Tanie Dranie. Part Five. Biduś[`]. Można zamknąć ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 11, 2010 11:10 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Marcelibu pisze:A ja, gdy czytam Wasze posty - znowu nabieram wiary w ludzi. :1luvu:

Dokładnie , widać wyprawa tą taksówką była Ci Wielbłądziu pisana :ok: :ok: :ok:
Co do zagadki 8) , czyżby to był uroczy Maciej ? :mrgreen: , piękny z niego syjamek :1luvu:

Obrazek

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Sob wrz 11, 2010 15:34 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Nie, nie Maciej.
Twoja własna rodzona córka zwana Tulcem.

I nie myśl, że przejdzie Ci z nią taki sam numer, jak Marcelibu z marmurkiem :twisted: - nie będzie siedziała u mnie na tymczasie Bóg wie jak długo, dostarczę Ci ją pod same krakowskie drzwi już w październiku :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob wrz 11, 2010 15:43 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Byłyśmy z Tutulkiem w lecznicy.
Uszy dużo ładniejsze, koniec surolanu, tym drugim czymś mamy jeszcze przemywać. Generalnie od czasu przyjazdu ze schroniska podobno 'kot jak nie ten sam' :D

I to już koniec dobrych wieści na dziś.
Po nocy obszczana mikrofalówka, ściana za stołem i szafka w korytarzu.
Ale to wcale nie koniec.

Tuż przed wyjściem z domu przypadkowo zamknęłam bezprawnie wtargnięte Licho w sypialni. Wróciłam do pokoju za jakieś 4-5 minut. Wielka mokra plama na środku łóżka :crying: Zalane dwie kołdry, dwie poduszki (w tym jedna z pierza, obawiam się, że po praniu pójdzie na śmietnik :( dotychczas spierałam ją wyłącznie gąbką, ale teraz się nie da :( ) i koc.
Pralkę mam małą, więc każdą rzecz będzie trzeba prać oddzielnie. Ciekawe tylko, jak to wszystko będzie mi teraz schło w tym zimnie i wilgoci :crying:

W dodatku wieczorem ma przyjść ojciec :roll:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Sob wrz 11, 2010 15:44 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

15. września Lizak ma pierwsze urodziny. Tak mi się przypomniało. Tzn. Angel_ pisała, że się 15. września urodził.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Sob wrz 11, 2010 15:44 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

O kurcze :| :evil: , pisałam poprzedni post równo z Tobą...
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Sob wrz 11, 2010 15:53 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Marcelibu pisze:15. września Lizak ma pierwsze urodziny. Tak mi się przypomniało. Tzn. Angel_ pisała, że się 15. września urodził.

To tak samo jak umowne daty urodzin Lisiska i Gumki. Licho nie dożyje do 15. (jutro idę go uśpić, z przyczyn jak wyżej :twisted: ), ale Norynia najprawdopodobniej tak.
U kogo impreza 8) ?

Wielbłądzio

Post » Sob wrz 11, 2010 18:13 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Na dobranoc jeszcze jedna zagadka, z dedykacją dla bubora :wink: :
zgadnijcie, kto od dobrej godziny albo i dłużej kręci mi się naokoło nóg i ociera o nie mięciusim footerkiem :1luvu: ?

Dzisiaj robi dokładnie to samo. A futerko ma przemięciutkie, aksamitne, kochane.
Paweł, zabieraj ją czym prędzej, bo nikomu innemu chyba nie oddam, a to wcale nie będzie dobre wyjście ani dla Tulca, ani dla mnie, ani dla reszty stada :crying:

Wielbłądzio

Post » Sob wrz 11, 2010 19:12 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Tytosław Wspaniały 8)
Obrazek
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob wrz 11, 2010 19:15 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Nareszcie :1luvu:

Jak ktoś jeszcze ma jakieś nowe zdjęcia czarnych koczurów, to uprzejmie zapraszam. Moje ulubione siupsiupkowe pingwiny też mile widziane :wink:
Moich trzech własnych mi za mało :mrgreen:

EDIT: Zgodnie z moimi przewidywaniami, poduszka z pierza po praniu nadaje się tylko do wyrzucenia :( Nowej sobie prędko nie kupię :(

EDIT2: Na czas wizyty ojca Totunię zamknęłam w transporterze i ukryłam za suszarką w sypialni, Małą Czarną jakimś cudem złapałam i wepchnęłam do szafy :oops: Dunieczka za to w ogóle się nie przejęła i (podobnie jak poprzednio) cały czas bezczelnie siedziała sobie w najbardziej widocznym miejscu na drapaku :twisted: Gdyby się dało, to też bym ją złapała i gdzieś ukryła, ale wiadomo, że się nie da :twisted:
Boję się, co będzie, kiedy ojciec zajrzy do mnie w dzień podczas mojej nieobecności. Pękośka raczej spierniczy do łóżka, ale Totka nie :strach: Już dzisiaj miałam prawie że awanturę o Tulca ("kiedy ten s*****syn stąd zniknie?") :( :( :(

Wielbłądzio

Post » Nie wrz 12, 2010 16:54 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Posprzątałam mieszkanie. Czekamy na Panią Elę, która chciała poznać Totkę.
Miała być przed 18, jeszcze jej nie ma, mam nadzieję, że w ogóle się pojawi... Bo nie pojechałam nawet z tej okazji do Babci, a Babcia ma dziś urodziny :oops:

Olana i uprana poduszka jednak trochę wyschła. Mam nadzieję, że pierze w środku też wyschnie (a nie: zaśmiardnie) i że coś jeszcze z niej będzie, w tej chwili nie mam absolutnie żadnych nadprogramowych pieniędzy na kupno nowej, w przyszłym miesiącu też raczej nie będę miała :(

Podczas sprzątania znalazłam ze trzy czy cztery oszczane kąty. Wysiadam z tym kotem, normalnie wysiadam :crying:.

Wielbłądzio

Post » Nie wrz 12, 2010 17:52 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Wielbłądziu ,toż ty miałaś sprzątać ,a nie po kątach szczochów szukać :twisted:
wiesz kto szuka ten znajdzie :mrgreen:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie wrz 12, 2010 21:34 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Wielbłądzio pisze:Posprzątałam mieszkanie. Czekamy na Panią Elę, która chciała poznać Totkę.
Miała być przed 18, jeszcze jej nie ma, mam nadzieję, że w ogóle się pojawi...

No i jak? :ok:

Mało tutaj ostanio bywam, powody są Ci Wielbłądziu znane. Tych, którym są nieznane zapraszam tutaj: viewtopic.php?f=1&t=92298&start=450
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie wrz 12, 2010 21:53 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Podobno jest nieźle 8) , Totka ma wielkie szanse na kochający dom :ok: :ok: :ok: :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie wrz 12, 2010 22:09 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

8) :ok: To trzymam kciuki :)

Wielbłądku, wątek założyłam, z bólem serca :roll: :(
viewtopic.php?f=13&t=117082
Zerknij czy da się to czytać ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Nie wrz 12, 2010 22:28 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Nie wyrabiam Moi Drodzy. Podpieram się nosem. Ledwo daję radę wyhamowywać na zakrętach :roll:
Dopiero skończyłam sprzątanie. Bo sprzątnąć solidnie wreszcie było trzeba, a przez wizytą Pani Eli nie do końca zdążyłam. Posprzątałam. Zrobiłam paznokcie. Uprasowałam ciuchy na jutro.

Pani Ela jest bardzo sympatyczną osobą, kochającą nie tylko koty. W domu we Wrocławiu (bo mieszka na zmianę w dwóch miastach) ma już jednego kocura Sindbada (rasy Buras Zwyczajny Dachowiec, czyli dokładnie tej samej co Totunia :wink: ) i świnkę morską, była też suczka jamniczka, ale odeszła na serce. W Warszawie, gdzie Pani Ela mieszka z mamą, nie ma żadnych zwierząt, stąd marzenie o adopcji kota :) Finansowo faktycznie dosyć krucho, ale jestem pewna, że ewentualne problemy zawsze uda się rozwiązać - Pani Ela wie, że zawsze będzie mogła liczyć na pomoc: zarówno dziewczyn z AFN-u, jak i w miarę możliwości moją.
Totulek zaprezentował się nieźle, popisowo barankował nową Panią czółkiem-w-czółko i mruczał głośno jak stary radziecki telewizor :wink: Jesteśmy umówione, że Totunia przeprowadzi się do Pani Eli dopiero po kastracji i szczepieniu, mamy cały czas być w kontakcie. Oby to wypaliło, bo wydaje mi się, że Kocia Tocia właśnie dostała szansę na ciepły, kochający i odpowiedzialny Dom.

A teraz już dobranoc, bo nie wstanę do pracy.

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]