Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro wrz 15, 2010 19:10 Re: Kocia Chatka

Wpisałam się na piątek wieczorem- 17.09.2010

terenia1 pisze:GRAFIK NA TEN TYDZIEŃ
Pon Jadzia w Beatka
wt hidi w bona
śr Agnieszka w Beatka
czw bona w hidi
pi Agnieszka w........
sob Martyna w........
niedz Dorotka w Teresa

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Śro wrz 15, 2010 20:06 Re: Kocia Chatka

balbina38 pisze:Wpisałam się na piątek wieczorem- 17.09.2010

terenia1 pisze:GRAFIK NA TEN TYDZIEŃ
Pon Jadzia w Beatka
wt hidi w bona
śr Agnieszka w Beatka
czw bona w hidi
pi Agnieszka w........
sob Martyna w........
niedz Dorotka w Teresa

Dziękujemy Beatko :1luvu: Czyli sobota wieczór nie obstawione

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro wrz 15, 2010 20:58 Re: Kocia Chatka

Byłam dziś z Zapałką u weta, osłuchał obadał dostała ze 4 zastrzyki. jutro powtórka z rozrywki, Zapałka siedzi w najniższym boksie dziewczyny obserwujcie co z wymiotami i biegunką, w każdym bądź razie u weta dostała takiich sił, że nietety musiała zostać zawinięta w koc w celu podania zastrzyków bo inaczej się nie dało jakaś masakra

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro wrz 15, 2010 21:09 Re: Kocia Chatka

I nowa lokatorka Kociej Chatki ze schroniska - persiczka
Persica:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

terenia1

Post » Śro wrz 15, 2010 21:14 Re: Kocia Chatka

I następna lokatorka ze schroniska
Obrazek

Obrazek

terenia1

Post » Śro wrz 15, 2010 21:29 Re: Kocia Chatka

terenia1 pisze:I nowa lokatorka Kociej Chatki ze schroniska - persiczka
Persica:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jestem :oops:
Oczka delikatnie umyjcie przegotowaną wodą ,można do oczu zapodać troszkę maści dla ludziów Atecortin ,kołtunki delikatnie spróbujcie palcami porozciągać ...jaka szkoda że ja taka zakocona ,a teraz mam jeszcze maluszki....

kasiunia773

Od: Nie sty 11, 2009 18:55

Post » Śro wrz 15, 2010 21:43 Re: Kocia Chatka

info z ksiązeczki zdrowia persicy
Kotka 2 letnia niestetylizowana,cholernie zaniedbana z infekcją oczu(to akurat moja opinia).W maju przeszła zapalenie górnych dróg odechowych i spojówek .Ma zrobione testy na Felv i Fiv ujemne

O kotce rudo -burej wiemy ze do schorniska trafiła jakieś 2 tyg temu.Wcześniej miałam tel od karmicielki że w okolicach ul.Barci Miroszewskich błąka się kotka o niespotykanym umaszaczeniu.Panie jakimiś tylko sobie znanymi kanałami dowiedziały się że to jest kotka domowa,którą ktoś wyrzucił ponieważ nabył sobie psa(nie wiem ile w tym jest prawdy :roll: )Z racji tego że jest naprawdę ładna ktoś ją przygarnął ale dostała rujki i ten ktoś odwiózł ją do schroniska.

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw wrz 16, 2010 7:36 Re: Kocia Chatka

Ja jakos nie umiem na tych zdjęciach urody tej kotki rudo-burej - wydaje mi się brzydka :D

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw wrz 16, 2010 8:00 Re: Kocia Chatka

dzisiaj jazda bez trzymanki 8) .
Piotrek odbiera ze schronu tri (pytałam nie sterylizowana, przynajmniej nic na ten temat nie wiadomo) odbiera persice z Chatki. Zabiera na 15:30 do Michała. W tym czasie kompletuje wyprawkę dla Tri. Potem odbiera koty po zabiegu odwozi persice do KCh umawia się z jeszcze-mężem Mary, zawozi Tri do niego.
Ja wieczorem odbieram kotkę po zabiegu nasza osiedlową zawożę do naszego garazu gdzie siedzi już kolejna osiedlowa po zabiegu oraz dwa dziczki w klatce. Musze zrobić zastrzyk, nakarmic bandę i posprzatać.
W garażu 4 koty a w domu osiem. :roll:
to tak tylko chcialam się nad sobą poużalać :wink:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw wrz 16, 2010 8:01 Re: Kocia Chatka

Mara S pisze:Ja jakos nie umiem na tych zdjęciach urody tej kotki rudo-burej - wydaje mi się brzydka :D

w realu ładniejsza :kotek:

Filomen

Post » Czw wrz 16, 2010 8:03 Re: Kocia Chatka

czy ktoś ma pomysł jak dołączyć do stada osiedlowych pół-dzików nasze dwa dziki z garażu? żeby wiedziały gdzie stołówka i gdzie noclegi? na smyczy ich nie będę oprowadzać....

Filomen

Post » Czw wrz 16, 2010 8:49 Re: Kocia Chatka

Ewuś, jesteś wielka, wspaniała i niesamowita :1luvu: I ty i Piotrek robicie naprawdę wielką robotę i podziwiam Wasze poświęcenie bo wiele osób nie dało by rady albo uznało że to nie ich problem.

Niestety nie wiem jak wprowadzić dziki do istniejącego stada - mam nadzieję, że ktoś bardziej doświadczony Ci podpowie :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw wrz 16, 2010 10:13 Re: Kocia Chatka

Alienor pisze:Ewuś, jesteś wielka, wspaniała i niesamowita :1luvu: I ty i Piotrek robicie naprawdę wielką robotę i podziwiam Wasze poświęcenie bo wiele osób nie dało by rady albo uznało że to nie ich problem.

Niestety nie wiem jak wprowadzić dziki do istniejącego stada - mam nadzieję, że ktoś bardziej doświadczony Ci podpowie :ok:

Alienor spłonęłam rumieńcem :oops:
każdy z nas robi dużo - nawet pojedynczy wkład w dyżury, ogłoszenia, obsługę prawną, bazarki, pomoc techniczną to wszystko składa się na nasze osiągnięcia. Warto jednak wierzyć, że się uda, szukać pozytywów i stawiać sobie nowe cele. Dla mnie szklanka jest zawsze do połowy pełna a nie do połowy pusta :wink: staram się zarażać tą wiarą innych wokół :wink:

co do dzików liczę na mądre rady, nie mogą całe życie mieszkać w garażu :roll:

Filomen

Post » Czw wrz 16, 2010 10:19 Re: Kocia Chatka

Trzymałam chyba przez 2 tygodnie w piwnicy- stołówce w klatce.
Musza nabrac pdobnego zapachu. Inaczej jest duż szansa, że przepędzą.
Tak sie stało np z kotem, który chyba uciekl przed wywózka do schronu. Jest w tej chwili juz chyba 2 albo nawet 3 lata po drugiej stronie bloku. Piwniczne przychodza tam gdzie go karmie ale prawde mówiac jego/jej nie widzialampo stronie piwnicznych.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw wrz 16, 2010 11:43 Re: Kocia Chatka

Właśnie miałam telefon w sprawie adopcji Julinki - pani nie zakończyła rozmowy gdy stwierdziłam, ze jestem w pracy i niestety nie bardzo mogę rozmawiać, za to jak powiedziałam, że wymagam sterylki jak dojdzie do wieku rozrodczego, to powiedziala, ze musi to jeszcze przemyśleć, bo nie chce unieszczęśliwiać kotki... :?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]