Wwa Ursus. Mamie Jeżynek jednak ma się na życie :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 11, 2010 14:33 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.29

Puk, puk, genowefooo! Nie mogę Cię nijak namierzyć. Mam jeszcze telefony w sprawie mojego ogloszenia.

Podesłałam link Pewnej Osobie - mam nadzieję, że odezwie się w sprawie adopcji. Byłby to dom dla jednego z kocurków - z jednym maluszkiem, w zbliżonym wieku :)

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Sob wrz 11, 2010 14:43 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 2 M-CE. PILNIE DT!!!!!!!!!!!! str. 28

dragonfly.87 pisze:ja czekam na info o płci kotków, bo ja mogę wziąć tylko kotkę i jak już mówiłam jestem totalnie spłukana, także niestety nie stać mnie na leczenie

. Niestety, gwarancji, że przez xxx lat kot nie będzie wymagać leczenia nikt odpowiedzialny Ci nie da! Lepiej przemyśleć kwestię dokocenia, obliczyć fundusze, niż później żałować.
Poza tym, mając agresywną kicię w domu nie ryzykowałabym dokocenia takim maluchem. :(

Najlepszą opcją byłoby znalezienie domu z kociakiem w podobnym wieku.

Agalenora

Post » Sob wrz 11, 2010 18:37 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 2 M-CE. PILNIE DT!!!!!!!!!!!! str. 28

Agalenora pisze:
dragonfly.87 pisze:ja czekam na info o płci kotków, bo ja mogę wziąć tylko kotkę i jak już mówiłam jestem totalnie spłukana, także niestety nie stać mnie na leczenie

. Niestety, gwarancji, że przez xxx lat kot nie będzie wymagać leczenia nikt odpowiedzialny Ci nie da! Lepiej przemyśleć kwestię dokocenia, obliczyć fundusze, niż później żałować.
Poza tym, mając agresywną kicię w domu nie ryzykowałabym dokocenia takim maluchem. :(

Najlepszą opcją byłoby znalezienie domu z kociakiem w podobnym wieku.

ja ogólnie pieniądze mam, w nagłym przypadku dla mojej Mru też mam, po prostu obecnie musiałam wydać naprawdę GRUBE pieniądze na komputer, kurs i szkołę za cały rok z góry, więc moje finanse są bliskie 0zł. A tu proponowałam jedynie TDT jakby Agnieszka nie dała zupełnie rady. No a co do kotki, to niestety jest bardzo agresywna w stosunku do innych zwierząt :( czy jest skazana na bycie jedynaczką?

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

Post » Sob wrz 11, 2010 20:36 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 2 M-CE. PILNIE DT!!!!!!!!!!!! str. 28

dragonfly.87 pisze:No a co do kotki, to niestety jest bardzo agresywna w stosunku do innych zwierząt :( czy jest skazana na bycie jedynaczką?

Często się to nie zdarza, ale niektóre koty tak mają.

Co do maluszków, to niestety nie mam zbyt wiele czasu, aby wygłaskać i odpowiednio dopieścić całą szóstkę :( Maleńka Czarna Królewna jest o połowę mniejsza od Wyrywnisia 8O Wyrywniś powiększył się od wtorku chyba dwukrotnie 8O

Naprawdę nikt nie może wziąć dwóch kociaków na tymczas :?: Już prawie nie sierdzą piwnicą :)
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Sob wrz 11, 2010 22:14 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.29

Podrzucam.

Genowefa oprócz tej szóstki maluchów ma też w domu siedem własnych futer, jedną dorosłą problematyczną tymczaskę, a poza tym - pracuje na pełen etat, aby całe to stado miało co jeść.
Gdyby rozdzielić je na kilka DT, na 100% dałoby się z nich wyprodukować superadopcyjne miziaki. A tak, zamknięte w klatce w szóstkę, zajmują się głównie sobą i 'dzięki' temu z całą pewnością miziaków z nich nie będzie :( Tym bardziej, że genowefa nie ma na co dzień wystarczająco dużo czasu, aby oswajać każdego z kociaków z osobna :(

Czy naprawdę nikt z osób, które mają w domu po 1-2-3 koty, nie jest w stanie pomóc...?
Takie maluchy na pewno nie będą szczególnie długo czekały na domy :ok:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie wrz 12, 2010 1:54 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.29

malizny cudne :1luvu: tylko domków trzeba
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Nie wrz 12, 2010 10:59 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 2 M-CE. PILNIE DT!!!!!!!!!!!! str. 28

dragonfly.87 pisze:
No a co do kotki, to niestety jest bardzo agresywna w stosunku do innych zwierząt :( czy jest skazana na bycie jedynaczką?

Bywa tak niestety, dlatego odradzałabym dokocenie maluchem, bo można mu po prostu zafundować mega stres.

Miałam na tymczasie taką szylkretową kotkę, mieszkała przez kilka tygodni u mojej mamy.
Trzej dorośli rezydenci się jej autentycznie bali. Na szczęście dom jest na tyle duży, że koty mogły sobie ustepować z drogi.
Bojownicza szylretka szybko znalazła dom, gdzie mogła niepodzielnie królować 8) Koty mojej mamy zapewne odetchnęły z ulgą.

Agalenora

Post » Nie wrz 12, 2010 21:19 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.29

Najlepsze były tymczsować je dwójkami. Wtedy kociaki miałyby szanse na bardziej indywidulany kontakt z człowiekiem i jednocześnie nie przeżyłby szoku odłączenia od matki i rodzeństwa.

Z szóstką jest mi naprawdę trudno :( Naprawdę nikt nie może wziąć dwóch oswojonych, zdrowych, maleńkich kociaków na tymczas :?:

Kocięta jak widać są straszliwie dzikie :twisted: ;) Opracowałam metodę poświęcania im czasu "na kangura". Dzięki tej metodzie mogę jednocześnie zajmować się kociakami i pisać do Was :)

Niestety nie ze wszystkimi się tak daje, bo niektóre są strasznie wyrywne i chciałby pozwiedzać . Jak łato się domyślić najradziej wyrywny jest Wyrywniś - największy z kociaków. Na drugim miejscu pod tym względem plasuje się Ospałek, który zmieniłi już imię na Spidi Gonzalez :twisted:

Na zdjęciu spokojniejsza trójka: Szara, Puciek i Jaś Wędrowniczek:
Obrazek

A tutaj mniej spokojna trójka: Spidi, Czarna Księżniczka i Wyrywniś:
Obrazek

A tutaj bardziej indywidulane zdjęcie Spidiego, którego zabrakło na poprzedniej stronie:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Nie wrz 12, 2010 22:39 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.29

Cudne są :1luvu:

Ech, chętnie bym sobie poniańczyła takie, gdyby nie nadmiar dorosłych :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pon wrz 13, 2010 1:33 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.29

Słodkie malce :1luvu:
Domki przybywajcie :!:
Obrazek

monika794

Post » Pon wrz 13, 2010 12:02 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.29

Spidi nie chce siedzieć w klatce. Spidi chce zwiedzać świat. Wujki GumkoMiski są zachwycone małą biegającą zabaweczką.

Puciek jest słodki :1luvu: Puciek i Spidi nadają się już do wypuszczenia z klatki. Właściwie to wszystkie już się kwalifikują do wypuszczenia, ale pod warunkiem, że będą podzielone dwójkami :twisted: Jak mi się sześć rozlezie po pokoju, to będę w stanie zadbać o to, żeby każdy się nie dziczył.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon wrz 13, 2010 14:34 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.29

Komu maluszka? Można sobie wybrać :)
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon wrz 13, 2010 22:38 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.29

Wypuściliśmy dziś maluszki, żeby sobie chwilę pobiegały. Obawiam się, że teraz będzie problem z utrzymaniem ich w klatce :(
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto wrz 14, 2010 2:11 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.29

takie piękności i brak chętnych 8O
Obrazek

monika794

Post » Wto wrz 14, 2010 11:52 Re: Wwa Ursus. 6 MALUSZKÓW 7 tyg. PILNIE DT!!!!!!!!! FOTO str.29

Komu świeżutkiego, pysznego, małego kotecka :mrgreen: ?

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]