UTERUS-pieluchy ma,chętnie przyjmę mokre karmy nerkowe s.19

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 12, 2010 23:31 UTERUS-pieluchy ma,chętnie przyjmę mokre karmy nerkowe s.19

Telefon:
Asiu, bo do znajomej przyplątała się taka kotka, ona była w lecznicy (z litości nie dopowiem gdzie...) i powiedzieli, że to kotka i że jej macica wypadła i że trzeba dobrego chirurga do operacji...

Jak potrzeba dobrego chirurga to wiem gdzie szukać ;) Zwierzak trafił do Boliłapki, gdzie po pierwsze - stwierdzono, że jest kocurem. Po drugie - zamiast wypadniętej macicy (o co u kocura dość trudno :roll: ) ma obrzydliwą ropną ranę na mosznie. I poważne problemy jelitowe. Potem okazało się, że zwierzak ma też trudności z załatwianiem się - zwykle załatwia się pod siebie, a czasem w ogóle nie może i trzeba mu kupę wymasować. Trzeba go regularnie prać. Ma też niedowład (a obecnie w zasadzie bezwład) ogona, w związku z czym powierzchnia do prania się zwiększa. Ma również rany na ogonie, wygląda jakby był częściowo "oskalpowany".

Na razie - nie nadawał się nawet do kastracji. Po jakimś czasie w lecznicy wrócił do domu, z nadzieją, że łatwiej będzie w domowych warunkach dbać o regularną toaletę rany.

Niestety - właśnie wrócił do klatki, jego opiekunka chyba po prostu nie radzi sobie z kotem wymagającym regularnej opieki, drażni ją też załatwianie się kota pod siebie.

Słowem - miziak szuka wyrozumiałego, kochającego domu, który zrozumie, że kotu trzeba wybaczać rozmazujące się po podłodze kupy i niekiedy pomagać mu w załatwieniu się. I prać, jeśli się ubrudzi, czasem nawet kilka raz dziennie. I nie rozdeptywać ciągnącego się za nim ogona...

Obecnie kot przebywa w lecznicy, trwa leczenie ran na mosznie i ogonie, jak tylko będzie można - zostanie wykastrowany. W planach jest też dalsza diagnostyka stanu i rokowań co do ogona. Ze względu na konieczność stałej pielęgnacji byłoby dobrze gdyby znaleźć mu dom, do którego przeniesie się jak tylko pozwoli na to stan jego zdrowia.

Kto się zlituje na pięknym, marmurkowym zwierzakiem?

Kocur jest młody (1-2 lata) i bardzo towarzyski, przy próbie robienia zdjęć w zasadzie non stop barankował.

Nazwałam go Uterus :twisted:

Jego zdjęcia powinnam mieć w tym tygodniu, mi zdechła nawet komórka z aparatem :oops: Od frontu jest śliczny, od tyłu nieco gorzej :(

EDIT: dostałam!
ObrazekObrazek

Dodatkowa kwestia - rachunek za pierwszą turę leczenia zapłaci (mam nadzieję) jedna z fundacji. Ale od soboty kocur jest w lecznicy już na konto JoKota. Niestety - jego leczenie jest dość kosztowne :( Prosimy o wsparcie!
Ostatnio edytowano Śro lis 20, 2013 23:27 przez jopop, łącznie edytowano 11 razy
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Nie wrz 12, 2010 23:57 Re: Przytulak ma problemy z KONTROLĄ KAŁU-prosi o wyrozumiały DS

Asiu jak będziecie mieli nadmiar chętnych domków , to dajcie znak, bo my mamy mała trikolorkę z bardzo podobnym problemem :(

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Pon wrz 13, 2010 0:08 Re: Przytulak ma problemy z KONTROLĄ KAŁU-prosi o wyrozumiały DS

jasne :twisted:
Obrazek

jopop

Post » Pon wrz 13, 2010 7:40 Re: Przytulak ma problemy z KONTROLĄ KAŁU-prosi o wyrozumiały DS

:!:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pon wrz 13, 2010 9:43 Re: Przytulak ma problemy z KONTROLĄ KAŁU-prosi o wyrozumiały DS

Widziałam go, faktycznie miziaczek ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon wrz 13, 2010 13:10 Re: Przytulak ma problemy z KONTROLĄ KAŁU-prosi o wyrozumiały DS

Dostałam właśnie zdjęcia, wrzuciłam do pierwszego postu. Trzymam go za głowę nie dlatego, że jest dziki, ale dlatego, że próbował cały czas mnie barankować i się wtulać i nie chciał pokazać fotografowi pyska ;)
Obrazek

jopop

Post » Pon wrz 13, 2010 15:23 Re: Przytulak ma problemy z KONTROLĄ KAŁU-prosi o wyrozumiały DS

:ok:
Obrazek (166x100 pikseli)

Kod banerka jest w ramce gotowy do skopiowania w podpis:)
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/_wp][img]http://tnij.org/_wpb[/img][/url]
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Pon wrz 13, 2010 16:34 Re: Przytulak ma problemy z KONTROLĄ KAŁU-prosi o wyrozumiały DS

Dziękujemy :1luvu:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pon wrz 13, 2010 22:01 Re: Przytulak ma problemy z KONTROLĄ KAŁU-prosi o wyrozumiały DS

Aha, chciałam powiedzieć, że kocur ma imię.

Nazwałam go UTERUS :twisted:

(ale ja tego w lecznicy nie powiem :ryk: )
Obrazek

jopop

Post » Wto wrz 14, 2010 7:55 Re: Przytulak ma problemy z KONTROLĄ KAŁU-prosi o wyrozumiały DS

Uterusiku, pokaż się, może ktoś Cię pokocha...
Obrazek

jopop

Post » Wto wrz 14, 2010 15:44 Re: Przytulak ma problemy z KONTROLĄ KAŁU-prosi o wyrozumiały DS

Dziś po raz pierwszy udało mi się dopaść Maćka i wypytać go o Uterusa. Jest gorzej niż myślałam :(

Całość jest wynikiem urazu, a do problemów z kałem - dołączają się problemy z kontrolą moczu. Kot posikuje :( Jest nadzieja, że jest to wywołane bólem i że jak ten ból ustąpi - stan kota się poprawi.

Generalnie - prawie na pewno szykuje się operacja :(

ale przed nią mają być jeszcze jakieś badania, BARDZO prosimy o wsparcie finansowe!
Obrazek

jopop

Post » Pon wrz 20, 2010 8:20 Re: Przytulak ma problemy z KONTROLĄ KAŁU-prosi o wyrozumiały DS

Wiecie, nie sądziłam, że przez moją kilkudniową nieobecność nikt do niego nawet wirtualnie nie zajrzy :(

Uterus potrzebuje Waszego wsparcia!
Obrazek

jopop

Post » Pon wrz 20, 2010 9:05 Re: Przytulak ma problemy z KONTROLĄ KAŁU-prosi o wyrozumiały DS

Też mam w domu 3-mies. Władka-niedowładka, który gubi kupki (chociaż załatwia się też do kuwety). Dotąd nawet nie szukałam mu domu, bo kto weźmie kota z takim problemem? Ale skoro Uterus szuka, to może i Władek będzie miał szanse? :) Kciuki za domek dla Uteruska!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon wrz 20, 2010 14:11 Re: Przytulak ma problemy z KONTROLĄ KAŁU-prosi o wyrozumiały DS

Uterusku, skacz po domek i pieniądze na diagnozowanie i leczenie...
Obrazek

jopop

Post » Pon wrz 20, 2010 16:49 Re: Przytulak ma problemy z KONTROLĄ KAŁU-prosi o wyrozumiały DS

Pokaż się, Przytulaku ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

[następna]