*Lubelskie Tymczasy*cz.5-Krowa, cielątko i małe różnej maści

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 13, 2010 17:39 Re: L.T.cz.5.Boski Bazyl,Bąbelka, Bambino, EmSi, Abi i inne

No ja właśnie najpierw w tytule ją zobaczyłam.
I głupio się mnie zrobiło, że tylko ten Grzywka i Grzywka a taką dobrą informację zatrzymałam dla siebie... :oops:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon wrz 13, 2010 17:43 Re: L.T.cz.5.Boski Bazyl,Bąbelka, Bambino, EmSi, Abi i inne

pixie65 pisze:I głupio się mnie zrobiło, że tylko ten Grzywka i Grzywka a taką dobrą informację zatrzymałam dla siebie... :oops:

I słusznie :mrgreen:
Dasz miniaturki Ruska? Widziałam, że masz :oops:
Nosz to ja znowu sie podszyłam - Anda

*Lubelskie Tymczasy*

Od: Czw paź 02, 2008 15:34

Post » Pon wrz 13, 2010 17:52 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Niebieski,Abi,M&M i inne

Oto i On: Obrazek
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pon wrz 13, 2010 18:41 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Niebieski,Abi,M&M i inne

Dzięki, juz jest w pierwszym. A mam jeszcze jedno pytanie i prosbę - imiona i zdjęcia tych kotków, z których dziewczynka poszła do domu z ogłoszenia Lary - możesz w wolnej chwili podać??
Bo niestety ja zabyła.
Anda pisała

*Lubelskie Tymczasy*

Od: Czw paź 02, 2008 15:34

Post » Pon wrz 13, 2010 19:40 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Niebieski,Abi,M&M i inne

Dzięki za dodanie Ruska.
Coś nie ma Chłopak szczęścia.
A w zasadzie to ja jestem przekonana, że on się nie chce wyprowadzić z DT.
Tyle, że DT nie może/nie chce go zatrzymać... :(

A tutaj Mania:
Obrazek
Mania zamieszkała w domu pod Zamościem.
I coś chwilowo cisza...

Chłopaczek dostał w DS na imię TIGER - pewnie na cześć Ciotencji Tigerowej 8) :mrgreen:
Zdrobniale - Tigi.
Obrazek
Mieszka częściowo w Firleju a częściowo w Lublinie.
Taki wypas mu się trafił :wink:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pon wrz 13, 2010 19:49 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Niebieski,Abi,M&M i inne

Aleeeee się cieszę z EmSi :dance2: :1luvu:

Anda z przymusu, bo kartki z kodem nie mogę za nic odnaleźć, ogłoszenie będzie chyba wisiało dopóki admin nie usunie go. Skoro pomaga to niech wisi ;)

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Pon wrz 13, 2010 20:11 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Niebieski,Abi,M&M i inne

pixie65 pisze:Aaaaaaaa :!: Z tego wszystkiego zapomniałam uprzejmie poinformować
:arrow: EmSi ma Dom :balony: :dance: :dance2: :dance: :balony:
Zostaje u Mamy swojej byłej Opiekunki na stałe :D
Podobno w ogóle jest cudna ale nie miałam okazji jej podziwiać bo jak była w lecznicy to ja siedziałam na zapleczu nad Grzywką.

Ojejku, jejku :D
Jak ja się cieszę, że EmSi ma własny domek :1luvu: :piwa:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pon wrz 13, 2010 23:28 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Niebieski,Abi,M&M i inne

no i nawalilam na calej linii :( nie wyszedl mi wyjazd do Wawki, gdzie oferowalam przewoz kociaka. mam nadzieje, ze to jednak wypalilo i znalazl sie jakis Transporter. przepraszam i przy nastepnej okazji obiecuje poprawe.
bylam w sobote na Witosa. znow tam te kotki w klatkach.. jeden tak wymownie patrzyl sie prosto w oczy. az chce sie wyc! :(
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Wto wrz 14, 2010 6:43 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Niebieski,Abi,M&M i inne

Czy jest konkretny przepis prawny, który mówi, że koty schroniskowe mają obowiązek być w schronisku a nie w sklepowej klatce? Wybrałabym się do sklepu pogadać ze sprzedawcami, ale nie wiem na jaki przepis się powołać.
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Wto wrz 14, 2010 10:00 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Niebieski,Abi,M&M i inne

Wczorajsze:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Na przepisach się nie znam, ale można uderzyć do dyrektora tego sklepu wyłożyć mu to, że zwierzaki cierpią i męczą się (a mogę się założyć, że schronisko zapewniło pana dyrektora, że wystawiając koty w klatkach pomaga im...) i spróbować go przekonać. Bo co on z tego ma? Kasę - wątpię, a jeżeli ma satysfakcję z pomocy, to trzeba ją zburzyć.

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Wto wrz 14, 2010 10:02 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Niebieski,Abi,M&M i inne

Teoretycznie - schronisko dostaje kasę od miasta, żeby zaopiekować się zwierzakiem, dać jeść i leczyć.
W sklepie zrzuca opiekę na sprzedawców, no i kot jest narażony na stres.

Wydaje mi się, ze nie podpisuje się żadnych umów, a to już niezgodne z prawem.
Wiele osób argumentuje, że kot ma większą szanse znaleźć dom i że jest odizolowany od chorych kotów. Na noc zostaje sam, ale zazwyczaj jest ich dwa. W schronie to pies z kulawą noga nie zajrzy a tu są ludzie.

Mam mieszane uczucia.

-------------------------------------------------------------------------------------
Abi wazy 400g, Tonia 600 g.
Jedzą coraz mniej łapczywie - może w końcu się najadły??
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Wto wrz 14, 2010 10:04 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Niebieski,Abi,M&M i inne

bloo pisze:Obrazek

Ale on ma pręgi. On się powinien nazywać TigerTiger a nie Bambino. :mrgreen:

Anda

Post » Wto wrz 14, 2010 10:56 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Niebieski,Abi,M&M i inne

Obrazek

Cudowne. To uszko :1luvu:

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Wto wrz 14, 2010 11:35 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Niebieski,Abi,M&M i inne

8O ja tu nie mogę zaglądać takie piękne te koty, normalnie przyklejam się do monitora i doopa z pracy :lol:
Wczoraj zrobiłam wypad rowerem (prawie zawał :mrgreen: ) i mam zdjęcia urwisów, wiekowo to już 3miesiące strzeliły a kociaste to normalnie adhd ni jak nie mogłam upolować.
Zapomniałam już, że koty wychodzące mają tyle atrakcji - krzaki, drzewa, patyki, rozwaliło mnie jak Krakusik wskoczył na drzewo i zaczął się drzeć, no to chciałam włazić i go ratować, a kocina z takim wygłupem, że chyba oszalałam, 3sekundy i już był na dole i gonił brata 8O

Krakusik to Junior kotek z którym byłam w Krakowie, kot jest bardzo przytulaśny, wyluzowany, no i lubi podróżować :)
Drugi kotek dostał imię po bracie, czyli Junior, bo jest troszkę mniejszy, ma taki ostrzejszy pyszczek i bardziej jest zdystansowany, za to ma jakieś turbo dopalacze w zadku :)

Krakusek: Obrazek
Junior: Obrazek
razem:ObrazekObrazek
Azunia 07.07.07[*]
Józefina i DT - wątek - viewtopic.php?t=61536

Poka

Od: Sob lut 10, 2007 16:47

Post » Wto wrz 14, 2010 13:55 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Niebieski,Abi,M&M i inne

Doliczyłam się 12 tymczasów. Chyba wszystkie. Tyle jest w pierwszym poście.
Amika, włączyć Dymnego Misia??
Bo Snejki chyba nie szuka domu.

Anda

[poprzednia][następna]