Wylęgarnia kociąt25kotów Rozliczenie strona 17 i 18 :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Nie wrz 12, 2010 18:49 Re: Wylęgarnia kociąt34 koty!Nowy Podrzutek Pilnie DT!!!

obecność na wątku też się liczy :1luvu: jak jutro Renacie będę wysyłać Kociki z opisami to wkleję tez tu maluchy. A rano może uda mi się jeszcze jakieś zdjęcia porobić. Kinya a Ty byś tak kociaka nie chciała??

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Nie wrz 12, 2010 18:58 Re: Wylęgarnia kociąt34 koty!Nowy Podrzutek Pilnie DT!!!

OlaLola pisze:obecność na wątku też się liczy :1luvu: jak jutro Renacie będę wysyłać Kociki z opisami to wkleję tez tu maluchy. A rano może uda mi się jeszcze jakieś zdjęcia porobić. Kinya a Ty byś tak kociaka nie chciała??

Jak się pozbędę szóstki tymczasów to bardzo chętnie ;)
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Nie wrz 12, 2010 21:13 Re: Wylęgarnia kociąt34 koty!Nowy Podrzutek Pilnie DT!!!

Kinya ja Cię trzymam za słowo !!

I trzy zdjęcia: tak wygląda śniadanko/kolacja. Kto się spóźni lub niedopcha idzie spać z pustym brzuszkiem....
Obrazek

To zdjęcie mnie rozwala na łopatki... ten po prawej to Wypadek, bardzo przyjazny dorosły kocur, ten po lewej to Szarak, Pół dziczek.
Obrazek

A tu jeszcze Tiger, przez chwilę się nie wiercił i udało mi się strzelić mu fotę.
Obrazek

OlaLola

Post » Nie wrz 12, 2010 21:18 Re: Wylęgarnia kociąt34 koty!Nowy Podrzutek Pilnie DT!!!

http://images41.fotosik.pl/335/731267b0064d935f.jpg

hahaha ten po prawej powinien się nazywać Rademenes :ryk: bo wygląda jakby gadał :ryk:

malawaszka

Od: Pon maja 24, 2004 23:58

Post » Nie wrz 12, 2010 21:27 Re: Wylęgarnia kociąt34 koty!Nowy Podrzutek Pilnie DT!!!

Ola, mnie nie chodziło o to, żeby fundacja przyjęła te koty do siebie. Wiadomo, że wszędzie jest przepełnienie.

Może jutro, jak się wyśpisz i wypijesz kawkę, to wróć do moich postów i przeczytaj na spokojnie :wink:

Czy Tigerek ma taki puchaty ogonek? Ma szansę być chociaż odrobinkę długowłosy?
Akurat szukam takiego kota :D

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Pon wrz 13, 2010 7:43 Re: Wylęgarnia kociąt34 koty!Nowy Podrzutek Pilnie DT!!!

Postaram się Tigerowi i reszcie zrobić jeszcze fotki, dziś zaciągam do kotów kumpelę ona ma talenta fotograficznego to może co upsrykamy :P
Tiger ma bardzo mięciiutką sierść, dłuższą niż przeciętny kotek. Generalnie z innymi kotami żyje w zgodzie, nie prowokuje waśni, za to do jedzenia, jest pierwszy... Ma brata lub siostrę bliźniaczkę tylę że ta kicia to półdziczek. Tigerek jak najbardziej jest oswojony :) Ja mam jeszcze gdzieś jego zdjęcia jak u weta byliśmy to poszukam i wkleję :) Jest słodki na żywo wychodzi o wiele lepiej niż na zdjęciach. ;)

OlaLola

Post » Pon wrz 13, 2010 8:52 Re: Wylęgarnia kociąt34 koty!Nowy Podrzutek Pilnie DT!!!

OK, to proszę w takim razie o ładne zdjęcia i zaraz przekażę zainteresowanej osobie :D

sisay

Post » Pon wrz 13, 2010 16:31 Re: Wylęgarnia kociąt34 koty!Nowy Podrzutek Pilnie DT!!!

Problemy i potrzeby, ale się rozpisałam...:P :
Największym problemem jest brak dt… dt dla kociaków przed zimą… niby one śpią w pokoju, ale nie rozumiem, jednej rzeczy…. Gdzie są kocięta z zeszłego roku…?? Zima spowodowała, że nie ma ich już wśród nas… nie możemy pozwolić, żeby tym razem zebrała swoje żniwo… wszystkie mają świerzbowiec większy lub mniejszy, a ja niestety nie jestem w stanie im uszu czyścić… po pierwsze nie mam doświadczenia, a po drugie mam tylko dwie ręce…. Fajt faktem, że gdyby znalazł się domek, to wtedy nie ma problemu podejdę sama lub z przyszłymi właścicielami do weta indywidualnie z danym kotkiem, wet wyczyści uszka, podetnie pazurki, odrobaczy założy książeczkę zdrowia, zbada czy wszystko z kocikiem w porządku i taki wychuchany może jechać do nowego domku.
Innym problemem są ogłoszenia, kociaki mają ogłoszenia, ale zbiorowe. Za dużo jest kotów żeby każdemu z osobną zrobić ogłoszenie….
Kolejny problem, to to, że kilka kotek około 4 jeszcze urodzi…. Nie ma dt żeby im teraz zrobić sterylki
Teraz Wypadek… Wypadek to dorosły, bardzo przymilny kocur, który sobie absolutnie nie radzi w takim stadzie… Po pierwsze Herszt go wali i przegania, a ja boję się, że kiedyś przegoni go na zawsze…. Po drugie ta kicia mi gaśnie… strasznie lubi siadać przy człowieku i uwielbia głaskanie… i zawsze tak błagalnie patrzy, a ja… ja nie mogę mu pomóc… Dodatkowym problemem jest jego noga… jak przyszłam to nie kulał, ale po tym jak Herszt go przegania wydaję mi się, że jego ta łapka boli… może nie jakoś bardzo, bo w końcu wskakuje na stół, ale jednak. Wypadek został wyrzucony przez kogoś, nie urodził się na stadionie. Chwilę potem potrącił go samochód… Dzieci mówiły, że chodził z bandażem… ale nie wiem czy bandaż był bandażem, czy bandaż był gipsem… (myślicie żeby zrobić mu osobny wątek)
Mam też jednego takiego urwisa, który nadaję się tylko i wyłącznie do domku w pojedynkę… on bije wszystkich, a to jeszcze młody kociak…. Bić jak bić, ale te jego odgłosy…. Łooo matko umarłego by przegonił…
Kolejny problem to to że ja w październiku mam studia i nie będę już tak dyspozycyjna, Dodatkowo robię drugi kierunek zaocznie. Co prawda każdą wolną chwilę będę kociakom poświęcać, ale nie będzie to już to samo…
Pieniądze się kończą, to kolejny problem (wszystkie skany wrzucę w tym tygodniu ). Jak na razie większość kasy idzie na synulox który kupuję hurtowo, koci katar nadal na stadionie jest choć mniejsza ilość kotów choruje, nie mówiąc o tym, że kicie wyglądają już lepiej,
Najważniejszy problem to brak domków stałych dla kotów i konieczne zabiegi weterynaryjne i koty pokochają, bo to naprawdę są koty strasznie przymilne, który nie wymagające dużo, tylko miłości.

Dziś też wróciła na stadion podrzucona w sobotę kotka. Nie wiem czy się jutro wyrobie, ale jak nie to w środę pójdę z nią do weta, ta jej nóżka mi się nie podoba… cieszę się, mimo wszystko, że wróciła, bo sama by sobie na pewno nie poradziła. Mądra z niej kicia. Zdjęcia są boskie jak tylko kumpela mi je prześlę to wrzucę.

OlaLola

Post » Pon wrz 13, 2010 18:17 Re: Wylęgarnia kociąt34 koty!Nowy Podrzutek Pilnie DT!!!

O prawej Kuba (kociak), potem kicia bez imienia (w ciąży ) Złotek ( też kociak) i Zezulka (to ta z krawacikiem) wszystkie kotki bardzo przyjazne.
Obrazek

Kuba, kicia bez imienia, Złotek:
Obrazek

Bezimienny kociak, urwis, ten co się nadaję tylko do domu bez innych kotów.
Obrazek

Ekipa:
Obrazek

Od lewej Zezulka i Złotek;
Obrazek

Kubuś, kochany kociak, kocha dorosłych i dzieci:
Obrazek

Kuba i Tiger, w tle inne kociki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Księżniczka, ostatnia kicia z trojga rodzeństwa urodzonego na stadionie:
Obrazek

OlaLola

Post » Pon wrz 13, 2010 18:24 Re: Wylęgarnia kociąt34 koty!Nowy Podrzutek Pilnie DT!!!

Księżniczka zdjęć ciąg dalszy: (czyż nie jest słodka) a na żywo.... jest BOSKAAAAA
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kotka pół dzika:
Obrazek

Złotek (jak najbardziej przymilny )
Obrazek

Tiger
Obrazek

Albiś (kochany kotek)
Obrazek

Kocia banda:
Obrazek

Jeden z Czarnuszków:
Obrazek

OlaLola

Post » Pon wrz 13, 2010 19:11 Re: Wylęgarnia kociąt34 koty!Nowy Podrzutek Pilnie DT!!!

Piękne te "Twoje" koty :D

Proponuję tak:

- Ponownie skontaktować się z Chatulem, albo najlepiej przejść się i spotkać osobiście, przedstawić sytuację i poprosić o pomoc.
Fundacja oczywiście nie ma gdzie kotów przyjąć, ale może je przyjąć jakby formalnie pod swoje skrzydła. Miałabyś wtedy "osobowość prawną" co ułatwiłoby Ci wszelkie działania związane z pomocą tym kotom. Możesz zajmować się tymi kotami jako oficjalny wolontariusz fundacji - inaczej będą z Tobą rozmawiać ci ludzie na miejscu.
Dla nich to też korzyść, bo rozgłaszając te koty reklamujesz też fundację. Będziesz zbierać dary i pieniądze, szukać sponsorów, domów, ściągać ludzi. Fundacja skorzysta.

- Założyć profil na Facebooku, allegro i zająć się na serio PR-em. Porobić zdjęcia, spisać koty, ich wiek, charakter itd.
Poszczególnym kotom które potrzebują DT na już, załóż wątki na forum.

- koniecznie porobić sterylki. Jak ktoś ma obiekcje, to prosze bardzo, niech weźmie taką cieżarną kotkę do domu i się nią opiekuje :roll:

moze ktoś coś jeszcze podpowie :wink:

sisay

Post » Pon wrz 13, 2010 19:14 Re: Wylęgarnia kociąt34 koty!Nowy Podrzutek Pilnie DT!!!

Kotka bez imienia, potrzebuje czasu, mnie pozwala się pogłaskać, mimo, że nie zrobiłam nic specjalnego, żeby ją oswoić
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kicia oswojona, bardzo pro ludzka w ciąży (niestety) bez imienia
Obrazek

Wypadek (Radamedes)
Obrazek
Obrazek

Jeden z burasków:
Obrazek

Sinsay masz PW ;) Na pewno zacznę działać, żeby kociaki nie były takie "niczyje"
Ostatnio edytowano Pon wrz 13, 2010 19:36 przez OlaLola, łącznie edytowano 1 raz

OlaLola

Post » Pon wrz 13, 2010 19:22 Re: Wylęgarnia kociąt34 koty!Nowy Podrzutek Pilnie DT!!!

Jak Ty to robisz, że one tak pozują?? 8O W rządku siedzą, niesamowite :)
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Pon wrz 13, 2010 19:23 Re: Wylęgarnia kociąt34 koty!Nowy Podrzutek Pilnie DT!!!

Może ktoś wkleić kod banerka?

Staruszka z mojego podpisu już ma domek :) moge zmienić banerek :D

sisay

Post » Pon wrz 13, 2010 19:45 Re: Wylęgarnia kociąt34 koty!Nowy Podrzutek Pilnie DT!!!

Kinya pisze:Jak Ty to robisz, że one tak pozują?? 8O W rządku siedzą, niesamowite :)

To mój czar osobisty powoduję, że one się mnie grzecznie słuchają :ryk:
A tak poważnie, to kumpela robiła zdjęcia, a ja im machałam przed nosem kiełbasą :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Kod jakoś nieudolnie przeklejam.... i mi nie wychodzi, jest w każdym bądź razie na czwartej stronie wątku :)

no i Dzięki wielkie za wklejenie sisay :1luvu:

Zaraz resztę zdjęć wkleję resztę :)
Ostatnio edytowano Pon wrz 13, 2010 19:48 przez OlaLola, łącznie edytowano 1 raz

OlaLola

[poprzednia][następna]