pamiętnik Poldka

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 14, 2010 17:17 Re: pamiętnik Poldka

Z tymi zdjęciami to Duża mogłaby się postarać. Ja wiem, że prawie na każdym wychodzę jak czarna plama, a jak się poruszę to jeszcze rozmazana ale oczy mi widać :twisted:
Chociaż muszę przyznać, że ostatnio trudno komuś z nas zrobić bardziej urozmaicone zdjęcie - albo jemy albo śpimy :wink:
Ten nowy ostatnio się rozpaskudził, tylko siedziałby Dużej na kolanach. Ja nie wiem co on w tym widzi :roll:
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Wto wrz 14, 2010 18:46 Re: pamiętnik Poldka

Albo coś przegapiłam,albo czytać ze zrozumieniem nie potrafię :oops:
O jakim Nowym Polduś pisze??????????
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto wrz 14, 2010 19:04 Re: pamiętnik Poldka

kropkaXL pisze:Albo coś przegapiłam,albo czytać ze zrozumieniem nie potrafię :oops:
O jakim Nowym Polduś pisze??????????

A od paru dni plącze się po mieszkaniu taki jeden typek viewtopic.php?f=13&t=116893&p=6412529#p6412529 Nikt mu nic nie robi, a on warczy na wszystko i wszystkich. Tylko Dużą kocha i cały czas siedziałby u niej na kolanach.
A dzisiaj przyjechał taki jeden pan i ja przewidująco schowałem się pod łóżkiem. I dobrze! Duża pokazywała mu wszystkie mieszkaniowe koty. A ja się pokazać nie dałem :twisted: Co mnie tam ktoś będzie oglądał. A Agatka to nawet sama wyszła. Malwinka też ale ona trochę później i się tak nie mizdrzyła.
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Wto wrz 14, 2010 21:18 Re: pamiętnik Poldka

Killatha pisze:taki jeden pan

Czyżby jakiś amator na któregoś z futrzaków?

kianit

Od: Pon paź 12, 2009 17:14

Post » Śro wrz 15, 2010 19:48 Re: pamiętnik Poldka

Duża powiedziała, że idzie jesień. Nie wiem co to jest jesień ale chyba nic przyjemnego bo Dużej się to nie podobało. Duża powiedziała, że jesienią jest zimno i mokro, mokro od dołu i od góry też. To ja chyba też jesieni nie lubię. Pamiętam jak mi wilgotniało futro gdy z nieba leciały mokre krople. I pamiętam też jak nie było się gdzie położyć bo trawa i liście były nieprzyjemnie mokre. Łóżko mi się bardziej podoba. No i bardzo podoba mi się, że mam pełną miskę w zasięgu pyszczka kiedy tylko mam ochotę.

Killatha

Post » Czw wrz 16, 2010 12:44 Re: pamiętnik Poldka

Napisałam wierszyk
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt wrz 17, 2010 8:41 Re: pamiętnik Poldka

Korzystam z tego, że Duża poszła do pracy. Wreszcie trochę spokoju. Chociaż muszę przyznać, że z tą moją Dużą to nawet spokój mam. Nie goni za mną, nie próbuje głaskać (nauczyła się, w końcu tyle razy na nią syczę), michę daje, kuwetę sprząta. Mogłaby tylko mniej czasu spędzać w domu, a zwłaszcza mogłaby nam zostawić łóżko. No przecież kot gdzieś musi spać.

Inka, dawaj ten wierszyk, chętnie przeczytam

Killatha

Post » Pt wrz 17, 2010 8:46 Re: pamiętnik Poldka

No, tym razem to Ci przepiszę, ale na przyszłość zapraszam do tego wątku w podpisie, który się nazywa PP2, tam wszystko wpisuję

Wybiegły koty z piwnicy
głosem anioła wezwane
futra w księżycu zalśniły
niech każdy odda im chwałę

przy miskach pełnych miłości
wszystkie dostojnie zasiadły
anioł im ucztę wyprawił
gdy nocne mroki zapadły

Inka

MaryLux

Post » Sob wrz 18, 2010 18:24 Re: pamiętnik Poldka

O jaka ty jesteś zdolna! Ja tak ładnie pisać nie umiem :roll:
Jak jeszcze coś napiszesz to bardzo proszę pochwal się.
A ta moja Duża to chyba jest jasnowidzem. Dzisiaj schowałem się do pudła, a ona bezbłędnie mnie znalazła i przyniosła miseczkę z jedzeniem. Zupełnie nie wiem jak to zrobiła bo ani trochę nie było mnie widać. Wprawdzie trochę syczałem.... ale przecież tak mnie znaleźć nie mogła :roll:

a na łóżku zmienia się tylko rozmieszczenie elementów, ilość pozostaje stała
Obrazek

uciec, czy nie uciec? oto jest pytanie godne Szekspira
Obrazek

to się nazywa świecić oczyma
Obrazek

Killatha

Post » Nie wrz 19, 2010 15:02 Re: pamiętnik Poldka

Poldeczku, jesteś strasznie miły, że tak o mnie piszesz, na pewno Ci wpiszę jeszcze niejedno wierszydełko
Inka

MaryLux

Post » Nie wrz 19, 2010 15:33 Re: pamiętnik Poldka

A ty jesteś bardzo miła, że piszesz mi takie ładne wierszyki. Dziękuję bardzo. :D :1luvu:

Duża dzisiaj schowała moja klatkę. Miska i kuwetka stoją na "wolnym". Nie wiem jak mam teraz z tego korzystać. Przecież Malwinka będzie mnie podglądać. Duża zastanawia się nad osłonięciem kawałkami kartonu mojego kącika. To w końcu mój kącik.

Killatha

Post » Nie wrz 19, 2010 15:35 Re: pamiętnik Poldka

Nie przejmuj się dziewczynami. Mnie też podglądają
Psot

MaryLux

Post » Pon wrz 20, 2010 10:03 Re: pamiętnik Poldka

Znad rzeki o zmierzchu
mgły białe ruszyły
domy i ulice
welonem okryły

przywędrował anioł
swą codzienną ścieżką
dla swoich przyjaciół
torbę przyniósł ciężką

cienie kotów cicho
do piwnic przemknęły
na zimnych kamieniach
ucztę rozpoczęły

Inka

MaryLux

Post » Pon wrz 20, 2010 20:56 Re: pamiętnik Poldka

Poldusiu jesteś piękny :1luvu: żebyś tylko wreszcie zrozumiał jaka ta Duża jest dla Ciebie dobra :twisted:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Wto wrz 21, 2010 9:31 Re: pamiętnik Poldka

Poldusiu, uwierz na słowo, wygrałeś najlepszy los na loterii życia

MaryLux

[poprzednia][następna]