OTW2-Chorujemy:-(?! Zapraszam na cz.3.Nowa bieda:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 15, 2010 12:58 Re: OTW2-Zelda i Teodor wracają:(Pilnie dom dla dwupaku!

alix76 pisze:Niee, absolutnie, nie zaszkodzi!

ale on zagłodzony i dietke musi trzymać.A ja z ryry grubej(tj kartonika).
Ale smakowało mu,mlaskał na cały dom. Mam fotki,tylko jak zwykle dziecię potrzebne.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro wrz 15, 2010 14:46 Re: OTW2-Zelda i Teodor wracają:(Pilnie dom dla dwupaku!

Nie zaszkodzi. musisz się przecież czymś wkupić czasem, a nie ze tylko taka jesteś zła :wink:
Fotki dawaj na maila, jak lecą. Poradzimy sobie.
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Śro wrz 15, 2010 17:58 Re: OTW2-Zelda i Teodor wracają:(Pilnie dom dla dwupaku!

Są na 16.09 dwa miejsca do Koterii.
Moze ktoś reflektuje.
Dopiero się dowiedziałam.
kontakt na mnie 697541709
Obrazek

ASK@

Post » Pt wrz 17, 2010 10:31 Re: OTW2-16.09.10 Są 2 wolne miejsca w Koterii! może ktoś chce?

Asiu, jak Twoje stado się miewa? :)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt wrz 17, 2010 11:28 Re: OTW2-16.09.10 Są 2 wolne miejsca w Koterii! może ktoś chce?

Ja źle. W nocy dusze się i nie mogę spać.Już poszły i Danki leki wziewne. Dziś w nocy odwrócona sytuacja powstała.Dziecię mnie budziło i dawało z gwinta Difergan bo myślałam ,ze płuca mi wyjda :mrgreen: .

Martwi mnie Bisek.Fuczy mu w gardziołku ciagle.Wczoraj chyba było lepiej po zastrzyku. I dziczy sie. Jak trafił do nas to był "milszy". Wczoraj przytrzymałam go na siłe,to mnie pacnął pazurkiem po twarzy.Mam teraz wdzięcznego sznyta :mrgreen: Jednak potem uspokoił sie i wtulił.Może tak z nim trzeba. Brzuszek też ma duzy,co mnie martwi.Dostaje florkę i od dziś espumisan.Długo brał antybiotyk,więc mu jelita "siadly".Ale mamy i postępy.Przylazł dziś do łazienki jak jego niecne osznytowanie tuszowałam i zrobił co nalezy w kuwecie. Co mu się pierwszy raz trafiło.Je też z miseczki przy moeje nodze. Uszy ciągle się z grzybkiem paparają. Staram mu się dawac leki w jedzeniu,bo juz nie mam sumienia go męczyć.Strasznie mi go szkoda,musiał porządnie być podziębiony. Jest pełen sprzeczności.Dotknięty mruczy ,spotkany na drodze ucieka. fakt,zabiegi pzry nim nie ułatwiają zbliżenia.

Benuś to słodziak i chultaj wielki.TŻ tiuta do niego jak najęty.Zachęca Biska do zabawy i chłopaki lubią sie bardzo.Benek wszelkie zabiegi lizusowskie od nas i dosłowne od Majki przyjmuje jako hołdy należne. Ruszymy z adopcją jak tylko ja się pozbieram.

Nowe ,chude nie chce siedziec w klatce.Wzięte na rece wspina sie by strzelić baranka, wtulic sie i...dać nogę. Pewnie już stoi na nogach a leki bierze bez protestu. Taki zagłodzony,ze mu wszystko smakuje.Jednak już zostawia coć w miseczkach. Foty ma hanelka ,pewnie wrzuci.W poniedziałek na badanie kału.ranka goi sie,wiec mozemy zacząć leczyc grzybka. Chłopak nabrał brzunia,ale wcale się nie myje. Ze swoim futerkiem wygląda jak kicajek.W poniedziałek na badanie kału i zobaczymy. Wojcio mu towarzyszy dzielnie leżąc na klatce lub obok.A mały z nosem przy prętach gapi sie na niego jak w obrazek.

Pola zchwyca każdego i chuligani. Nie lubi czesania strasznie.Pyskuje,warczy i zagryza szczotkę.A kołtuny bywają. Nie lubi spac w łóżku,ma apetyt na Pikusiowe jedzenie(psa),nie zniża sie do poufałości z innymi kotami. Uznaje Benka najbardziej.Pola mimo swej zwiewnosci jest ostrym zawodnikiem w zabawie. Benek drze ryja (dla formy często) a TZ na Polkę bo jego chłopaczka męczą.

Majka ma szlaban na gary,bo brzuszysko wielkie jej urosło.Więc rano jej głodne gęganie przyprawia o zwrót głowy i stukot w uszach.ma głos przekupy. Śpi w łóżku,pcha sie pod kołdrę i matkuje Benkowi. Wczoraj odkryła...Biska jako syneczka. Nikt nie pyta o dziewczynę.A ona wiele radości by sprawiła domkowi.

Bianeczka ma dość towarzystwa licznego. Nie toleruje malych chłopaków,schodzi z drogi Polce i Majce.Choć już potrafi sie postawić. Je w pokoju i tam leci jak widzi,ze jest szykowane żarełko. Nie wiem czy ją kiedykolwiek wyadoptuję.Dzikuna wstrętnego.Ale u Danki jak jest cicho,pcha się do łóżka i mizia.Jak by byłą jedna to polazłą by do ludzia. Jest śliczna i ma wiele wdzięku.

Nasze własne, rodzone koty poszły jakby w tym stadzie w zapomnienie. :cry: Muszą radzić sobie same i to robią.Melduja sie na obowiązkową michę i głaski.Na śmietankę i wędliną...w zalezności kto w kuchni urzęduje. Głaosno płaczą dopominając sie uwagi.Trzymają sie razem, jeśli pokój córki otwarty. Tam lubią rzesiadywać wszystkie.

Od Teodora i Zeldy wiesci takie sobie.Musze założyć im wątek i ruszyć z ogłoszeniami. I napisac do Pana w górze by czas doby wydłużył małe co nie co.Zelda chora,bierze zastrzyki. Teodor dostał coś osłonowego. Dzieciaki muszą iść razem, bo bez siebie żyć nie mogą. Takie to smutne strasznie. Tyle na nich czekała, tyle zabiegała by teraz w imię miłości oddać :cry:

Wczoraj spotkałam jedną panią co wie o chudzielcu. Padło pytanie,co z kotem którego tamta (od telefonu)złapała i mi przekazała 8O ? Nastąpiło sprostowanie wydarzeń. Potem już szło na całość jak poszło o leczenie i forsę. No bo ja/my mozemy sobie brac koty ile wlezie bo nam państwo za to zwraca, :roll: a pani ciuchowa nie mogła go zabrać bo ma mała pensję i 4 koty...Nie wstyd mi wcale,że własciwe na kobite nakrzyczałam.A pani ciuchowa zostałą poinformowana jak jest faktycznie.Nawet jej jak i prosiłam o ew pomoc choć w karmie. A teraz tak sie martwi ,ze spac nie moze.A tak łapała,ze stała po drugiej stronie płotu i nie miała zamiaru dotknąc chudzielca.Mały podobno siedział w progu jej sklepu.Mogła chudzinkę zabrac choc do pomieszczenia.Ale jak kot wsciekły i chory to frajerkę sie woła.

A tak na prawdę chodzi tylko o to,ze nie mogę pogodzić sie z przypisaniem sobie prze kogoś inengo zasług i splendoru Najgłówniejszej Ratowniczki Kotów z tej strony torów :mrgreen: .
Obrazek

ASK@

Post » Pt wrz 17, 2010 12:50 Re: OTW2-U nas nad komplet:(zagłodzony maluszek od 75 :((

Było spytać: gdzie to się idzie, żeby państwo oddało? Chętnie pójdę :twisted: . Ech, Asia, to chyba standard taki, smutny ale powszechny ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt wrz 17, 2010 13:02 Re: OTW2-16.09.10 Są 2 wolne miejsca w Koterii! może ktoś chce?

Edit: problemy z siecią. :evil:
Ostatnio edytowano Pt wrz 17, 2010 13:30 przez Agneska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Agneska

Post » Pt wrz 17, 2010 13:20 Re: OTW2-U nas nad komplet:(zagłodzony maluszek od 75 :((

:?: :!:
a dlaczego wsio skopiowałaś?
Wiem,ze chaotycznie napisane i literówki ale i tak wiecie o co chodzi :mrgreen:
Ostatnio edytowano Pt wrz 17, 2010 13:30 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ASK@

Post » Pt wrz 17, 2010 13:29 Re: OTW2-U nas nad komplet:(zagłodzony maluszek od 75 :((

Ojejej, pomyłka. :oops:
Zrobiłam kopiuj, napisałam Ci życzenia powrotu do zdrowia, a potem mnie wywaliło z sieci. :evil:
Mam nadzieję, że teraz moje życzenia zdrowia dotrą do Ciebie. :)
Obrazek

Agneska

Post » Pt wrz 17, 2010 16:26 Re: OTW2-16.09.10 Są 2 wolne miejsca w Koterii! może ktoś chce?

ASK@ pisze:Foty ma hanelka ,pewnie wrzuci.
Się robi :oops:

Wreszcie mamy zaszczyt poznać tajemniczego, ulotnego Angela :)
Obrazek

Bianka:
Obrazek Obrazek

Benek:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Benek z Mają:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Maja:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Mały chudy Cóś - bidulek:

Łobuzica Pola:

I nie wciskaj nam tu Asiu, że nie czerpiesz profitów z tej kociej roboty! Że nie wspomnę kotletów oraz dartego codziennie pierza, z którego ani chybi robisz puchate poduchy. Sama też piszesz o latającym futrze. Powiedz sama, kto w dobie kryzysu może sobie pozwolić na taki luksus!? :mrgreen:

I zdrowiej szybciutko, a nie żeby Cię własne dziecko musiało po nocach z gwinta kurować! :ok: :1luvu:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt wrz 17, 2010 19:43 Re: OTW2-16.09.10 Są 2 wolne miejsca w Koterii! może ktoś chce?

hanelka pisze:
I nie wciskaj nam tu Asiu, że nie czerpiesz profitów z tej kociej roboty! Że nie wspomnę kotletów oraz dartego codziennie pierza, z którego ani chybi robisz puchate poduchy. Sama też piszesz o latającym futrze. Powiedz sama, kto w dobie kryzysu może sobie pozwolić na taki luksus!? :mrgreen:

Rozgryzłas mnie :oops:

dzięki za wstawienie fotek :1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Nie wrz 19, 2010 16:14 Re: OTW2-znów nad komplet:(zagłodzone CÓŚ od 75:(foty79

wróciłam,jakby ktoś pytał :mrgreen:
Bo widze,ze cisza totalna i ani jednego zachwytu and fotami nie ma :cry:
Bisek ma zapalenie tchawicy.Zastrzyki co 2 dzień.
Cosik dostał gorączki.Przestał jeść.Przed wyjazdem jeszcze weta zaliczałam.
Obrazek

ASK@

Post » Nie wrz 19, 2010 16:18 Re: OTW2-znów nad komplet:(zagłodzone CÓŚ od 75:(foty79

Są zachwyty, sa, ino cichutkie :mrgreen:
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Nie wrz 19, 2010 17:59 Re: OTW2-znów nad komplet:(zagłodzone CÓŚ od 75:(foty79

Biedny Cosik :( na zdjęciach wyglada jakby składał sie z samego ogonka i główki...
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Nie wrz 19, 2010 18:07 Re: OTW2-znów nad komplet:(zagłodzone CÓŚ od 75:(foty79

Chatte pisze:Biedny Cosik :( na zdjęciach wyglada jakby składał sie z samego ogonka i główki...

pominęłam milczeniem "cosika" bo przegrałam walkę o zycie burego szkielecika który kilka dni temu dotarł na mój ogród. Kotka nie mogła ustac na łapkach, przewracała się. Kota tak koszmarnie wychudzonego nie widziałam nigdy. Ratowałam, próbowałam. Za późno do mnie dotarła :cry:
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

[poprzednia][następna]