Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
likronika pisze:Tylko z doświadczenia wiem, że przy takiej odległości będzie trudno, bo już kilka razy "na pewno" wybraliśmy kotka, a potem były problemy - transport na początku obiecywany, potem okazywał się niemożliwy, albo nagle kontakt się urywał (prawdopodobnie właśnie z powodu wizji tak dalekiej trasy), albo wszystko było odkładane "zobaczę, pogadam, dowiem się, dam znać".
Fundacja KOT pisze:w fundacji w Toruniu jest bury kocurek ok. 5-cio miesięczny, mega miziak i luzak, wymagamy zabezpieczenia okien/balkonów siatką gdyby miał zamieszkać w bloku
chwilowo nie mam dostępu do zdjęć - dopiero jutro późnym wieczorem
likronika pisze:Pierwsza sprawa: w pierwszym mailu zapytałam czy jest możliwy transport (co sugeruje, że z naszej strony jest wykluczone żebyśmy jechali po kota paręset km), dostałam odpowiedź że tak, w ostatnim "gdyby były kłopoty z transportem" - zrozumieliśmy to tak, że jednak będą kłopoty. Odległość poza tym była duża.
Druga sprawa: kotek jest ładny, ale nie mamy zabezpieczonego balkonu, a jest to warunkiem. Balkon wprawdzie nie jest w ogóle otwierany, ale jednak.
Proszę - zrozumcie, że dla nas bez sensu jest jechać taki kawał drogi po kota, tak samo bez sensu wydawać pieniądze na to by ktoś przywiózł go do nas i to wcale nie świadczy o mojej bezduszności lub o tym że tak naprawdę mi nie zależy. Dlatego w tytule tego topiku napisałam z jakich jestem okolic, aby kotek znalazł się gdzieś tu. Dostałam parę propozycji z np. Poznania, Krakowa czy Białegostoku, ale to jest za daleko. Równie dobrze mogłam od razu zadzwonić do schroniska w Krakowie i umówić się na odbiór kota. A jednak szukam gdzieś tu, w lokalnych ogłoszeniach, lub dalej, ale zaznaczając z jakich rejonów jestem.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości