Bo z tego miotu (?) nic już raczej nie będzie

Moderator: Moderatorzy
*anika* pisze:Druga odsłona 25l baniaczka:
Dziś robiłam restart. Musiałam, bo glony wszystko zeżarły![]()
Woda w 90% z ogólnego 10% czystej RO. Wszystko wymyte pod kranem. Żwir nowiutki, łupina wygotowana, korzeń nowy, filtr niestety umyty pod kranem (też zarósł glonem).
Dolałam bakterii nitryfikacyjnych. Wpuściłam rybę prawie od razu, ale bojownik wytrzymały jest, nic mu raczej nie będzie.
Wiem, zdjęcie kiepskie, tło kiepskie i źle przyklejone, aranżacja taka też trochę...![]()
Ale przynajmniej żwirek mi się podoba i pasuje kolorystycznie do bojownika oraz z roślinami się ładnie komponuje
Mam zamiar też tam w końcu wpuścić raczki, 3 sztuki.
*anika* pisze:Gupików nie powinno się raczej łączyć (wtedy mogą powstać kundelkiBARDZO niepożądane).
A czy mogłabyś mi załatwić po cenie hurtowej 12 sztuk brzanki sumatrzańskiej i 4 sztuki (1 samiec i 3 samice) wielkopłetwa wspaniałego + 7 sztuk kiryska panda albo spiżowego? Potrzebuję do akwarium szkolnego, za jakieś 3 tygodnie. Miał kolega przywieźć z giełdy w Łodzi, ale wiadomo, że to daleko.
Nad raczkami się zastanowięu mnie w sklepie są po 30-35 zł za sztukę...
mamuśka pisze:*anika* pisze:Gupików nie powinno się raczej łączyć (wtedy mogą powstać kundelkiBARDZO niepożądane).
A czy mogłabyś mi załatwić po cenie hurtowej 12 sztuk brzanki sumatrzańskiej i 4 sztuki (1 samiec i 3 samice) wielkopłetwa wspaniałego + 7 sztuk kiryska panda albo spiżowego? Potrzebuję do akwarium szkolnego, za jakieś 3 tygodnie. Miał kolega przywieźć z giełdy w Łodzi, ale wiadomo, że to daleko.
Nad raczkami się zastanowięu mnie w sklepie są po 30-35 zł za sztukę...
Brzanka sumatrzańska 12 x 1.20 + wielkopłetw 4 x 1.30 (3 cm, a 5 cm kosztuje 4zł ) + kirysek panda 7 x 3.95 (spiżowy 1.40 a większy 2.40)...
A raczki jakie Cię interesują ?
Zwykłe typu niebieski (7.95), pomarańczowy (14.95zł) czy cambarellus puer (13zł) ?
*anika* pisze:3xtak
1. Najpierw brzanki
2. Pasuje początek października (akwarium jeszcze puste, trzeba pojechać po żwir, zalać wodą, uruchomić filtr, wrzucić coś zielonego...)
3. Mogę odebrać z Okęcia (szkoła jest na Mokotowie, będę miała blisko - a trzeba je od razu tam wrzucić, bez tymczasowego przetrzymania np. u mnie. Najchętniej w tygodniu, najlepiej w godzinach 15-17, ale my się dostosujemy w razie potrzeby)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości