[wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pon wrz 13, 2010 11:19 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

Tylko Zoomarket w tym roku byl slabiutki. Malo stoisk. Ilosc taka jak na zwyklej wystawie miedzynarodowej. Sala ktora zwykle zapelniona byla po brzegi w zeszlych latach w tym roku byla zapelniona tylko do polowy. Mam nadzieje ze w przyszlym roku bedzie lepiej. :P
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Pon wrz 13, 2010 11:42 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

MariaD pisze:A propos ringu sędziowskiego. Pomiędzy salą wystawy a targami była puściusieńka ogromna sala, gdzie możnaby spokojnie zrobić wygodny ring sędziowski. Możnaby obserwować ocenę kota, co przy obecnym ustyuowaniu ringu było niemożliwe.
W zeszłym roku jedna z sędzin (chyba?) tam własnie przeniosła porównanie miotów.
Może klub rozważy taka organizację ringu?

jeżeli myślimy o tej samej sali to nie było na niej światła dziennego co wg mnie uniemożliwia sensowną ocenę kotów. Już teraz sędzia oceniający ruskie, który miał stolik bliżej klatek, podchodził z kotami do okien...

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Pon wrz 13, 2010 12:08 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

Magis pisze:jeżeli myślimy o tej samej sali to nie było na niej światła dziennego co wg mnie uniemożliwia sensowną ocenę kotów. Już teraz sędzia oceniający ruskie, który miał stolik bliżej klatek, podchodził z kotami do okien...

Było i będzie mnóstwo wystaw gdzie wogóle nie ma światła dziennego nie tylko przy ringu ale wogóle. :)
Z tych co pamietam światła dziennego przy ringu nie było w: Blue City, Łódź (i w namiocie i w hali), Sopot, wystawy EKKR.

Za to w tej sali, o której pisze światło dzienne jest - ogormne okna na cała długośc sali, nie bezpośrednio ale z jakby podwórka wewnętrznego.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon wrz 13, 2010 12:19 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

Magis
... jeżeli myślimy o tej samej sali to nie było na niej światła dziennego co wg mnie uniemożliwia sensowną ocenę kotów. Już teraz sędzia oceniający ruskie, który miał stolik bliżej klatek, podchodził z kotami do okien ...

hal wystawowych, gdzie koty oceniane są przy sztucznym oświetleniu - jest 99% ...
przykład - wystawy w Blue City, wrocławski ''okraglak'', krakowska hala TARGÓW, czy z ubiegłego roku - krakowska hala na AWF-ie ...

bardzo nieliczne wyjątki - to krakowska lokalizacja przy ul. Klimeckiego - pod warunkiem, że ring jest na ''szklanej ścianie'', a nie w głębi pod antresolą .... i może jeszcze ostravskie wystawy w pawilonie ''A'' ...

/ ale nawet i na takich halach w miesiącach jesiennych, zimowych - m u s i być sztucznie doświetlone ... /
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Pon wrz 13, 2010 12:20 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

tak, ale PKIN chciał za tę salę coś ponad 20tys netto (w zeszłym roku ktoś tak podawał) co dla wystawy, która nie ma przychodu z biletów i sponsorów jest wydatkiem nierealnym
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Pon wrz 13, 2010 12:23 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

lrafal pisze:co dla wystawy, która nie ma przychodu z biletów i sponsorów
:?: 8O
To jaki sens taką wystawę w takim miejscu organizować?
Obrazek

MariaD

Post » Pon wrz 13, 2010 12:26 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

Część w której odbyła się wystawa (prawdopodobnie) była za za free,
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Pon wrz 13, 2010 12:27 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

doświatlanie tak, tylko sztuczne światło zdecydowanie wg mnie nie. Może mam szczęście, ale nie byłam na wystawie na której byłoby tylko sztuczne światło.

Ale generalnie nie o światło mi chodziło a o zachowanie wystawców na małym ringu. Wiadomo, wystawy są w różnych miejscach, mniejszych halach i większych obiektach. A koty, WSZYSTKIE, powinny się na nich czuć jak najlepiej.

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Pon wrz 13, 2010 12:31 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

Go!Go! pisze:.... m u s i być sztucznie doświetlone ... /

np. żarowe Poznań

biały kot jest pieknie kremowy za to rude i kremowe fantastycznie wyglądają :wink:
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Pon wrz 13, 2010 12:40 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

lrafal pisze:Część w której odbyła się wystawa (prawdopodobnie) była za za free,

Z pobieżnego rachunku ekonomicznego wychodzi mi niezbyt opłacalna taka wystawa. Nie można podciągnąć się finansowo ilością wystawców bo hala na to nie pozwala.
Magis pisze:Może mam szczęście, ale nie byłam na wystawie na której byłoby tylko sztuczne światło.

Łódź w hangarze.
Blue City.
Magis pisze:Ale generalnie nie o światło mi chodziło a o zachowanie wystawców na małym ringu. Wiadomo, wystawy są w różnych miejscach, mniejszych halach i większych obiektach. A koty, WSZYSTKIE, powinny się na nich czuć jak najlepiej.

Nawet najbardziej zdyscyplinowani wystawcy i uprzejmi wobec siebie nie dadzą rady bezkolizyjnie wystawić na takim ringu 6 miotów. To 18 osób, każda trzymająca jednego kociaka.
Przejście wtedy czy to wystawcy z kotem na ręku, czy to stewarda w głębsze rejony ringu z automatu jest kolizyjne.
Obrazek

MariaD

Post » Pon wrz 13, 2010 12:43 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

no, to teraz - od organizatora trzeba będzie wymagać nie tylko cichutko pracującej klimy, dużej liczby czyściutkich toalet, obowiązkowo - gniazdek z prądem i ciepłej wody, bezpłatnego parkingu strzeżonego, krzeseł , stołów ... darmowej kawy,
to j e s z c z e - paramatrów oświetlenia !!!

a jak tego organizator nie zapewni i nie poda - to na wystawę się nie jedzie :roll:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

ObrazekObrazek

Go!Go!

Post » Pon wrz 13, 2010 12:45 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

sunshain pisze:

np. żarowe Poznań

biały kot jest pieknie kremowy za to rude i kremowe fantastycznie wyglądają :wink:

obiecuje, ze na najblizszej wystawe bede chodzic z lomem i wlasnorecznie przeswity robic, aby bylo odpowiednie oswietlenie :?

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Pon wrz 13, 2010 12:51 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

Basia_D

... obiecuje, ze na najblizszej wystawe bede chodzic z lomem i wlasnorecznie przeswity robic, aby bylo odpowiednie oswietlenie ...

och !!! a po co aż tak brutalnie ?!? :wink:
a nie prościej zrobić show kremowych, rudych i ładnie sie prezentujących w TYM oświetleniu ?

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

p. s.

ale na światówkę - to jeden ''om'' nie styknie, może od armii kilka armatek dla poprawienia jasności ???

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

no, jeszcze pomysł z własnym agregatem, lub choć dynamem mi chodzi po głowie ... zabieranym na czas sensownej oceny ...

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Ostatnio edytowano Pon wrz 13, 2010 13:02 przez Go!Go!, łącznie edytowano 2 razy

ObrazekObrazek

Go!Go!

Post » Pon wrz 13, 2010 12:56 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

Szylkretki też dobrze wyglądają w żarwoym oświetleniu. 8)
Obrazek

MariaD

Post » Pon wrz 13, 2010 13:24 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

Go!Go! pisze:no, to teraz - od organizatora trzeba będzie wymagać nie tylko cichutko pracującej klimy, dużej liczby czyściutkich toalet, obowiązkowo - gniazdek z prądem i ciepłej wody, bezpłatnego parkingu strzeżonego, krzeseł , stołów ... darmowej kawy,
to j e s z c z e - paramatrów oświetlenia !!!

a jak tego organizator nie zapewni i nie poda - to na wystawę się nie jedzie :roll:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

w Bratyslavie jak amore sie opszczał w drodze i trzeba było go zaprac bo mógł robic za chińczyka :mrgreen: to miałam suszrakę ale kontaktu nie było w toalecie więc polazłam do działu techniczego cos takiego się szwendało więc przez hol i coś tam jeszcze leciał przedłurzacz do WC a agivox siedziała na tronie :ryk: a ja z suszaą szalałam

teraz jak zagraniczna to 30m przedłurzacza mam w aucie

Basia_D pisze:
sunshain pisze:

np. żarowe Poznań

obiecuje, ze na najblizszej wystawe bede chodzic z lomem i wlasnorecznie przeswity robic, aby bylo odpowiednie oswietlenie :?

trzymam za słowo; poproszę lekko niebieski oswietlenie tak ciu ciut :mrgreen:
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

[poprzednia][następna]