przespała pod wanną i w ogóle stale tam siedzi, boi się Przemka, nie jadła zbytnio, raz skorzystała z kuwety

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt wrz 17, 2010 10:58 Re: Schronisko Sosnowiec - kto przygarnie staruszkę kotkę? s.18

A to zwracam honor :ok:

Biedulka, a ile ona może mieć lat?
Obrazek Obrazek Działajmy razem, bo działamy w słusznej sprawie, uczmy się od braci mniejszych-klik

Rybka_39

Post » Pt wrz 17, 2010 11:09 Re: Schronisko Sosnowiec - kto przygarnie staruszkę kotkę? s.18

Mara S pisze:
Rybka_39 pisze:Ale jak tri była z książeczką to musiał pisać o sterylce, jeszcze jedna kota jest chyba sterylizowana.

Tri nie była z książeczką tylko z samym kocykiem różowym. A propos na razie jest bardzo wydygana -całą noc przespała pod wanną i w ogóle stale tam siedzi, boi się Przemka, nie jadła zbytnio, raz skorzystała z kuwety

bidusia, juz długo nie je a Przemek moze ją miziac i głaskać moze jej przejdzie. Feliwaya szukam gdzies mialam

Filomen

Post » Pt wrz 17, 2010 11:28 Re: Schronisko Sosnowiec - kto przygarnie staruszkę kotkę? s.18

Ewa Kasi nie będzie ponieważ wyjechałą do Warszawy i wraca w neidzielę, a tak a propo :wink: wymyśliłam taki mini kwestionarusz dla pracowników schroniska, przywiozę go w sobotę. Chodzi o to że jak przyjmują kota domowego, żeby z ludzi wycisnęli jak najwięcej informacji odnośnie kota, mimo iż kilkakrotnie prosiłyśmy pracowników o uzyskiwanie takich danych, tak jak w przypadku tri gdyby była informacja, ze jest sterylizowana to kotka nie musiałaby przechodzić dodatkowego stresu.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt wrz 17, 2010 11:30 Re: Schronisko Sosnowiec - kto przygarnie staruszkę kotkę? s.18

Rybka_39 pisze:

i póki co tyle wiadomo? Bo coś doczytałam o klatce w której jest ... , wieku nie znacie ?>
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt wrz 17, 2010 12:05 Re: Schronisko Sosnowiec - kto przygarnie staruszkę kotkę? s.18

W sprawie dnia jutrzejszego - jak rozumiem gotuje tylko dla kotow. Bo jak nie to ile osob i gdzie bo schronisko odpada w przedbiegach, a moj apartament niestety malutki - 2 gosci to w nim juz tlum.

Przepraszem za brak polskich znakow, ale pisze w pracy gdzie mam sajgon.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt wrz 17, 2010 12:39 Re: Schronisko Sosnowiec - kto przygarnie staruszkę kotkę? s.18

dagmara-olga pisze:
Rybka_39 pisze:

i póki co tyle wiadomo? Bo coś doczytałam o klatce w której jest ... , wieku nie znacie ?>

Biega luzem.

Alienor nie martw się, ja jestem na szczęście wege :twisted:

To do jutra dziewuszki :ok:

Rybka_39

Post » Pt wrz 17, 2010 13:13 Re: Schronisko Sosnowiec - kto przygarnie staruszkę kotkę? s.18

Alienor pisze:W sprawie dnia jutrzejszego - jak rozumiem gotuje tylko dla kotow. Bo jak nie to ile osob i gdzie bo schronisko odpada w przedbiegach, a moj apartament niestety malutki - 2 gosci to w nim juz tlum.

Przepraszem za brak polskich znakow, ale pisze w pracy gdzie mam sajgon.

to mam przyjechać po Ciebie? Będziesz gotowa tak ok 8 rano ?

Filomen

Post » Pt wrz 17, 2010 13:16 Re: Schronisko Sosnowiec - kto przygarnie staruszkę kotkę? s.18

terenia1 pisze:Ewa Kasi nie będzie ponieważ wyjechałą do Warszawy i wraca w neidzielę, a tak a propo :wink: wymyśliłam taki mini kwestionarusz dla pracowników schroniska, przywiozę go w sobotę. Chodzi o to że jak przyjmują kota domowego, żeby z ludzi wycisnęli jak najwięcej informacji odnośnie kota, mimo iż kilkakrotnie prosiłyśmy pracowników o uzyskiwanie takich danych, tak jak w przypadku tri gdyby była informacja, ze jest sterylizowana to kotka nie musiałaby przechodzić dodatkowego stresu.

POMYSŁ SUPER :ok: :ok: :ok:

Filomen

Post » Pt wrz 17, 2010 13:42 Re: Schronisko Sosnowiec - kto przygarnie staruszkę kotkę? s.18

Czy ty wiesz, że jako tortury powinno być zakazane budzenie ludzi przed 7a w dni wolne? :wink:
Ale tak, jasne że będę, choć mogę być nieco nietomna.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt wrz 17, 2010 13:45 Re: Schronisko Sosnowiec - kto przygarnie staruszkę kotkę? s.18

Ja od 9 do 11 jestem w Katowicach, wpadnę więc na 11 z doskoku mogę pomagać, ale mam inną propozycję nie do odrzucenia, odezwę się z ta propozycją jutro :ok:

Rybka_39

[poprzednia][następna]