[wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Nie wrz 12, 2010 9:17 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

a my zaliczylismy nieprzyjemną wpadkę :evil:
pisalam tu na forum, ze wybieram sie z Młodym, czyli Landyshem Sibarisem na wystawę..
zglosilismy sie chyba z prawie miesiąc temu
byłam dosyc wczesnie, około 8.30
po otrzymaniu papierów , znalezieniu klatki i rozpakowaniu się został nadany komunikat przez megafon,że pani Staszko proszona do sekretariatu, dobry moment. Tam poinformowano mnie, że wpłyneła skarga, SZYBKO! kurde, chyba, że skarżący wiedział o tym od dawna, że mój kot ma juz dwie wystawy krajowe i nie może być wystawiany. No i wiedział, że będę go wystawiać.
Ja na to, że sprawdziłam, nie zabiera certyfikatu, na to ZABIERZE BIV..(poczułam się dowartościowana, swoją drogą)
wróciłam do domu i usiadłam do szukania u wujka Googla
1. rzeczywiście punkt n-ty nakazuje odbyć wystawę zagraniczną po dwóch krajowych
2. zgłoszenie, które wysłałam nie ma zaklętej formułki...zgadzam się z regulaminem...itp i td podpisujac ten wniosek.
3.w ogłoszeniu o wystawie jest tylko, ze zobowiazuję sie do uiszczenia zapłaty w wypadku nie doprowadzenia kota, oraz INNYCH USTALEŃ ORGANIZATORA.
4.P. Nalewaj nie ponosi odpowiedzialności za błąd wystawcy w zgłoszeniu, tak mi powiedziała i może słusznie
ale ponieważ zapłaciłam w dobrej wierze, nie został mi podsunięty pod nos regulamin, nie zgodziłam się z jego warunkami, to przynajmniej powinnam otrzymać z powrotem owe nieszczęsne 100 zł???
-----
czy mam rację???
ps. mój bład wynika równiez z obserwacji,że zdarzało się być mi swiadkiem wystawienia kota po skonczeniu owych wystaw krajowych, kiedy ten cert już nie był potrzebny, więc taka praktyka ma miejsce

małysz

Od: Śro gru 12, 2007 8:11

Post » Nie wrz 12, 2010 9:44 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

Który kot NFO gr. 8 dostał BIV, bo nie ma wpisu na stronie z wynikami?
Obrazek

M.

Od: Wto lut 05, 2002 11:17

Post » Nie wrz 12, 2010 10:01 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

Małysz to właśnie kocham w naszym srodowisku :lol: :roll: Sąsiad wie i zna lepiej wszystko niż my sami.
My kiedy przylacial do nas Scarabey i dałysmy rodowod do nostryfikacji nagle okazalo sie ze jakas dobra dusza ktora zobaczyla jego scan na Portalu zaalarmowala FPL ze jest w nim blad i z pewnoscia hodowca kocura i my chcemy oszukac wszystkich :lol:
Nie pozowlono nam zglosic kota na wystawe tzn zabrac bo zgloszony i zarejestrowany juz byl dawno
Nie zauwazylysmy bledu ani my ani wladze FPL za to "sąsiad" tak

Oczywiscie,że widze koty ktorym np brakuje jednego Certa do IC a jednak z nim jeżdzą sama tak wystawialam Harleya w klasie otwartej kastratow ,po jakims czasie sie zorientowalam ze mamy 2 c CAP-a zaliczonego :wink:

Fajnie,że mamy takie czujne kolezanki co ? :lol:
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Nie wrz 12, 2010 10:50 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

M. pisze:Który kot NFO gr. 8 dostał BIV, bo nie ma wpisu na stronie z wynikami?

Dziekuje :)
Obrazek

M.

Post » Nie wrz 12, 2010 11:10 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

Z jednej strony jest tyle kociat na wystawie i nie mowie tylko o BRI a z drugiej strony przyjmuje sie na wystawe Pania Bozyrieva z UA - tylko z miotem, gdzie sprzedaje kocieta po 300,500 pln i wszyscy wiedza ze to nie jedyne kocieta jakie weszly wczoraj na wystawe a sa dzis w klatce wystawowej. Juz tyle razy apelowalismy do Klubow ktore organizuja wystawy aby nie przyjmowac tej Pani na wystawy w Polsce. Przyjerzdza ewidentnie na handel i dotad jest w Polsce na wystawach az nie sprzeda wszystkich kociat jakie ma ze soba. :cry:
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Nie wrz 12, 2010 11:16 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

sylwiah2 pisze:

na pewno nie zrobiła tego właścicielka koteczki, która dostała owego BIVa i jeszcze jedna "konkurentka"
domyslam się, KTO :twisted:
pewno niedługo zaczniemy wydłubywac naszym kotom oczy na wystawach, jak, ponoć, nie obrażając wszystkich hodowców, zdarzyło się jakiemus biednemu persowi
:cry:

małysz

Post » Nie wrz 12, 2010 11:53 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

Ja także domyślam się KTO :wink:
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Nie wrz 12, 2010 11:59 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

Czy koty nr 120 i 123 powinny mieć BIV? Nie ma w tych grupach trzech kotów.
Obrazek

M.

Post » Nie wrz 12, 2010 12:01 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

CZANKRA pisze:Z jednej strony jest tyle kociat na wystawie i nie mowie tylko o BRI a z drugiej strony przyjmuje sie na wystawe Pania Bozyrieva z UA - tylko z miotem, gdzie sprzedaje kocieta po 300,500 pln i wszyscy wiedza ze to nie jedyne kocieta jakie weszly wczoraj na wystawe a sa dzis w klatce wystawowej. Juz tyle razy apelowalismy do Klubow ktore organizuja wystawy aby nie przyjmowac tej Pani na wystawy w Polsce. Przyjerzdza ewidentnie na handel i dotad jest w Polsce na wystawach az nie sprzeda wszystkich kociat jakie ma ze soba. :cry:

Z ręką na sercu powiedz , czy inne kociaki nie były sprzedawane ???
Czy widziałaś tylko Bona Dea ???
Dlaczego nie przyjmować ??? zgłasza na wystawy ,płaci za nie, czego nie można powiedzieć o polskich wystawcach - zgłaszają , nie odwołują w terminie, nie przyjeżdżają i nie chcą zapłacić :!: Do dziś mam takich "klientów", którzy nawet na meile nie odpowiadają :evil:
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Nie wrz 12, 2010 12:55 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

małysz pisze:(...)zapłaciłam w dobrej wierze, nie został mi podsunięty pod nos regulamin, nie zgodziłam się z jego warunkami, to przynajmniej powinnam otrzymać z powrotem owe nieszczęsne 100 zł???
czy mam rację???
ps. mój bład wynika równiez z obserwacji,że zdarzało się być mi swiadkiem wystawienia kota po skonczeniu owych wystaw krajowych, kiedy ten cert już nie był potrzebny, więc taka praktyka ma miejsce

niestety, nie masz racji - będąc czlonkiem jakiejś organizacji masz obowiązek znać regulaminy tejże :wink: ale teraz już wiesz więcej :D
Regulamin Wystawowy FIFe:
4.7 Przejście do wyższej klasy
Z chwilą, gdy wystawca uzyska odpowiednią liczbę certyfikatów na dany tytuł, zgodnie
z artykułami 4.2, 4.3, 4.4, 4.5 i 4.6, ma on obowiązek wystawić kota w odpowiednio
wyższej klasie.
Kot, który uzyskał maksymalną ilość certyfikatów na dany tytuł w jednym kraju, nie
może wystąpić w tej samej klasie w tym samym kraju po raz kolejny. Dopóki nie
spełni wszystkich wymagań koniecznych do uzyskania tytułu, w tym samym kraju
może być pokazany jedynie w klasie poza konkurencją.

sylwiah2 pisze:Małysz to właśnie kocham w naszym srodowisku :lol: :roll: Sąsiad wie i zna lepiej wszystko niż my sami.(...)

Chyba nie zrozumiałam :roll: Bardzo dobrze że są tacy ludzie, którzy reagują i interesują się. Akceptacja takiego stanu rzeczy byłaby sprzeczna z przepisami, które obowiązują wszystkich i zwyczajnie nieuczciwa.
Ave

Post » Nie wrz 12, 2010 13:16 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

Danunka moim zdaniem ta Pani nie powinna byc przyjmowana na wystawy w Polsce bo sprzedaje na wystawach tylko kocieta po bardzo niskiej cenie. Kocieta czesto nie maja wymaganego wieku np te co wchodza w sobote maja a te ktore dokladane sa w niedziele do klatki juz tego wieku nie maja lub sa w innym kolorze niz deklarowane w sobote - do katalogu. Pani czesto przywozi nie tylko koty ze swojej hodowli ale i hodowli innych ktore akurat maja kocieta. Bywaly takie przypadki ze miala ze 40 kociat i byla na 6 wystawach pod rzad nie tylko FIFE ale i WCF i ICF. Siedzi poprostu dotad w Polsce dopuki nie sprzeda wszystkiego. Dzis miala juz ABS, ale nie sadze aby sprzedala wszystko poprostu w klatce wystawowej zapewne siedza inne kocieta czesto bywa ze sa mlodsze i dlatego chociazby nie moga isc do oceny poniewaz wprawne oko sedziego (a byl juz taki przypadek z ta pania w Krakowie na wystawie FIFE) wychwyci ze kociaki nie maja 3 mc np zeby.
My z ta Pania juz urzeramy sie od paru lat, wiec przypadek tej Pani w srodowisku BRI w Polsce jest szeroko znany. :cry:
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Nie wrz 12, 2010 13:36 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

CZANKRA pisze:....bo sprzedaje .....kocieta po bardzo niskiej cenie.....

nadmienię tylko - akurat cennika nie ma i tego zarzucać nie powinno się
pomijam inne aspekty poruszone przez Czankrę, które raczej nie podlegaja dyskusji
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Nie wrz 12, 2010 14:13 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

oczywiście nauczka kosztuje

ale zasięgnęłam opinii prawnika i owe nieszczęsne 100 zł powinno mi byc zwrócone
własnie ze względu na owe zastrzeżenie przy świadczeniu usług, że zaznajomiłam się z regulaminem.
W momencie wpłaty została ze mna zawarta umowa o ową "usługę" jaką jest ocena kota.
Zostałam również poinformowana o niedopuszczeniu kota PRZED wystawą, a więc można było zrobić to wczesniej.
Kot został zgłoszony 3 tygodnie przed, opłata wniesiona tydzień przed.

Oczywiście koszty wystawy to duuuzo więcej aniżeli owa opłata.
wysłałam więc pisma do moich klubów i organizatora wystawy

małysz

Post » Nie wrz 12, 2010 14:24 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

pytanko:

co oznacza Ex 1% chodzi o %

gdzieś już to było napisane ale ja i moja skleroza dbamy o siebie :wink:
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Nie wrz 12, 2010 14:44 Re: [wystawa] MWKR 11/12.09.2010 Warszawa, PKiN

to znaczy "bez certyfikatu", sędziowie piszą również zamiast % "ohne" (czy jakos tak :oops: )

Salami

Od: Sob lis 25, 2006 22:43

[poprzednia][następna]