SchronWro DO ZAMKNIĘCIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 14, 2010 9:43 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

Informacja jest oczywiście potwierdzona.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto wrz 14, 2010 10:41 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

Edzina gdzie o której rodzina pointów ma się stawić w piątek na transport? Musimy zobaczyć kto będzie mógł kotki ze schronu wyciągnąć i dostarczyć na transport.

Neigh czy jak kotek będzie w transporterze to go kolega bez problemu zabierze? Kiedy będzie wiadomo? Jeśli się nie da bezpośrednio to wyślemy go do Edziny.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Wto wrz 14, 2010 11:09 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

mawin pisze:Edzina gdzie o której rodzina pointów ma się stawić w piątek na transport? Musimy zobaczyć kto będzie mógł kotki ze schronu wyciągnąć i dostarczyć na transport.

Neigh czy jak kotek będzie w transporterze to go kolega bez problemu zabierze? Kiedy będzie wiadomo? Jeśli się nie da bezpośrednio to wyślemy go do Edziny.

Rozmawiałam niemal przed chwilą z dziewczyną od transportu ( ona jest z forum....papuziego:-) ). O tym czy transport aktualny będzie wiadomo dziś wieczorem. To niestety nie jest mój kolega ( ten co ma jechać).......tylko znajomy znajomej:(. Podobno ma zabrać o ile W OGÓLE będzie jechał.

Jeśli nie - to oczywiście jak najbardziej niech jedzie do Edziny i będziemy kombinować transport od niej.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto wrz 14, 2010 11:33 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

mawin pisze:Edzina gdzie o której rodzina pointów ma się stawić w piątek na transport? Musimy zobaczyć kto będzie mógł kotki ze schronu wyciągnąć i dostarczyć na transport.
Jeszcze nie wiem niestety. Kolega teraz w pracy i nie bardzo moze pisac/gadac. On sam sie waha, bo albo jedzie w piatek, albo sobote... Cierpliwosci..
Do ktorej godziny jest czynne schronisko? Czy da sie do niego dojechac komunikacja miejska? Bo rozwazam tez opcje pojechania PKP w jedna strone i powrot autem. Wiaze sie to niestety z tym, ze bede musiala wziac urlop... Ale jesli calkiem nic nie wypali to trudno. Pojade pociagiem.
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Wto wrz 14, 2010 11:41 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

Edzina pisze:
Jeszcze nie wiem niestety. Kolega teraz w pracy i nie bardzo moze pisac/gadac. On sam sie waha, bo albo jedzie w piatek, albo sobote... Cierpliwosci..
Do ktorej godziny jest czynne schronisko? Czy da sie do niego dojechac komunikacja miejska? Bo rozwazam tez opcje pojechania PKP w jedna strone i powrot autem. Wiaze sie to niestety z tym, ze bede musiala wziac urlop... Ale jesli calkiem nic nie wypali to trudno. Pojade pociagiem.

Edzina a Ty skąd jesteś? Myślałam że z Wrocławia :oops: tutaj są informacje nt. godzin otwarcia schronu http://www.psy.info.pl/schronisko_wrocl ... ennik.html Bezpośredniego dojazdu nie ma - jest z PKP do Kwiskiej tramwaj 22, a z Kwiskiej do schroniska jest 140 autobus.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto wrz 14, 2010 11:45 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

Co do kotów z ZOO to mała dygresja.
Nowy pan dyrektor porzadki w zoo zaczął od pozbycia sie zwierzaków niepotrzebnych i niemedialnych, nawet tych które od wielu lat znajdowały na terenie ogrodu swój azyl.
Pierwsze 30 kotów wywieziono- do dzis nie wiadomo dokąd, twierdząc później ze "znalazły domy po drodze".
Do schroniska trafiło ok 10 psów- w wiekszosci starszych, nieatrakcyjnych i majacych zerowe szanse na adopcję- w tym ślepy staruszek, który całe zycie mieszkał z tyłu zoo.
:evil:
Staruszka adoptowała "Przystań Ocalenie" , część psów pojechałao do niemieckiej fundacji.

Moim zdaniem tp przykład okrucieństwa wobec zwierząt, przy których uparcie wyciagana sprawa misia Mago blednie.
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Wto wrz 14, 2010 12:48 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

Gibutkowa pisze:Myślałam że z Wrocławia :oops:

Nie. Gdybym była, to ten pers dawno by siedział w domu. :-)
Gibutkowa pisze:tutaj są informacje nt. godzin otwarcia schronu http://www.psy.info.pl/schronisko_wrocl ... ennik.html Bezpośredniego dojazdu nie ma - jest z PKP do Kwiskiej tramwaj 22, a z Kwiskiej do schroniska jest 140 autobus.

Dzięki. Zapisałam sobie. Juz wiem! :D
Kolega jedzie w sobote ok. 11. Pasuje?
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Post » Wto wrz 14, 2010 16:06 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

Się dopasujemy :-) Kto może pożyczyć transporter - potrzebne nam są dwa - mniejszy dla persa i większy dla rodzinki.
Ja niestety obecnie bez żadnego transportera :-( pożyczyłam koledze :-(

mawin

Post » Wto wrz 14, 2010 16:42 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

Ja mogę dać jeden dla persa.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto wrz 14, 2010 16:46 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

A kruszyna kiedy wraca bo trzeba by było nowy wątek założyć :wink:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto wrz 14, 2010 17:29 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

JaEwka pisze:A kruszyna kiedy wraca bo trzeba by było nowy wątek założyć :wink:

Spokojnie jutro będzie nowy wątek :)

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Wto wrz 14, 2010 21:31 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

mawin pisze:Się dopasujemy :-)

Czy ktoś może dostarczyc koty na ul.. Trawową 39 na 11 w sobotę?
Potrzebuję też telefonów do osób, które będą je wieźć/wyciągać ze schronu.
No i mamy czas, zeby rozstrzygnal sie transport do Neigh, bo moze nie trzeba bedzie wiezc persa do mnie.

Edzina

Post » Śro wrz 15, 2010 6:00 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

Gibutkowa pisze:Co do kotów z ZOO to przede wszystkim duży minus dla ZOO że te zwierzęta! wyglądały jak wyglądały. Kot nie staje się szkieletem z dnia na dzień i nagle ktoś odkrył że po zoo maszerują kocie szkielety i haya do schronu. Przecież te koty w schronie by po 2 dniach padły na rożne choroby. Nie można ich było w ZOO dokarmić? Błagam... jeśli ktoś doprowadza zwierzaki do takiego stanu NA SWOIM TERENIE to nie ma prawa otwierać nawet buzi z pretensjami do kogokolwiek innego. Nie mówiąc już o tym że ZOO tez nie przyjmuje zwierząt egzotycznych które trafiają do schronu choć ma tysiąc razy lepsze warunki na ich przetrzymanie i na pewno lepiej się na tych zwierzakach zna (choćby przykład żółwi ostatnio - gdyby nie straż dla zwierząt to by zdechły w kartonie pod bramą ZOO)

Gibutkowa, jakie koty szkielety?

Mam w domu kota z ZOO, wyglądała jak pączek w maśle i była wysterylizowana.
To przesłodka i najbardziej wybredna kotka na świecie.
Dwa tygodnie temu spotkałam mamę z synem w autobusie dotąd wspominających piękne koty w ZOO i dziwiących się, że jak ostatnio tam byli to ich już nie widzieli.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Śro wrz 15, 2010 6:11 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

ulvhedinn pisze:Co do kotów z ZOO to mała dygresja.
Nowy pan dyrektor porzadki w zoo zaczął od pozbycia sie zwierzaków niepotrzebnych i niemedialnych, nawet tych które od wielu lat znajdowały na terenie ogrodu swój azyl.
Pierwsze 30 kotów wywieziono- do dzis nie wiadomo dokąd, twierdząc później ze "znalazły domy po drodze".
Do schroniska trafiło ok 10 psów- w wiekszosci starszych, nieatrakcyjnych i majacych zerowe szanse na adopcję- w tym ślepy staruszek, który całe zycie mieszkał z tyłu zoo.
:evil:
Staruszka adoptowała "Przystań Ocalenie" , część psów pojechałao do niemieckiej fundacji.

Moim zdaniem tp przykład okrucieństwa wobec zwierząt, przy których uparcie wyciagana sprawa misia Mago blednie.

Otóż to.

O tragedii tych kotów się nie pamięta. Wszyscy się zachłystują cudownymi zmianami w schronisku i genialnym dyrektorem.

Wywiezione przez hycla z Kościana koty to te najłagodniejsze, które od razu dały się złapać. Tuliły się do siebie.

Ale przyczyniło się do tego i schronisko bo nie było miejsca dla kotów z ZOO.

To niby było zrozumiałe. Było małe i stare.

Teraz jest nowe i piękne, ale okazuje się, że tez nie ma miejsca dla dwóch bezdomnych kotek z kociętami.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Śro wrz 15, 2010 7:38 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

Edzina pisze:
mawin pisze:Się dopasujemy :-)

Czy ktoś może dostarczyc koty na ul.. Trawową 39 na 11 w sobotę?
Potrzebuję też telefonów do osób, które będą je wieźć/wyciągać ze schronu.
No i mamy czas, zeby rozstrzygnal sie transport do Neigh, bo moze nie trzeba bedzie wiezc persa do mnie.

Kto ma pożyczyć duży transporter dla rodziny? Kto chętny na podrzucenie kociaków ze schronu na Trawową?

JaEwka czyli transporter do pożyczenie dla persika mamy :-)

mawin

[poprzednia][następna]