dagmara-olga pisze:a co z tą drugą kotą..?
pytasz o Gwiazdeczkę?
viewtopic.php?f=1&t=117123&start=30
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
dagmara-olga pisze:Biedulka to Gwiazdeczka tak?
alareipan pisze:Podejrzewam, że Biedulka razcej nie żyje. Sprawdzę to.
Never pisze:Pupa dzis jedzie do domu, za to ja mam dlug 500 zł, a nie pracuję.... czy ktos mogłby jakos pomóc bazarkowo albo finansowo?
Megana pisze:Kazali myć. Zresztą przecież taka brudna pupka boli jeszcze bardziej, jeśli będzie wciąż wilgotna nie będzie się goić.
Agn pisze:Megana pisze:Kazali myć. Zresztą przecież taka brudna pupka boli jeszcze bardziej, jeśli będzie wciąż wilgotna nie będzie się goić.
Bezwzględnie MYĆ.
Ale. Najlepiej nie mydłem tylko albo żelami dla niemowląt albo preparatem Seni - to ma konsystencję mleczka i służy do mycia 'na sucho' jednak ja swoim pieluchowym spłukuję to z pupy. Żadnego przecierania chusteczkami dla niemowląt tylko pod bieżącą wodę i dobrze spłukać. Wycierać delikatnie do 'w miarę sucha' i smarować Sudocremem. Mocno smarować.
Najlepiej by było, gdyby kota na czas gojenia pupy była w klatce wystawowej wyłożonej podkładami higienicznymi, albo ręcznikami, które trzeba zmieniać jak najczęściej.
Kiedy pupa się wygoi można spróbować ją pieluchować, gdyby okazało się [a niestety po takim czasie od urazu raczej tak będzie], że kota nie trzyma kału.
A jak jest z sikaniem?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Szymkowa i 86 gości