Totka ze schronu znalazła dom i juz się w nim panoszy :))))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 12, 2010 22:31 Re: Smutna Totka ze schronu szuka swojego miejsca na Ziemi!

Wizyta zapoznawcza przebiegła bardzo pomyślnie :wink:
Kopiuję z wątku Drani:

Pani Ela jest bardzo sympatyczną osobą, kochającą nie tylko koty. W domu we Wrocławiu (bo mieszka na zmianę w dwóch miastach) ma już jednego kocura Sindbada (rasy Buras Zwyczajny Dachowiec, czyli dokładnie tej samej co Totka :wink: ) i świnkę morską, była też suczka jamniczka, ale odeszła na serce. W Warszawie, gdzie Pani Ela mieszka z mamą, nie ma żadnych zwierząt, stąd marzenie o adopcji kota :) Finansowo faktycznie dosyć krucho, ale jestem pewna, że ewentualne problemy zawsze uda się rozwiązać - Pani Ela wie, że zawsze będzie mogła liczyć na pomoc zarówno dziewczyn z AFN-u, jak i w miarę możliwości moją.
Totulek zaprezentował się nieźle: popisowo zbarankował nową Panią czółkiem-w-czółko i cały czas mruczał głośno jak stary radziecki telewizor :wink: Jesteśmy umówione, że Totunia przeprowadzi się do Pani Eli dopiero po kastracji i szczepieniu, mamy być w kontakcie. Oby to wypaliło, bo wydaje mi się, że Kocia Tocia właśnie dostała szansę na ciepły, kochający i odpowiedzialny Dom.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie wrz 12, 2010 23:00 Re: Smutna Totka ze schronu szuka swojego miejsca na Ziemi!

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie wrz 12, 2010 23:24 Re: Smutna Totka ze schronu szuka swojego miejsca na Ziemi!

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
gdzie kot w rękawiczkach czeka na mysz...

Obrazek Obrazek

Jafusia

Od: Pon sie 11, 2008 13:15

Post » Pon wrz 13, 2010 3:55 Re: Smutna Totka ze schronu szuka swojego miejsca na Ziemi!

czy to znaczy, ze pani sporo jezdzi? czy jak cos to Tocia pojedzie do Wro?

:ok: :1luvu:
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Pon wrz 13, 2010 8:14 Re: Smutna Totka ze schronu szuka swojego miejsca na Ziemi!

xandra pisze:czy to znaczy, ze pani sporo jezdzi? czy jak cos to Tocia pojedzie do Wro?

Pani wspominała, że prawdopodobnie w przyszłym roku przeprowadzi się na stałe do Wrocka, tam gdzie ten jeden kot mieszka (okna zabezpieczone)

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon wrz 13, 2010 8:15 Re: Smutna Totka ze schronu szuka swojego miejsca na Ziemi!

xandra pisze:czy to znaczy, ze pani sporo jezdzi? czy jak cos to Tocia pojedzie do Wro?

Pani sporo jeździ, ale jej mama mieszka w Warszawie na stałe :wink:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pon wrz 13, 2010 8:24 Re: Smutna Totka ze schronu szuka swojego miejsca na Ziemi!

ważne by dom dobry a gdzie... to już mniej ważne ;)
ja także deklaruję dokładkę do karmy
a może K-9? ja za wór 12 kilo płacę w zoologicu ok. 150 zł bo mam rabat :love:
karma na kanadyjskich normach dla ludzi, w stylu "starej" Acany - ubolewam że się tak popsuła ta nowa i stąd przejście na K-9 właśnie

xandra

Post » Pon wrz 13, 2010 8:38 Re: Smutna Totka ze schronu szuka swojego miejsca na Ziemi!

o karmie też rozmawiałyśmy
Pani powiedziała, że na razie nie ma pieniędzy na zakup całego worka, umówiłyśmy się tak, że odkupi ode mnie kilogram lub dwa

ale gdyby udało nam się w międzyczasie zebrać te 130/150 złotych na cały worek i zamówić go bezpośrednio na adres Pani Eli, to myślę, że byłaby bardzo szczęśliwa :wink:

xandra, jeśli uważasz, że ta 'Twoja' karma jest lepsza od Sanabelle (adult albo skin&hair - takie na zmianę jadają Dranie), to nie mam nic przeciwko temu, tym bardziej, że jest jej 2 kg więcej

ja kasę od siebie będę mogła dołożyć dopiero po 25. :oops: , ale jeśli dzisaj przyjdzie coś jeszcze z puli 'transporotwej' i Darczyńcy się zgodzą - to te pieniądze będą już teraz

zbieramy na Twoje konto :wink: ?

KTO OPRÓCZ NAS MOŻE DOŁOŻYĆ SIĘ CHOCIAŻ SYMBOLICZNIE DO WYPRAWKI TOTUNI ???

Wielbłądzio

Post » Pon wrz 13, 2010 8:43 Re: Smutna Totka ze schronu szuka swojego miejsca na Ziemi!

Ja się dołożę, ale niestety - symbolicznie.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pon wrz 13, 2010 8:45 Re: Smutna Totka ze schronu szuka swojego miejsca na Ziemi!

Kasia, nie wiem czy jest lepsza, porównaj skład obu, jesteś w tym na pewno mądrzejsza niż ja
wiem, że ja miałam dwa podejścia do Sanabelli i to były dwa ciezkie podejscia ;) bo niemal od pełnych talerzy odchodziły
teraz też bym im chętnie już zmieniła, ale nie widzę alternatywy, więc do K-9 dodaję próbkę np. Calma by troszkę im zmienić zapach/smak i ładnie jedzą, sierść też ładna

ale mogę się też dołożyć do Sanabelli jak ładnie ją je to może nie zmieniać? Ty decyduj

xandra

Post » Pon wrz 13, 2010 8:53 Re: Smutna Totka ze schronu szuka swojego miejsca na Ziemi!

w domu porównam, teraz muszę udawać, że pracuję 8)

Monia, jeśli ileś osób dołoży się symbolicznie, to zawsze coś się uzbiera :wink:

Wielbłądzio

Post » Wto wrz 14, 2010 8:06 Re: Totka ze schronu znalazła dom! Prosi o wsparcie na wyprawkę!

Tutulek bardzo lubi być całowany w czółko :1luvu:

składu karm nie obejrzałam, bo zdechł mi domowy net :twisted:

Wielbłądzio

Post » Wto wrz 14, 2010 9:19 Re: Totka ze schronu znalazła dom! Prosi o wsparcie na wyprawkę!

Jak dobrze, że Burania domek znalazła. Jak ja się cieszę :D .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto wrz 14, 2010 10:24 Re: Totka ze schronu znalazła dom! Prosi o wsparcie na wyprawkę!

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: ale wiadomości

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro wrz 15, 2010 7:54 Re: Totka ze schronu znalazła dom! Prosi o wsparcie na wyprawkę!

Juppppiiiiii!!!
Jakie wspaniałe wieści!!
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

[poprzednia][następna]